magazin gondolatolvasás kibeszélő párkapcsolat férfiak találgatás
Pár hónappal ezelőtt megismertem egy srácot, s nem igazán értettem, mit és miért csinál. Amikor elkezdtem találgatni, a barátnőm határozottan az arcomba vágta: veszélyes dolog találgatni, mi lehet egy másik ember fejében, mivel általában sosem arról van szó, amire mi gondolunk.

Kivel ne fordult volna elő, hogy elkezdte találgatni, vajon mit és miért csinál a másik? Főleg, mi nők vagyunk jók ebben, hogy különböző teóriákat gyártunk és megpróbáljuk ráhúzni az adott helyzetre. Nem jelentkezik a randipartnered? Mi már tudjuk is, hogy a pasi biztos megijedt a nagy szerelemtől, hisz a férfiak amúgy is félnek az okos és magabiztos nőktől. De persze az is lehet, hogy még nincs túl az előző kapcsolatán vagy esetleg több vasat tart a tűzben. Ilyenkor rögtön ott vannak a támogató barátnők: „Biztos elfoglalt. Biztos fog írni, csak kicsit még húzza az agyadat. Az nem lehet, hogy nem jöttél be neki. De átnézted tüzetesen a Facebook-oldalát? Tuti nincs senkije? Mikor szakított az exével?" És így tovább. A különböző információk alapján már teljes diagnózist állítunk fel és tudni véljük, mi gondol, mit érez és épp miért nem jelentkezik a másik.

Volt egy sztorim, amikor betegség miatt lemondtam egy randit, a srác pedig mindössze egy szomorú smiley-t küldött vissza. Én ezen teljesen kiakadtam, hogy mennyire érzéketlen és még csak jobbulást sem kíván. Amikor legközelebb rám írt, el is küldtem a fenébe, hogy én ilyen érzéketlen alakkal nem akarok találkozni. Mire kiderült, hogy ő valójában azt hitte, hogy én csak le akarom rázni ezzel a betegség dumával. Félreértések vígjátéka – amikor mindkét ember meg van arról győződve, hogy átlátja a másik ember szándékait és mind a ketten tévednek.

Forrás: Shutterstock

Nekem az a tapasztalatom, hogy valójában sosem tudhatod, mi jár egy másik ember fejében. Én legalábbis elengedtem, hogy próbálok a másik fejével gondolkozni és a szívével érezni, mert sajnos be kell ismernem, ezen a területen sokszor kudarcot vallottam. A barátnőim megérzései sem jöttek be általában. Az „Érzem, hogy vele minden másképp lesz" mondatnál már kifejezetten megszólal bennem a vészharang, mert még egyszer sem vált be. Nem egyszer fordult elő, hogy biztos voltam abban, hogy valakinek bejövök és mégsem lépett felém, míg akire azt hittem, hogy tuti nem jövök be neki, az rám írt. Amikor már biztos voltam abban, hogy egy pasi nem fog jelentkezni, akkor jelentkezett és amikor tuti biztos voltam benne, hogy jó irányban haladnak a dolgok, hirtelen eltűnt, meggondolta magát, szakított, stb.

Úgyhogy, bár még mindig hajlamos vagyok arra, hogy elkezdek találgatni a másikkal kapcsolatban, ma már időben leállítom magamat. Hiszen mindannyian másképp működünk, mást hozunk a múltból, más tapasztalataink vannak, ráadásul a férfiak és a nők amúgy is különbözően vannak bekötve. Van egy vicces videó a YouTube-on, ami arról szól, hogy van a férfiak életében egy úgynevezett „semmi doboz", ami azt jelenti, hogy náluk tényleg van olyan, hogy leülnek a kanapéra és nem gondolnak semmire. Nekünk nőknek viszont ez teljesen elképzelhetetlen és rögtön beképzeljük, hogy biztos már nem szeret, haragszik, titkol valamit stb., holott szerencsétlen nem csinál semmi mást, csak szótlanul ül a kanapén.

Én már azt mondom, ha mindenáron tudni akarjuk, mit gondol a másik és van rá lehetőségünk, akkor kérdezzük meg tőle. És ami még fontosabb: fogadjuk el a válaszát és ne próbáljunk olyat belelátni, ami soha nem volt ott.

Nyitókép: Shutterstock

Te hajlamos vagy arra, hogy próbálod kitalálni, mi van a másik fejében?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.