magazin kibeszélő sors szeretet barátság
Véletlen találkozások nincsenek. Ahogy a négyesünkre gondolok, mi is pont akkor találkoztunk, amikor megértünk a barátságunkra. Négy nő, akik felesküdtek önmaguk megvalósítására, most mégis rendezetlenül állnak felettük a csillagok.

Az étterem egyik eldugott sarkában foglaltunk asztalt. Velem szemben Panni ül és ugyanaz a tehetetlenség és mélyről jövő bánat tükröződik szemeiben, mint amit induláskor a tükörben a saját tekintetemben láttam. Mellettem Ditta - aki, ahogy én szoktam hívni, az én rádiós sztárbarátnőm -, majd tizenöt perc csúszással velem szemben helyet foglal Eszter is. Kikérjük az italokat, az elő-, majd a főételeket. Elkezdődik a tabuk nélküli témázás, ahol helye van a kendőzetlen őszinteségnek, a harsány megnyilvánulásnak, és mindenféle őrültségnek. Négy nő ül az asztalnál, akik feltétel nélküli bizalmat szavaztak egymásnak.

Egyszer csak nem bírjuk tovább, elkezdjük kiteregetni a szennyest. Már az összejövetel elején fél szavakban egyezséget kötünk, hogy a magánéleti gondokat megőrizzük magunknak, mégis olyan abszurd a helyzet, hogy nem tudunk nem beszélni ezekről. Egymásra nézünk Panni barátnőmmel és egymás szavaira reflektálva, helyenként különféle egybeeséseket felismerve, végül beavatjuk a lányokat abba, hogy mennyire sz*r most az élet. Ditta és Eszter döbbenten hallgatják két olyan nő történetét, akik addig a mintafeleséget és a tökéletes párkapcsolatot testesítették meg.

Sokszor magunknak is hazudtunk a viselt álarcunkról. Lehullt a lepel: két nő elkeseredetten ad teret az érzéseinek, míg ketten döbbenten ülnek és keresik a szavakat.

Forrás: Shutterstock

Dittán nosztalgiahullám söpör végig, miközben felidéz számtalan itt töltött estét. Sokat járt ide azzal a férfival, aki csak a felszínt ismerve és látva volt képes ítélkezni, és fogalma sem volt arról, milyen ember a barátnőm valójában. Egyeseket csak a külsőségek érdeklik, miközben jóval értékesebb az, ahogy ez a fiatal nő kergeti az álmait vagy az, milyen önzetlen, jóságos ember. Dittában minden megvan ahhoz, hogy valakinek ő legyen az igazi, a pasit mégis jobban érdekli, hogy más mit gondol róla. Talán épp ettől nem a férfi számára a nagybetűs Ő. Értetlenül állunk a hallott történet előtt. Hárman hallgatjuk megértéssel és szeretetteljesen azt a nőt, aki már nem mer remélni és hinni többé.

Átlósan szemben ül Eszter, aki egy újabb történetbe fog. Gondolatok teszetosza pasikról, akiknél az eszére hallgatott, s mindtől végül elköszönt. Új férfi a láthatáron, egy régi ismerős, aki előtűnt a semmiből és Esztert örök istennőjeként őrizte meg az emlékezetében. Visszaemlékszik önmaga fénykorára, amikor azt látta viszont a tükörből, aki ő valójában. Egy nőt hallgatunk, akinek az életére, a választásaira és lehetőségei sokaságára a szívünk mélyén mindannyian vágyunk.

Barátok. Szövetségesek.

A Szex és New York legendás négyeséhez hasonlítottuk magunkat. Mégis, azon kívül, hogy épp annyian vagyunk, mint az ikonikus barátnők, az egyetlen, ami közös bennünk: a barátság szoros és megmásíthatatlan köteléke.

Úgy tartja a mondás, hogy inkább legyen kevesebb, mint több barátunk és úgy érzem, ha ez a három nő az életemet végigkíséri, akkor egyszerre vagyok hálás és gazdag ember, hogy fentről ilyen ajándékot kaptam.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.