magazin társkereső kibeszélő kolléga társkeresés párkeresés ciki álnév internetes társkeresés
Egyre gyakrabban találkozom ismerősökkel a társkeresőn. Ilyenkor az fordul meg a fejemben: "Ő is elvált? Mi történhetett?" És én érzem magam kellemetlenül, hogy felfedeztem őket ezen a helyen...

De mi is a trend a webes társkeresők világában? Egyesek szégyellik, így ők kép nélkül feszengenek odafent, mások felvállalják magukat, és akár a teljes nevükkel regisztrálnak. Meg kell, hogy mondjam: egyik sem szerencsés megoldás. Mert egy magas beosztású és köztiszteletben álló személynél elvárás a stabil és rendezett családi háttér, így érthető, hogy nem tesz fel magáról képet... De ezzel minimálisra is csökkenti a pártalálás esélyét.

Hányszor olvasod, hogy képpel tízszer többen kattintanának rád? Igaz, az már más kérdés, hogy így egyetlen pillantás alapján dobhatnak is, ha nem tetszel nekik. Azok pedig, akik teljes névvel regisztrálnak, magas kockázatot vállalnak: az esetleges zaklatók vagy rosszakarók megtalálhatják őket a való életben.

Lehet, hogy Sanyi amúgy Margit

Az álneveknek sem vagyok a híve. Főleg úgy, hogy Sanyi két levélváltás után közli: ő amúgy Béla. Rosszabb esetben Margit. Oké, hogy meg akarja őrizni az inkognitóját, de azért tudja már, hogy melyik nemhez tartozik!

Meg amúgy is, milyen titkolnivalója lehet?

Azért a keresztnevét még nem kellene letagadnia! Abból ugyanis még senki sem tud messzemenő következtetéseket levonni.

Mit gondolnak rólam?

Egyesek szerint egyenesen kínos, ha meglátják őket ezen a fórumon. Mert milyen kellemetlen is az, amikor az intézetben dolgozó munkatársaddal nézel farkasszemet a neten!

Mit gondol vajon rólad? Hát közlöm, hogy semmit.

Azaz nem kellene, hogy bármilyen előítélete legyen veled szemben, hiszen ő is ott van! Meg egyébként is, hol máshol ismerkedj ma, ha nem a világhálón?

Ciki a munkanélküliség és a párkeresés is?

Olyan sok mindenről gondoljuk azt, hogy ciki, amiről nem kellene! Például, ha munkanélküli leszel, ugye, hogy te sem dicsekszel el vele? Pedig nem ez a zavaró, hanem az, ha nem teszel ellene semmit.
Ne érdekeljen, hogy mit hisznek rólad, ha nem bírod az egyedüllétet, nyugodtan használd ki a társkereső oldalak által nyújtott lehetőségeket! Ez a te életed!

Forrás: Shutterstock

Nem fura szerzetek a társkeresők, hanem hétköznapi emberek

Bárki bármit is mond, a társkeresőn sem ufók, vagy fura szerzetek vannak, hanem ugyanazok a hétköznapi emberek, akik az utcán "rohangálnak". Ráadásul nem kisebb az esélyed a pártalálásra, mint a való életben, hiszen ma már ki ismerkedik a sarki kisboltban? Mondjuk, én megtenném, de bennem is él a félsz: mi lesz, ha elutasítanak? Pedig ettől még nem leszek se több, se kevesebb.

Ha nem próbálkozol, nem is nyerhetsz soha! Hisz' álmodozhatsz te arról, hogy tiéd lesz a lottó ötös, de ahhoz venned kéne legalább egy szelvényt!

A férfi példakép, a nő céda lesz, ha egyéjszakás kalandba bonyolódik

Tudom: nem könnyű. Hiszen sokszor még az sem egyértelmű, hogy kezdeményezhet-e a nő, vagy az ciki. Mert ha elég bátor és megteszi, akkor rögtön leírja a kiszemelt úriember. Hiszen ő most így hogyan vadásszon, ha már a lábai előtt hever az áldozat? Nem nagyvadként fog tekinteni ezek után a hölgyeményre, csupán egy dúvadként, mely megfosztotta a becserkészés lehetőségétől! Neki pedig nem kell ilyen trófea! Vagy csak egy éjszakára! És máris a nő lesz a könnyűvérű préda...

Igaz is: miért van az, hogy a férfit nem minősítik, sőt az ázsióját növelik az egyéjszakás kalandok, a nő pedig rosszéletűvé válik, ha besikerül egy-egy ilyen éjszaka? És miért írják le az ilyen hölgyet, mikor a teremtés koronája élt a lehetőséggel és rendesen ki is használta azt? Ő másmilyen erkölcsi megítélés alá esik? Na, de ez egy másik téma.

"Szia!" - szerinted ennyi elég, ha ismerkedsz?

És akkor ott van még a netes társkeresésnél a "hogyan kezdj neki" és a "mivel indíts" dilemmája.

1. Uraknál gyakori, hogy csak beköszönnek. Na ők a "kezdeményezzen a másik" típusú társkeresők. De elárulom: nem sok jóra számíthatnak ilyen esetekben, mert a hölgy, ha nagyon udvarias, akkor is maximum csak visszaköszön - már ha nem írja le rögtön a másikat, akiből nem is néz ki magasabb szintű kommunikációt.

2. Az ellenpélda a regényt író, akinél azonban az ömlengős szóáradat riaszthatja el a fehérnépet. Üres frázisokat pufogtatók és az idézetekkel dobálózók pedig talán csak a hasonlóan saját gondolat nélkülieknél arathatnak le babérokat.

A legjobb a középutas megoldás. És uraim! Bátran használjatok írásjeleket is! Nem szégyen ám a mondatok tagolása!

Bárhogy is tégy, nyugodtan kezdj neki, mert próba, cseresznye!

Lényeg a lényeg: bár nem lesz meg rögtön a kémia, ha a világhálón ismerkedsz - hiszen a vonzalom meglétét, illetve hiányát majd csak a személyes találkozón tudod lecsekkolni -, mi veszítenivalód lehet? Maximum megismerkedsz egy másik sorstársaddal, akiből még akár jó barát is válhat!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.