magazin özvegy férfi kibeszélő egyedülálló szülő társkeresés párkeresés gyász özvegy
Idén lesz hét éve, hogy özvegy vagyok. Hosszú, küzdelmes évek után hunyt el a nejem. Nehéz volt hozzászokni a hiányához, de a gyerekek miatt nem engedhettem meg magamnak, hogy teljesen összeomoljak.

Szerencsére támogató környezet vett minket körbe. A keresztanyák, nagynénik hirtelen pótanyuka szerepbe csöppentek, hogy ott könnyítsék meg a dolgomat, ahol csak tudják. Hálás vagyok nekik.
Sok álmatlan éjszaka van a hátam mögött. Gyakran csak álltam egy üveg sörrel a kezemben a gyerekek szobájának ajtajában, figyeltem, ahogy békésen szuszognak és szüntelenül azon pörgött az agyam, mi lesz velük az édesanyjuk nélkül? Ki lesz számukra a példakép, akivel később megbeszélhetik a lányos dolgaikat? Nem vagyok egy feminin típus, szokatlan is volt, mikor három nő került egymásutánban az életembe, de végül hozzászoktam a felálláshoz. Arra viszont egyáltalán nem voltam felkészülve, hogy egyszer majd nekem kell betöltenem ezt a szerepet a családban.

Öt évvel a tragédia után egy pasis estén - még mielőtt megköveznél, a lányok aznap a szüleimnél aludtak -, oldalba bökött egy cimborám, és a karikagyűrűmre mutatott.

- Soha nem fogod levenni, Árpi? - Kérdezte.

- Próbáltam, de nem ment. És különben sem ismerkedem - feleltem, miközben belekortyoltam a sörömbe.

- Akkor maradnak a lányok anyuka nélkül?

- Ha rajtam múlik, akkor igen. Sajnos.

Ezen a beszélgetésen felbuzdulva, amikor aznap éjjel - vagy inkább másnap hajnalban - hazaértem, elővettem a telefonomat, letöltöttem egy társkereső appot és jó sok filozofálgatás után végül regisztráltam. A bemutatkozásomba beleírtam, hogy özvegy, egyedülálló apuka vagyok és a képeim között is volt olyan, amin a lányokkal voltam lefotózva. Nem álltam neki keresgélni, hanem inkább aludni mentem, mert tudtam, hogy reggel mennem kell értük a szüleimhez.

Forrás: Shutterstock

Mire magamhoz tértem az alvásból és elindultam egy frissítő zuhany és kávé után, ránéztem az appra. Legnagyobb meglepetésemre tizennégy üzenet várt. Néhányat azonnal töröltem, mert bőven lehettek volna akár a lányok nővérei, ha sok évvel ezelőtt összejön az első randim. Voltak viszont jelentkezők, akiknek szimpatikus volt a bemutatkozása, ezért úgy döntöttem, hogy elmegyek az egyikükkel egy randira.

A vacsora alatt úgy tűnt, hogy megvan köztünk az összhang, s még a kémia is. Amire azonban nem számítottam, hogy a hölgy lakásán kötünk ki, szenvedélyes csókok és ölelkezések közepette. Már a hálószobában voltunk, kis híján meztelenre vetkőztettem, amikor az egész alakos tükörben megláttam magunkat. A feleségem, hosszú, szőke haja helyett, rövid fekete tincsekbe fúródott az ujjam.

Lefagytam, majd hirtelen elléptem a hölgytől. Lerogytam az ágyára, a tenyerembe temettem az arcomat. Akkor eszméltem rá arra is, hogy valójában szexuálisan sem vonzódok a randipartneremhez. Csupán az újdonság varázsa, a potenciális kaland kergetése emelte fel az adrenalin szintemet. A nő leült mellém. Tarkómnál a hajamba túrt, nyugtatni próbált, majd újra felizgatni. Nem sikerült neki. Nem bírtam megint hozzáérni, vagy újra megcsókolni. Felálltam és szó nélkül otthagytam.

Később, egy üzenetben írtam meg neki a társkeresőn, mi volt a probléma, majd pedig töröltem magam az oldalról. Nem bírok átlépni bizonyos határt, ami pedig szükséges lenne a újrakezdéshez. Úgy érzem, mintha megcsalnám a feleségemet. Vajon elmúlhat valaha ez az érzés? Vagy örök életemre egyedülálló apa maradok?

Árpi történetét Pokk Brigitta jegyezte le.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.