Férfivélemény: 3 rossz szokás, amivel a nők elrontják a párkapcsolataikat

magazin kibeszélő párkapcsolat hibák férfivélemény
Bár minden kapcsolat más, azt azért kár lenne tagadni, hogy léteznek olyan jellegzetes ballépések, amik újra és újra megjelennek mindenki párkapcsolatában.

Ezeknek a miértjeivel köteteket lehetne megtölteni. Sokan meg is tették már ezt, én most azonban kevésbé ambiciózusan csak azt igyekeztem összegyűjteni, hogy a saját és az általam ismert emberek elmondásai alapján melyek azok a problémák, amik jellemzően férfiakban fogalmazódnak meg a nők kapcsán, és amik miatt oly sok kapcsolat zátonyra futott már.

"Ha igazán érdekelne, tudnád, miért vagyok mérges!"

Nem hiszem, hogy van olyan férfi, aki ne tudna legalább egy, a mi nézőpontunkból sokszor már-már paródiába hajló emléket felidézni valamelyik kapcsolatából, amikor a párja a probléma konkrét megnevezése helyett olyan mondatokkal válaszolt, mint a „Ha igazán érdekelne, akkor tudnád, mi a gond" és ennek színesebbnél színesebb verziói. Nem, nem tudjuk, ugyanis valószínűleg a mi szemszögünkből teljesen máshogy zajlott le az adott helyzet. Ezekkel a reakciókkal a legnagyobb probléma az, hogy a megoldáshoz egyáltalán nem visznek közelebb, sőt rengeteg férfi erre úgy fog reagálni, hogy ha a párja képtelen kimondani a problémát, akkor nem akarja megoldani azt. A tiszta kommunikáció minden kapcsolat egyik legfontosabb alapköve, éppen ezért, - hacsak nem kínozni akarjátok a másikat és további vitákat szítani -, ez az egyik legrosszabb stratégia, amit alkalmazhattok. Egyszerűen csak mondjátok el, mi volt a baj, hogy legalább lehetőség legyen annak tisztázására.

Forrás: Shutterstock

Pontot tettünk az ügy végére. Vagy mégsem?

Szokták mondani, hogy a bölcs megbocsát, de sosem felejt, na de mi van azzal, aki csak látszólag bocsát meg, hogy aztán újra és újra felhozza a múlt sérelmeit? A férfiak általában lineárisabban kezelik a gondokat, baj van – megbeszélitek – vége, nincs miről tovább témázni ezzel kapcsolatban. Ezzel szemben tucatnyi olyan történetet ismerek, ahol a látszólag megoldódott probléma újra előkerült, többnyire a női oldalról. Félreértés ne essék, szó sincs arról, hogy a megoldatlan gondokat el kell nyomni magunkban, addig azonban ne mondjuk ki, hogy le van zárva valami, amíg tényleg nincs így, hiszen a legtöbb férfi tényként kezeli, ha azt mondjátok, hogy túl van tárgyalva valami.

Túlkomplikálás, avagy mit értesz ez alatt?

És ha már tényként kezelt szavak: Tudjuk, hogy vannak olyan helyzetek, amikor az ember kimondott szavai mögött többletinformáció is szerepel, de higgyétek el, ha általában mondunk valamit, akkor csakis annyi a mondanivalónk, amennyit ténylegesen kimondtunk. Nem kell a férfiak minden szavát szálakra szedni és megfejteni a mögöttes tartalmat, hát még számon kérni, hogy mégis mit értünk ezalatt. Azt értjük, amit elmondtunk. Se többet, se kevesebbet. Ha minden áron többet gondoltok bele a szavainkba, akkor csak felesleges fejtörést okoztok magatoknak és potenciális konfliktushelyzetet kreáltok.

Nyitókép: Shutterstock

Te melyik hibát követted már el a párkapcsolataid során?

Kínos hétvégi dolgok, amiket a pasik imádnak a nőkbenhttps://she.life.hu/nofilter/20210109-ferfivelemeny-kinos-hetvegi-dolgok-amiket-a-pasik-imadnak-a-nokben.htmlFérfivélemény: 7+1 dolog, ami kiábrándító egy nőbenhttps://she.life.hu/nofilter/20201222-ferfivelemeny-71-dolog-ami-kiabrandito-egy-noben.html
Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.