szerelem elfogadás magazin Szabó Kíra önszeretet
Nagyon sokáig elveszettnek éreztem magam és úgy véltem, soha nem találok rá a lelki békémre. Nagyot fordult a világ, amikor betoppantál az életembe és rádöbbentem, hogy hosszú idő után végre hazaértem.

Világ életemben egy útkereső ember voltam, aki szívesen bújt képzeletben mások bőrébe, mert valahogy mindig azt éreztem, nem vagyok a helyemen. Nem éreztem magam elég jónak, elég szépnek, elég okosnak, elég bátornak, elég nyitottnak, elég kitartónak. Nem éreztem magam elégnek.

Mindenki azzal nyugtatott, teljesen természetes, hogy keresem a helyemet, hiszen még fiatal vagyok. De én éreztem, hogy nem a kamasz, a szeleburdi, a tapasztalatlan énem szól belőlem. Kerestem a helyemet érett felnőttként is, azt éreztem, valami hiányzik belőlem, ami által kiteljesedhetek, kerek egész lehetek. Ez az idő múlásával sem igazán változott.

Persze, próbálkoztam. Próbáltam megszeretni magam, azt, aki vagyok, amilyen vagyok. Elfogadni magam a hibáimmal, gyengeségeimmel együtt. Volt egy időszak, amikor azt éreztem, hogy jó úton járok, felerősítettem a sok jót magamban, csak erre fókuszáltam és lassan, de biztosan békét kötöttem a lelkemmel. De még akkor is azt éreztem, hogy hiányzik valami, pontosabban valaki.

Ma már tudom, hogy te voltál a hiányzó darab az életemből. A te fényed kellett ahhoz, hogy ragyogjon az életem és a legszürkébb hétköznap is a szivárvány színeiben pompázzon.

Mielőtt találkoztunk, féltem, hogy egy párkapcsolat lesz a vesztem, amiben majd megszűnök önmagam lenni. Féltem, hogy az elveszett énemre nem egy párkapcsolat lesz a gyógyír. Egyedül kell megtalálnom a saját utamat, különben alárendelődöm a másiknak, csak neki élek majd és elfelejtem, hogy én egy független, szabad ember vagyok. Majd jöttél te és rácáfoltál mindenre.

Forrás: Shutterstock

Melletted tanultam meg igazán szeretni önmagamat. Melletted tanultam meg azt, hogyha nem fordítok magamra elég időt, nem fogok tudni adni másoknak, főként neked. Melletted tanultam meg azt, hogy magamnak mindig én legyek a legfontosabb, aztán következnek mások. Te voltál, aki felnyitottad a szemeimet és megmutattad, mennyi érték lakozik bennem. Neked köszönhetően tudom, hogy mennyi mindenre vagyok képes és minden azon múlik, mennyire hiszek magamban.

Te vagy a legjobb, ami történhetett velem az életben.

Most már tudom milyen, amikor valaki feltétel nélkül, úgy szeret, ahogy vagyok és ezen nem változtathat senki és semmi a világon. Jöhet egy rosszabb hétköznap, munkahelyi stressz, családi konfliktus, egészségügyi probléma, tudom, hogy már nem egyedül, hanem közösen küzdünk meg velük. Mi most már ketten, de mégis egy emberként menetelünk tovább.

Köszönöm neked a szerelmedet, a támogatásodat, hogy melletted nőként is kiteljesedhetek. Köszönöm, hogy hagyod, szótlan maradjak, ha úgy érzem, ez a legjobb, amit tehetek. Köszönöm, hogy velem szárnyalsz, amikor úgy érzem, nem is lehetnék boldogabb. Jó, hogy melletted nem kell valamilyennek lennem, hanem lehetek az, aki vagyok. Önmagam.

SHE. HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép:Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.