magazin Tinder kibeszélő kiégés szünet társkeresés párkeresés randizás
Az internetes társkeresés fárasztó és érzelmileg kimerítő tud lenni, főleg akkor, ha nem jön szembe azonnal az igazi . Lássuk be, nem ez a gyakori helyzet, és már hónapok óta hiába húzogatod jobbra - balra az embereket... Szerintem van az a pont, amikor érdemes az internetes társkeresést abbahagyni, vagy legalább szünetet tartani és pár hónappal később újult erővel belevágni.

Az életem során én is többször felmentem már internetes társkeresőkre, de mindig eljött az a pont, amikor azt éreztem, már inkább árt, mint használ. Most összegyűjtöttem 5 jelet, amit, ha már észlelsz magadon, inkább hanyagold egy kicsit a netes társkeresést.

1. Üldözési mániád van

Pár hónapja történt, hogy nagy lelkesen felmentem egy társkeresőre, s néhány óra elteltével már lett is pár match-em. Hamarosan befutott az első üzenet is egy olyan sráctól, akivel egy városból származtunk. Gondoltam, kihasználom a lehetőséget és rákérdeztem, melyik suliba járt, mire megdöbbentő válasz érkezett: „Nem értem, miért fontos ez. Számít, hogy gimnáziumba vagy szakközépbe jártam? Ha szakközépbe jártam, már nem is akarsz ismerkedni?" Teljesen lefagytam. Az égvilágon semmi hátsó szándékom nem volt ezzel a kérdéssel, mindössze egy beszélgetést szerettem volna kezdeményezni, de úgy látszik, rögtön egy kényes témát érintettem. Mindenesetre így nehéz ismerkedni, ha már egy ártatlan kérdés felborzolja a másik fél kedélyeit.

2. Már rutinból görgeted a fotókat

Pár hét társkeresőzés után sokszor azon kaptam magamat, hogy már csak megszokásból és függőségből görgetem a Tindert. Igazából már nem érdekelt senki, untam az egészet, mégis munka után az első dolgom az volt, hogy megnézzem az aznapi felhozatalt. Lassan azt vettem észre magamon, hogy már frusztrál az egész, úgyhogy mindig ez volt az a pont, amikor inkább letöröltem magam.

3. Már írni / visszaírni sincs kedved a másiknak

Mindig nagy rejtély volt a számomra az, hogy amikor felmegyek egy társkeresőre, s párba állok egy férfival, ő miért nem ír rám. Sokszor az az érzésem, hogy az emberek csak az egójuk fényezésére használják a Tindert, netán arra, hogy megnyugodjanak, van még esélyük a húspiacon. Némi személyes tapasztalat után viszont nyilvánvaló, hogy sokan annyira belefásultak az egészbe, hogy kedvük sincs egy újabb beszélgetésbe bonyolódni. Ami rendben van, de akkor tényleg ideje a szünetnek, még egy match erejéig se raboljuk egymás idejét.

Forrás: Shutterstock

4. A randikra már úgy mész el, mintha a fogadat húznák

Aki már egy ideje párt keres, az bizony túl van pár katasztrofális vagy kevésbé sikeres randin. Bár talán a legjobban az fáj, amikor újra és újra felcsillan a remény, de mégsincs kémia, közös hullámhossz és úgy bandukolsz hazafelé, hogy hiába tettél meg mindent, ez sem jött össze. Szép lassan bele lehet ebbe is fáradni és a végén már odáig jutsz, hogy szívesebben nézel egy sorozatot a Netflixen, mint hogy 1-2 órát pazarolj az életedből egy idegenre, akiről már az első percben érzed, hogy nem az igazi. Ugyanakkor egyértelmű, hogy társat keresni csak úgy lehet, ha mindenkinek adsz egy esélyt. Tehát, ha úgy érzed, ehhez most se kedved, se türelmed, akkor egy ideig inkább csak a barátaiddal csinálj közös programokat.

5. Egyre inkább úgy érzed, hogy a netes társkeresést nem neked találták ki

Sokaknál eljön egy pont, amikor úgy érzik, a netes társkeresés egyszerűen már nem működik. Ettől sem kell megijedni, ugyanis – talán nem árulok el ezzel nagy titkot -, nem csak a neten lehet ismerkedni. Manapság már egyre több személyes ismerkedős programot szerveznek: társkereső főzőtanfolyamot, rapid randit, társkereső túrázást, tánctanfolyamot. Ideje felkelni a fotelből és kimozdulni a komfortzónádból. Ha nem találsz társat, legalább jól érzed magadat.

Nyitókép: Shutterstock

Tinder: Naiv vagy, ha itt akarod megismerni a szőke herceget!https://she.life.hu/herself/20211210-ne-gondoljuk-mar-hogy-a-tinder-felerhet-az-univerzum-erejehez.html
Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.