szerelem kibeszélő lusta randi magazin szingli ismerkedés
Ugye mindenki emlékszik, amikor újévkor Bridget Jones megírta a listáját, hogy milyen férfiakkal nem kezd többé? Idézem: "Fontos, hogy találjak egy kedves, érzékeny barátot, akivel járhatok. És hogy ezentúl az alábbiak közül egyikkel se alakítsak ki romantikus kötődést: alkoholistákkal, munkaholistákkal, viszony-fóbokkal, nagyzolókkal, kukkolókkal, érzelmi fogyatékosokkal vagy perverzekkel. Főképpen pedig nem fantáziálok egy konkrét személyről, aki mindezeket megtestesíti."

Ha egy hosszú kapcsolat után az ember újra egyedül lesz, és belép a társkeresés útvesztőjébe, jobb, ha hasonló számvetést végez. És ha egy mód van rá, végezzen is, mert a randidzsungel a szinglivilág legbizarrabb teremtményeit sodorhatja elénk. Jó lesz felkészülni!

Nos, az én listán nem olyan menő, rímelős, mint Bridgeté. Az újévhez sem köthető, és szerencsére konkrét személyek sem kerültek rá. De az biztos, hogy a tapasztalatok és az évek előrehaladtával egyre határozottabban körvonalazódik, ki az, akitől menekülök. (És jobban járnál, ha te is így tennél...) ;)

Kérem ezért, hogy a jövőben nagy ívben kerüljön el:

1. A lusta

Aki nem veszi a fáradtságot, hogy legalább minimális energiát fektessen a kapcsolatba. Elkényeztetett típus, akinek eddig az ölébe hullott minden és mindenki. Ezért talán nem is alakult ki benne a képesség, hogy meg tudjon küzdeni azért, amit szeretne. Vagy talán csak elméleti szakember? Aki soha semmit sem visz véghez.

Elmondja, milyen jó lenne randira hívni téged, és te nem győzöl zöld jelzést adni neki, a metakommunikáció összes lehetséges eszközével. De aztán nem hív el. Vagy lemondja, mert túl sokat dolgozott, és fáradt, vagy, mert kifogyott a benzin az autójából. De persze, ha te akarsz, átmehetsz hozzá egy filmre. Megölelget, és megcsókolgat - ha már kartávolságon belülre értél. :)

Forrás: Origo

2. A bűntudatot keltő

Ez egy veszélyes fajta. A negatív energiák és lélekvámpírkodás mestere. Már a legelején elkezd elégedetlenkedni: "Miért nem írsz vissza, ha láttad, amit írtam? Miért nem tudsz kedvesebb lenni? Miért nem dolgozol kevesebbet?" És... így... tovább.

Az ismerkedés első pár hónapjában ez a fajta szemrehányáshullám a legkevésbé sem felvillanyozó vagy megengedett. Ha egy nő nyit, tessék megragadni a lehetőséget, és kihozni belőle a maximumot! Nem követelőzni, elvárni és elégedetlenkedni! Uram ég, mit várhatnánk a későbbiekben egy olyan kapcsolattól, ami így indul?!

3. A sértődékeny

Ha megbántod a másikat, az neki rosszul fog esni. Ez tök normális reakció, és én most nem is erről beszélek. Hanem a minden ok nélkül, minden apróságon - legkevésbé sem cukin, hanem agyérgörcsöt kapósan - megsértődő pasikról. Talán a nők között van olyan, akinek jól áll a duzzogás. (Talán a francia nők ilyenek? De azok közül is csak a pisze orrúak...) De egy férfi ne picsogjon! Akkor se, ha pisze az orra, és akkor se, ha francia!

4. A ketteskét kereső

A jelenség elképzelt fejlődéstörténete: egyszer valaki talált magának egy kettes számú barátnőt. Elhintette a férfitársak között, hogy ez milyen egy jó dolog, majd felfedezése elterjedt szerte a világon. És azóta férfiak sokasága vágyik erre. És azzal még nem is lenne gond, ha csak vágynának rá.

De! Ha nemcsak ábrándozik, hanem szemérmetlen módon a megvalósításba is belefogott, na, az baj. És még csak nem is érti, mi a problémád azzal, hogy felesége és családja van. Hiszen neked is kell egy kis énidő, nem? Így pedig megteheted, hogy törődsz magaddal, dolgozol, építgeted a jövődet - amiben ő persze nem akar aktívan benne lenni. De ugyan, kit érdekel ez? Legyél már spontánabb!

Forrás: Shutterstock

5. Az érzelmi fogyatékos

És a két lista összeért. A mi drága Bridgetünk is jól látta: ez egy hatalmas buktató. Már csak azért is, mert 10 randitanácsadóból 9 azon a véleményen van, hogy leggyakrabban az alábbi két dolog eredményezi egy kapcsolat végét: az irreális elvárások és a kommunikáció hiánya. Ezért az olyan férfit, aki nincs tisztában a saját érzelmeivel, vagy képtelen azokat felismerni és közvetíteni, ugyanúgy nem szabadna beengedni a párkapcsolati ringbe, mint egy jogosítvánnyal nem rendelkező sofőrt a forgalomba.

Kedves férfiak! Az megvan, amikor az előtted álló sofőr képtelen kikanyarodni az útra, pedig számtalan lehetősége lett volna rá? Te pedig mögötte szitkozódva teszed fel a kérdést: "Hogy kaphatott ez a szerencsétlen jogosítványt?!" "Hogy mer kocsiba ülni és vezetni?" Hát egy nő éppen ilyen fokon és hévvel tud kiborulni egy érzelmileg fogyatékos vagy lusta, sértődékeny, követelőző férfi próbálkozásaitól az érzelmi autópályán. Tudjátok, legalább olyan fontos megtanulni jól szeretni, mint jól vezetni...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.