szerelem kibeszélő fájó emlékek magazin párkapcsolat bizalom kapcsolat szorongás
Csak egy dolgot mondhatok, és nem tudom elégszer: köszönöm. Akkor léptél be az életembe, amikor minden porcikám össze volt törve, és ezen kívül fogalmam sem volt arról, ki vagyok. Nem tudom, te honnan tudtad, de tudtad. Ott volt a mosolyodban és szemedben, ahogy rám néztél, és neked hála már én is látom.

- Egy roncs vagyok - ezt válaszoltam, amikor odajöttél hozzám a kocsmában széles mosollyal az arcodon, és megkérdezted, hogy vagyok. Rád sem néztem, csak mereven bámultam magam elé, a semmibe. Nem akartam hazudni, és ha még őszintébb szeretnék lenni, talán beszélgetni sem, vagy legalábbis színészkedni nem. Eljátszani, hogy minden rendben, csevegni az időjárásról és bókokkal dobálózni. Nem voltam erre alkalmas.

Mellém telepedtél a bárpulthoz, tudtad, hogy nem viccelek. Onnantól fogva nem voltam egyedül, és remélem, nem bántad meg teljesen azt, hogy akkor odajöttél, mert én miattad élek újra, és nem tudom, hol lennék most nélküled. Azt viszont pontosan tudom, hol voltam akkor: nagyon mélyen. A szorongásaim, a csalódásaim, a kishitűségem, az alacsony önbecsülésem hálójában. Szinte már fel is adtam, hogy kiszabaduljak belőlük.

Csak pillanataim voltak, amikor nem éreztem a gyomromat és a torkomat szorongató feszültséget. Ezekben a pillanatokban próbáltam élni, a napi feladatokat elvégezni.

Boldogság? Ugyan, kérlek! Megelégedtem volna a nyugalommal, de már azzal is, ha végig tudtam volna aludni egy éjszakát. Hihetetlen, de akkor éppen egy olyan pillanatomban voltam, amikor engedett egy kicsit ez a minden, azért is mentem a bárba, hogy emberekkel legyek, vagy legalábbis közöttük. A barátnőm volt a pultos, a nagy hajrában pedig csak egy-egy mondatot tudtunk beszélgetni, de nekem ez így tökéletesen megfelelt. Aztán

odajöttél, én pedig úgy éreztem, mintha a fakó világ egy kicsit színesebb lenne. Könny szökött a szemembe, te pedig rátetted a kezed az enyémre. Én figyelmeztettelek, de te nem akartál elmenekülni.

Ekkor néztem rád először. Olyasmi volt ez, amit azelőtt még nem tapasztaltam. Kevesebbért is hagytak már cserben. Hiába próbálkoztam, rajtuk ugyan túl tudtam lépni, de a sebeken, amiket okoztak, nem sikerült. Nem hittem, hogy ezekkel együtt akarhat valaki, és senkit nem akartam magammal rántani.

Forrás: Shutterstock

- Mi történt? - Kérdezted, én pedig arra gondoltam, jesszus, egy élet is kevés lenne, hogy részletesen beszámoljak minden sérelemről, ami ide vezetett. Azt sem tudtam, hogyan kell ezekről beszélni, sosem próbáltam. Annyira türelmesen néztél rám, hogy vettem egy nagy levegőt és úgy döntöttem, vágjunk bele. Hazakísértél, és azóta is melletted ébredek, habár eleinte nagyon sokszor riadtam fel arra, vajon még mindig ott vagy-e.

És egyszer csak, - már én sem tudom pontosan, mikor -, de hirtelen semmi nem számított, ami volt, akik voltak, amit tettek.

Rettegtem, de végül sikerült elhinnem, hogy nem mész sehová, hogy ennek nem ugyanaz lesz a vége, mint az összes többinek: fájdalom, üresség, sírás és csalódás. Nem volt könnyű dolgod, de az igaz szerelmed megmentett, hitet és reményt adott. Sokkal többet tettél annál, mint hogy olyan ember voltál, akiben megbízhattam. Megmutattad, én milyen is vagyok valójában. A saját szemeddel láttam magam, végre egy olyan ember szemén keresztül, aki szeretett, elismert és megbecsült. Eddig csak a törött tükörképemet ismertem, fogalmam sem volt, hogy nemcsak lehetek, de vagyok is elég jó. Hogy sértések és sírások helyett biztatni és nevetni is lehet, együtt, egymást. Hogy a kritikának nem kell úgy égetnie, mint egy tüzes vasnak, hogy nem kell egyre kisebbnek lennem, hogy más nagyobb lehessen. Nem kell megfulladnom, hogy más levegőhöz jusson. Melletted viszont nemcsak lélegzek, hanem szárnyalok. Köszönöm.

Te átéltél már hasonlóan támogató szerelmet?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.