betegségek kibeszélő férfi magazin lelki okok jövő angyalok biologika
Egy ideje tudatosan gondolok magamra és mindarra, ami velem kapcsolatban áll. Holisztikusan szemlélem a testemet, lelkemet és a környezetemet egyaránt. Hiszem, semmi sem történik véletlenül. Minden érettünk jelenik meg az életünkben, még a betegségeink is.

Ma már elfogadott tény, hogy a betegségeknek léteznek úgynevezett pszichoszomatikus, azaz lelki eredetű okai is. Egyre inkább vizsgálják ezt a fajta megközelítést, mind a pszichológiát, mind a neurológiát és egyéb szakterületeket figyelembe véve. Dr. Darnói Tibor holisztikus orvost régóta ismerem és többször volt alkalmam részt venni előadásain, valamint ellátogatni kezelésire.

Tibor idegsebészként munkálkodott éveken át, mígnem áttért teljes egészében a holisztikus gyógyászatra és engem is beavatott ennek a csodának a rejtelmeibe. Kevés ember tudta ilyen nyugodtan és érthetően tudtomra adni azt a lényegi mondanivalót, ami a testem és a lelkem közötti összefüggést jelentheti:

„A holisztikus gyógyítás lehetővé teszi, hogy ne csupán a fizikai test tüneteit kezeljük, hanem rendezzük azokat az okokat is, melyek a háttérben létrehozták és fenntartják a tüneteket. Csak ez teremthet egyensúlyt, s csak ez vezethet gyógyuláshoz. Ha ezt elmulasztjuk megtenni, soha nem tudunk meggyógyulni, mert a szervezet nem tud felszabadulni a zavaró hatások alól.

Amikor egy egészségügyi alapítványhoz vezetett az utam és a nővérképzéseken jómagam is részt vehettem, hétről-hétre szívtam magamba a mentorok, orvosok és előadók tanulságos történeteit, életbölcsességeit. Egyre inkább tapasztaltam a testemen és a lelki állapotomon is, hogy mennyi minden van hatással egymásra.

Egyszer egy konzultáción a doktor úr rávilágított egy érdekes momentumra, mégpedig arra, hogy változtatás nélkül nem várhatunk változást. Ha változatlanul folytatódik az az életvitel, ami felborította az egyensúlyt és betegséghez vezetett, nincs gyógyszer és terápia, ami ezt ellensúlyozhatná. Van viszont lehetőségem tenni magamért! És neked is.

Forrás: Shutterstock

Akkor, ott a rendelőben, a könnyeimmel együtt jó néhány kilogramm súlyt is leraktam. Mert, lehetőséget kaptam a gyógyulásra, és az útmutatással együtt egy módszert is hazavittem a változáshoz. Emlékszem számos terápiára, családállításra, SVT-re, théta oldásra és mindnek a végén ugyanaz volt a tanulság: egy teljes életmódváltás vezethet csak változáshoz, gyógyuláshoz.

Megtanultam, hogy ne akarjak mindent egyszerre, és azt, hogy elég kicsiben kezdenem. Minden nap egy apró változtatást beiktatva a mindennapjaimba. Sok helyen olvasni, hogy amit 21 napon át rendszeresen cselekszel, az beépül az életrendszeredbe, és szokásoddá válik. Így is van, kipróbáltam.

A hiten felül, legalább ilyen fontos a lelkierő és a meggyőződés is, hogy tudjam, mi a jó nekem. Érezzem testem üzeneteit, fogjam a jeleket és adjak magamnak időt. Időt a munkára, a pihenésre, a gyógyulásra és a változtatásokra. Arra, hogy ne essek kétségbe, ha az egyik oldalam elkezd sajogni, és a mellkasomba beleszúr valami olykor-olykor.

Megtudtam, hogy mindenre van megoldás, és vannak olyan dolgok is, amiket mi emberek nem irányíthatunk. Az elfogadás csodákra képes, bár ezt azért, míg élünk, gyakorolnunk kell, hiszen a gyakorlatban nem is olyan egyszerű. Ellene kapálózni viszont nagy butaság, mert akkor szemben megyünk a széllel és minél nagyobb az ellenállás, annál nehezebben érkezik a megoldás.

Persze az óvatosság sosem okoz bajt, de a felesleges pánikolás, aggódás viszont annál többet árthat. Jobb, ha utánajárunk biologikai alapon is, hogy bizonyos testi panasz, milyen lelki témára utal. Ha felismerjük az okot, megfelelően tudunk eljárni a gyógyulás terén is, ha kell, szakembereket bevonva.

Annyi mindent megtudtam az évek alatt...

Például, hogy szüleink lenyomatait hordozzuk magunkban, rendszerint másoljuk őket, majd igyekszünk megszabadulni tőlük. Rávilágítottak arra is, hogy a bal oldal a női, míg a a jobb a férfi minőséget jelzi. Ha egyik túlsúlyban van, akkor érdemes megvizsgálnunk, hogy nőként, apánkkal, vagy a partnerünkkel milyen a kapcsolatunk, és fordítva pedig a nőiségünkön van a fókusz. Érdekességként még annyi, hogy a bal a múltat, míg a jobb, a jövőt mutatja. Mi fáj? Mitől félek? Figyeld a jeleket te is.
Hamarosan érkezem egy következő holisztikus témával.

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.