szerelem kibeszélő lángolás magazin párkapcsolat szenvedély tűz hiány
Aki volt már valaha szerelmes, az tudja: ilyenkor minden percben a másikkal akarsz lenni. Olyannyira, hogy amíg tombolnak az érzések, nem is vágysz személyes szabadságra, de még különálló elfoglaltságra sem - mert csak a párodat látod magad előtt.

Aztán idővel - persze nem egy időben - lecseng a kezdeti lelkesedés, szétoszlik a rózsaszín köd, repedezni kezd az álomvilág, és ismét teljes valójában látjátok az életet. De vajon hogy lehet ilyenkor újraéleszteni azokat a romantikus folyamatokat, amelyek az elején még intenzívek voltak? Szerintem ehhez két dolog szükségeltetik:

Parázs és távolság

Az talán nem meglepő, hogy belső lángolás nélkül nem lesz újból szenvedély, de az furcsának tűnhet, hogy a képlet másik komponense a távolság - hiszen ez egy negatív érzés. Én mégis úgy gondolom, hogy olykor el kell távolodni egymástól, és meg kell tanulni eltűnni egy kicsit. Így lehet kicsalogatni a hiányérzetet a másikból - és saját magadból is.

Hiszen a hiány olyan, mint az éhség: csillapíthatatlan, nem elnyomható, felemésztő vágyakozás. Ezt kell ébren tartanod a párodban.

Ez egy tudatos trükk, ami bizonyára nem idegen a számodra, ha érezted már azt, hogy valaki még akkor is a fejedben járt, ha nem akartad. Magad mellé képzelted, mikor elhaladtál egy kirakat mellett, és a tömegben is az ő arcát vélted felfedezni. Benned volt teljes egészében, reggel a tükörben, esténként elalvás előtt, de még egy pohár vízben is. Minden apró emlékmorzsa megmozdult benned, mert valamiről mindig eszedbe jutott...

Mindannyian tudjuk, hogy hiányolni csak azt lehet, aki már a tiéd volt egyszer. Azt a személyt, aki mindenestül neked adja önmagát, így észrevétlenül szivárog be az életedbe, a lényedbe. És egy napon azon kapod magad, hogy akkor is a füledben cseng a hangja, mikor nincs veled, hallod a véleményét a fejedben, és a távolléte folyamatos nyomás alatt tartja a mellkasodat - de a mellkasoddal ellentétben a hiányérzetet nem lehet lenyomni.

Forrás: Shutterstock

Olyan, mint egy levegővel teli palack, amit bárhogy is próbálsz víz alatt tartani, újra és újra felbukkan. És az a legszomorúbb, hogy a hiány okozóját senki mással nem lehet pótolni. A kirakóst is csak odaillő darabkákból vagy képes kirakni, nem oda illő részekkel hiába is kísérleteznél.

Aki utánad vágyakozik, fél embernek érzi magát nélküled. Nem találja a helyét, szomjazik a hiánytól. Kiüresedett lélekkel jár-kel a világban, és hiába próbálja elterelni a gondolatait pótcselekvésekkel, ez puszta ámítás. Mert bár az élet zajlik körülötte, nem tudja kizárni azt a belülről emésztő érzést, ami tizedére csökkenti a figyelmét, ami zsibbasztóan hat minden sejtjére. A színek szürkébbek, a világ fekete-fehér lesz, és valahogy semmi nincs a helyén.

De ne csak fizikális értelemben gyötörje az üresség: tapasztalja meg azt is, hogy szólni akar hozzád, de te nem vagy ott. Szembesüljön a ténnyel, hogy nem szeretné megosztani a gondolatát mással, mert az kizárólag neked szól.

Ezt csak az érezheti, akinek a társa nincs mindig jelen - sem fizikálisan, sem lelkileg. Fel-felbukkanó, húsba maró hiány kell ahhoz, hogy értékelni tudja mindazt, amit a kezében tart. Így lobban újra a szenvedély lángja, hiszen a felismerés mindent megváltoztat: a pillanat, mikor ráeszmélsz, hogy nincs ott a másik egy karnyújtásnyira. Ekkor válik egy csapásra a megszokás tiltott gyümölccsé.

Éppen ezért, ne akarj folyton jelen lenni! Tanulj meg hiányozni! Mert vékony a határ az éppen elég és a már sok között. De ha ügyesen lavírozol, akkor mindig felértékelődik a jelenléted, és nagyobb örömmel fogjátok megélni a "most"-ot. A mai világban mindent megkaphatunk, amit csak szeretnénk. Minden azonnal ott van, még csak a kezünket sem kell kinyújtani egymásért. Legyél te a kivétel! Hagyd, hogy vágyjon rád...

"A hiány, csak rajongóbbá teszi a szívet." (Nicholas Sparks)

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.