Légy résen, ha megtaláltad álmaid nőjét, nehogy átforduljon rémálomba...

magazin intő jel kibeszélő párkapcsolat rémálom red flag
Úgy érzed, hogy megtaláltad álmaid nőjét? Rögtön megvolt a kapcsolódás, fantasztikusan néz ki, fergeteges humora van, és még a barátaid is kedvelik? Úgy hangzik, mint egy álom. Már csak az a kérdés, milyen álom: jó, vagy hamarosan kiderül, hogy egy igazi rémálom.

Először csak valami még számodra is megmagyarázhatatlan dolog történik. Nem sokkal később megtörténik az első veszekedés. Egyre gyakoribbá válnak az összezörrenések. Egyre kevesebbnek érzed magadat. Úgy érzed, ha békét szeretnél, mindennek pontosan úgy és akkor kell történnie, amikor álmaid nője azt akarja, különben elszabadul a pokol.

Egyre több az intő jel, de fogalmad sincs, mi történik éppen körülötted. Csak kapkodod a fejedet, hogy hová tűnt hirtelen az a varázslatos nő, akit megismertél, és mi ez a tragikomédia, amibe belekeveredtél. Ilyenkor jönnek a kérdések: miért történik ez? Honnan kellett volna tudnom? Tudnom kellett volna egyáltalán? Ha szeretnéd elkerülni, hogy csapdába esve érezd magad, jó megtanulni időben felismerni azokat az intő jeleket, amik arra utalnak, hogy nem csodát találtál, hanem rémséget.

Mindig kritizál

Komoly különbség van a konstruktív és a destruktív kritika között. Ha életed párja megjegyzi, hogy aggódott érted, amiért sokáig kimaradtál, és nem tudott elérni, sőt, még meg is kér, hogy ilyet ne csinálj többet, az rendben van. A kérés érthető, hiszen ellenkező esetben te is aggódnál. Ha viszont rendszeresen kritizál, és különféle bántó jelzőkkel illet, és állandóan bűntudatot akar ébreszteni benned olyan mondatokkal, hogy "sosem gondolsz rám" vagy "te nem feledékeny vagy, hanem önző", az már más.

Néha mindenki elfeledkezik magáról, és odamond egy-egy gonoszabb mondatot, - hisz mind emberből vagyunk. De, ha a mindennapjaitok szerves része, hogy a párkapcsolat elején még csodálatos nő elkezd boxzsáknak használni, az már hatalmas intő jel, mit nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Forrás: Shutterstock

Ő mindig csak áldozat

A körülmények áldozata. A családjának az áldozata. Az exeinek, a munkahelyének, a boltos kisasszonynak. Mindenki azért született le erre a földre, hogy vele kiszúrjon, még a tömegközelekdési lámpa is. Ha képtelen felelősséget vállalni a tetteiért és az életéért, mire számítasz később?

Az összes exe tuskó volt

Csak gondolj bele. Ha tényleg az összes volt pasija pszichopata volt, vajon miért csak az ilyen férfiakat vonzza be? Ha pedig csak mondja, hogy az összes exe pszichopata volt, ki az igazi pszichopata?Persze, ha szakítotok, készülj fel, hogy te is csak egy gyökér leszel a sok közül, bármi is történt köztetek.

Mindenkivel lekezelő

Bár veled angyali mosollyal az arcán kommunikál, épp az előbb tépte le a pincér fejét azért, mert mentes víz helyett szénsavasat vitt ki neki. A ruhaüzletekben már előre rettegnek tőle, hogy mekkora patáliát fog csapni, ha az a bizonyos ruha, amit kinézett magának, nincs a méretében - nem, raktáron sem. A családja mindig tojáshéjon lépked, ha ő is ott van, nehogy valamivel felhúzzák, mert akkor ott világégés lesz. Csak egy szó: menekülj.

Piedesztálra emel

Te vagy a legcsodálatosabb, a legokosabb, a legférfiasabb, a legodaadóbb, mindenben a legek legje, sőt, mindennek a tetejébe a tiéd a legnagyobb, amit valaha látott. Mindenkinek jól esnek a dicséretek. Azonban, ha folyamatosan félistenként kezel, ráadásul rajtakapod, hogy olyan erényeket is neked tulajdonít, amelyekkel valójában nem rendelkezel, könnyen eljöhet az a pont, amikor a simogató szavak már nem simogatni fognak. Inkább csak egyfajta súlyos teherként, megfelelési kényszerként telepednek a válladra.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.