magazin vita kibeszélő párkapcsolat menekülés szakítás problémák konfliktus
Nem egyszer menekülőre fogtad és faképnél hagytál, amikor a leginkább szükségem lett volna rád. A vitáink kellős közepén. Legutóbb is fogtad magad és felvetted a kabátot, majd kisétáltál a közös lakásunkból. Mert nem tudtál vitázni, nem volt mondanivalód, fölöslegesnek tartottad a drámázásaimat. Legalábbis te így fogalmaztál.

Azt mondtad, minden egyes problémát felnagyítok, és valójában sosem volt akkora a gond, mint amekkora feneket én kerítettem neki. A problémáinkat főként az okozta, hogy sosem számoltál be a betervezett programjaidról, így bármit is szerveztem kettőnknek, te nyugodt szívvel lemondtad azt, mondván, a barátok is fontosak. Az egyik amiatt, mert most szakított a barátnőjével, a másik elveszítette az állását, a harmadiknak meg már ki tudja, mi baja volt.

Ezek a mondvacsinált okok eredményezték azt, hogy végül már én is lemondtam a közös programokról, mivel előre tudtam, hogy nem lesz azokból semmi. Szerinted nem tudtam spontán lenni, mindent előre le akartam szervezni, mindenről tudni akartam. Szerinted. Szerintem meg belefáradtam a visszautasításba és már meg sem próbáltam kreatív lenni.

Nem én voltam az, aki programokat szervezett ahelyett, hogy velem is töltött volna némi időt, lévén, hogy vajmi keveset találkoztunk. Jó lett volna ezt az időszakot feldobni egy romantikus vacsival, vagy csak sétálni a város szikrázó fényeiben, de hát az kevés, ha csak az egyik fél akarja. Pedig nem vágytam eget rengető programokra, csupán apróságokra, de mindig volt valami kifogás. Sose volt jó úgy semmi, ahogy én akartam. Ebből adódtak a vitáink is, amikkel meg te nem tudtál mihez kezdeni.

Forrás: Shutterstock

Az életünk sose volt fenékig tejfel, de én úgy érzem, hogy mindent megpróbáltam annak érdekében, hogy ez működjön. Te viszont hátat fordítottál nekem és inkább vetted a kabátodat, majd ridegen kisétáltál az ajtón. A bejárati ajtón, amin most én fogok örökre kisétálni, mert elegem lett, hogy engem hibáztatsz a vitákért, hogy sose beszélünk meg semmit, így én csak gyűjtöm a feszültséget magamban.

Az éles szóváltásainktól végleg búcsút mondhatsz. Nem lesz, aki idegesít, nem lesz, akit hibáztathatsz, és nem lesz, aki miatt folyton le kell fújnod a baráti estéidet. Nem lesz senki, aki miatt esténként idegesen hajtod a párnára a fejed. Nem kell többé velem töltened az estéket, sőt többé a szüleimhez sem kell eljönnöd, teljesen fölösleges.

Az élet nagy tanítómester. Egy ilyen kapcsolat arra tanított, hogy mielőbb kilépjek belőle, hiszen két ember útja sehová sem halad úgy, hogy az egyikőjük önző módon csak arra koncentrál, hogy mi a jó neki, de sose veszi figyelembe a társa igényeit.

Nyitókép: Shutterstock

Te is éreztél már úgy, hogy nem tudsz vitázni a pároddal, mert ő hátat fordít neked?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.