szerelem család kibeszélő magazin karácsony eljegyzés
Mikor beüt a karácsony közeledte, én mindig meghatódok és eszembe jut életem legszebb karácsonya - ami hihetetlen, hogy már két éve volt!

A vőlegényemmel egyébként is ünnepek tájékán ismerkedtünk meg. Én hostess voltam, ő résztvevő egy céges buliban és annyira megtetszett neki a „csúnya karácsonyi ruhám", hogy incselkedésből még a Mikulás-sapkámat is ellopta egy fotó erejéig. Utána valahogy megtalált, és elkezdtünk beszélgetni. Hébe-hóba összejött pár adventi vásárban töltött randi is, ahol ettünk, ittunk, nézelődtünk, mindenféléről beszélgettünk és a végén már összekulcsolt ujjakkal távoztunk a forgatagból.

Csak egy évvel később vittem őt haza az ünnepekre. Hamar sikerült belesimulnia a családom által tartott hagyományokba, szokásokba. Nagyon jól viselte a keresztgyerekeim nyúzását, a szüleim néha pikírt humorát és a sógoraim, sógornőim poénjait. Egyébként is imádtam mindig a karácsonyt, szerencsére a legnagyobb békében és összhangban teltek nálunk az ünnepek. Piszok mázlistának éreztem magam. Viszont, amikor a nagy, családi vacsora után este körbeültük a karácsonyfát és megkezdődött az ajándékozás, olyan történt, amire abszolút nem számítottam.

A vőlegényem maradt utoljára. Én abban a hitben éltem, hogy majd hazamegyünk, s akkor ajándékozzuk meg egymást – emiatt én jól otthon is hagytam az ő ajándékát... Épp egy újabb pohár pezsgőért mentem volna, amikor hirtelen elkapta a csuklómat, majd féltérdre ereszkedett. Az összes rokonom hirtelen elhallgatott, minket pedig körülöleltek a karácsonyfa meghitt fényei. A szabad kezemet a szám elé kaptam, a szemem már akkor párásodott.

- Kinga, kicsim! Nem túlzás kimondani, hogy a karácsony hozott össze minket, bő egy évvel ezelőtt. Sosem felejtem el, amikor először megláttalak az ünnepi ruhádban és sapkában, amit azóta is féltve őrzök a szekrényemben... Úgy gondolom, hogy ez több, mint egy sima ünnep nekünk. Évforduló is egyben. S miért ne lehetne még nagyobb szimbólum? Kicsim, leszel a feleségem?" - majd felpattintotta a kis, karácsonyi díszdobozkát, amiben egy eljegyzési gyűrű csillant meg. Arra nem számítottam, hogy ilyen hamar menyasszony leszek, de végül is elég idő eltelt már ahhoz, hogy magabiztosan gyűrűt válasszon nekem.

Forrás: Shutterstock

- Istenem... igen! Igen, igen, igen!" - csak ezt bírtam ismételgetni. Felhúzta az ujjamra a gyűrűt, majd felsegítettem a földről és mit sem törődve a közönségünkkel, szenvedélyes csókban forrtunk össze. Pár perc múlva hangos üdvrivalgás és gratuláció törte meg a pillanatunkat, aminek én hosszú ideig a hatása alatt maradtam.

Apukám köszöntőt mondott, a csaj osztag pedig már ötletelni kezdett a még ki sem tűzött esküvőnkhöz. Én, ha addig imádtam a karácsonyt, attól a pillanattól kezdve még inkább szerelmes lettem az ünnepbe (is). Sosem gondoltam, hogy pont akkor fogják megkérni a kezemet, amikor egyébként is túl vagyok csordulva meghitt érzelmekkel, szeretettel és hálával. Azt hittem, ezt már nem lehet fokozni... tévedtem!

A vőlegényemhez bújva álltam a fa mellett, míg a többiek ilyen-olyan fotókat lőttek rólunk. Teljesen kizártam őket, amikor felnéztem a szerelmemre és találkozott a tekintetünk. „Boldog karácsonyt", suttogta, majd az enyémhez érintette a saját poharát. „Boldog évfordulót", feleltem szerelmesen.

Kinga történetét Pokk Brigitta jegyezte le.

Nyitókép: Shutterstock

Szerinted romantikus egy karácsonyi lánykérés?

Megkéred a kezem, miközben hagymát vágok a pörkölthöz?!https://she.life.hu/herself/20191107-megkered-a-kezem-mikozben-hagymat-vagok-a-porkolthoz-ivanova-daniela.html
Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.