szex nők kibeszélő magazin férfiak közöny elvárások
Nemrég végeztem egy mini kutatást a környezetemben élő férfiak körében arról, hogy vajon a nők miért panaszkodnak folyton, hogy egyszerűen képtelenség normális férfit találni?

Az "eredmény" pedig nem meglepően az lett, hogy szerintük az lenne a megoldás kulcsa, ha a hárítás és a hibáztatás helyett a gyengébbik nem tagjai önmagukba néznének - mert akkor talán más szemszögből is látnák a dolgokat. De persze nemcsak nagy általánosságban dobálóztak ezekkel a nagy szavakkal, hanem konkrét példákkal is alátámasztották a mondandójukat.

Ne akarj megváltoztatni - ha kellek, kelljek így!

Rengeteg nő jelentéktelennek tűnő, mégis fajsúlyos megjegyzésekkel igyekszik maga alá gyűrni a férfit ahelyett, hogy a természet rendje szerint egységet alkotna vele. A „Borotválkozz meg!" és az „Ezt vedd fel!" típusú mondatok akár építő jellegű kritikaként is szolgálhatnának, de sokan ezzel hatalmat akarnak gyakorolni a másik felett, és erőszakos módon próbálják elérni a céljaikat. A férfiak általában kihátrálnak az ilyen kapcsolatból.

Hagyd az exeidet!

Mindenkinek van "szexuális" múltja, viszont ezt jó lenne diszkréten kezelni. Mert nagyon illúzióromboló, ha az első randikon akarva-akaratlanul kicsúszik a nő száján, hogy hány fickóval volt együtt. A férfiakat nem izgatják különösebben az exekről szóló történetek, és a berúgós-bulizós korszakról szóló élménybeszámolók. A legtöbbjük olyan társra vágyik, aki ebben a fellazult erkölcsű világban is képes megőrizni a romlatlanságát - bármilyen maradian is hangzik.

Ki akarna otthon pszichoterrort?

Sokan szóbeli erőszakkal, lelki terrorral reagálnak, ha nem úgy alakulnak az események, ahogyan azt előre eltervezték. Ennek oka az, hogy ha a nő érzelmileg már nem tudja "megkötni" a másikat, akkor a pszichés fenyítés eszközével próbálja meg uralni. A szavakkal történő bántalmazás, a viccbe csomagolt gúnyolódás, és az ok nélküli megalázás iszonyúan megsebzi a lelket - és ezt a műfajt a nők magas szinten tudják művelni.

Forrás: Getty Images

A leginkább kizáró ok a közöny

A pasik az empátiát és az érzelmi gazdagságot tartják az egyik legfontosabb dolognak, amit keresnek a nőkben. Ha mindez hiányzik, és érzéketlennek, közönyösnek ítélik meg az illetőt - akár mások érzéseivel, akár a világ történéseivel szemben -, nemigen lesz kedvük szorosabbra fűzni a szálakat.

Tényleg attól lesz értékes valaki, hogy jó kocsija és menő állása van?

Természetes igény, hogy a gyengébbik nem tagjai olyan férfit szeretnének, aki anyagi biztonságot tud nyújtani számukra. E téren sok nő hajlamos túlzásokba esni, és hatalmas jelentőséget tulajdonít a pénznek és a társadalmi státusznak. Ezek az igények eltúlozva jelennek meg sok nő "keresőprogramjában", amikor potenciális társ/férj/apajelöltek után kutatnak. Ez az a hideg és számító viselkedés, amitől fejvesztve menekülnek a férfiak.

Nem árt néha önmagadba nézni!

Mindenkinek fontos, hogy önmagát is vizsgálja, ne csak a külvilágot minősítse. Rengeteg nő van, aki kifogástalannak, szinte tökéletesnek érzi a saját személyét, a férfiakkal szemben viszont erősen kritikus. Ez is egy újabb jel, hogy ebből nem lesz igazi párkapcsolat. Az egyenrangú partneri viszonyon alapuló együttműködés csak akkor lehetséges, ha mindkét fél világosan látja a saját gyengeségeit, és hajlandó dolgozni önmaga tökéletesítésén.

Elvárások hálójában

A nők egyre torzultabb elvárásokat támasztanak az ellenkező nemmel szemben, és ez főleg akkor bosszantó, amikor ők maguk finoman szólva is messze vannak Superwomantől. Ezzel a nők nemcsak saját maguktól veszik el a lehetőséget, hogy találjanak egy normális pasit, hanem az útjukba kerülők kedvét is elveszik a folytatástól.

A harmadik randi előtt ne legyen szex!

A férfiakat általában az ösztöneik vezérlik, és gondolkodás nélkül ágyba bújnak azzal, aki partner ebben - akár az első, akár a második randin. Viszont ezzel egy komoly kapcsolatban gondolkodó férfi le is írja az illetőt... Mert abból, ahogy viselkedik, azt a következetést vonja le, hogy bármikor lefekszik másokkal is. Egy nő legyen kicsit titokzatos, ne nyomuljon ezerrel, és a harmadik találka előtt akkor se szexeljen, ha a falat kaparja! Legalábbis ezt mondták a barátaim, és érdemes ezen elgondolkodni, mert a szinglipiaci tendenciákat elnézve lehet benne valami.

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.