magazin kibeszélő gyerek szenvedély elhanyagolás kifogás házasság gyerekvállalás
Amikor belevágtunk a babaprojektbe, megígértük egymásnak, hogy mi nem leszünk olyan pár, akiknél utána megszűnik az egymással való törődés. Megtanuljuk egyensúlyban tartani az életünket, és mindenre elegendő időt fordítunk – munkára, háztartásra, gyerekre, egymásra. Azonban, úgy kábé másfél évig ezt nem tudtuk betartani, azonban ma már inkább tanulópénzként tekintünk vissza erre az időszakra.

Bizonyára sok szülő jár hozzánk hasonló cipőben. Néhány szülő, azt is megmutatta képekkel illusztrálva, hogy mennyit változott az életük a gyerekvállalás után.

Mikor megszületett első gyermekünk, szerelmünk gyümölcse Martinnal, valószínűleg mi voltunk a legboldogabb emberek a bolygón. (Tudom-tudom, minden szülő valószínűleg így érez.) A csöppséggel minden a legnagyobb rendben volt, velem is, haza már a babakész- és biztos otthonunk várta.

Martinnal hat éve voltunk férj és feleség, s amíg nem jött fel a gyerekvállalás ötlete, addig elég alaposan kiéltük magunkat. Csomót utaztunk, fesztiválokra jártunk. Volt, hogy félévig mozgó irodánk volt, mert a munkahelyünkből kifolyólag elég volt egy laptop a munkavégzéshez és Európát jártuk közben körbe. Egy szóval: megéltük, amit csak lehetett, együtt, egymással és minden tökéletes volt köztünk.

Amikor a baba megszületett, kicsit átrendeződtek a mindennapjaink. Martin besegített, amiben csak tudott, hogy én tudjak néha pihenni, időnként dolgozni és babázni. Nem egyszerre, de voltak esetek, amikor összekötöttem a kellemeset a hasznossal. Egy valami maradt el csupán: a kettőnk ideje. Nem mondom, hogy elhidegültünk, mert erről szó nem volt. Egyszerűen a top 5-be, mi már nem fértünk bele. Leredukálódtak a hosszú, összebújós pillanatok egy villám, simogatós érintésre, mikor például elmentünk egymás mellett a konyhában. A hosszú csókok egy fej-, homlokpuszira, gyerekaltatás és ringatás közben.

Forrás: Shutterstock

Senki ne értsen félre. Ennek is megvolt a sajátos meghitt, intim hangulata, és akkor tájt ennyinek is örülnünk kellett. Később ezek az alkalmak is megritkultak. Ahogy a kicsi beindult, úgy körülötte az élet is. Ezzel együtt, mi is. Amikor már biztosítottam Martint, hogy nyugodtan be is mehet dolgozni többet, először vonakodott. Végül belátta, hogy a munkahelyén is jobban mutat, ha nem marad home office-ban a gyerek diplomaosztójáig, ezért lassan, de biztosan visszatért a munkába járáshoz. Ez azt jelentette, hogy én maradtam otthon, én babáztam, vittem a háztartást, boltba jártam.

Rendszerint, mire Martin kora este hazaért, a vacsoráztatáson túlvoltam, a gyerek már legédesebb álmait aludta, s bár hullafáradt voltam, csatlakoztam a férjemhez, míg ő vacsorázott. Arra számítottam, hogy esténként lesz egy kis mi-időnk. Azonban mindketten elég fáradtak voltunk ahhoz, hogy bealudjunk, míg a másik lezuhanyozott. Reggelenként, ha a kicsi nem ébredt fel, Martin engem sem ébresztett fel, mielőtt elment munkába. És olyan is előfordult, hogy mikor ő hazaért, én a gyermekünket ölelve szunyókáltam a hálónkban.

Ez a szituáció sem vert éket közénk. Mikor a gyerkőc nagyobb lett, és jó időben kivittem a játszótérre, elkaptam egy szösszenetet két anyuka beszélgetéséből. Hasonló cipőben jártak, mint mi. Az egyik azt tanácsolta a másiknak, hogy a párjával kezdjenek el újra randizni. Azonban felötlött a fáradtság és a szabadidő teljes hiánya... Hétvége is van, nem? Hangzott el a kérdés.

Megszívleltem ezt a beszélgetést, és Martinnal megbeszéltük, mi is megpróbáljuk. Sajnos nagyszülői segítségünk nem volt, ezért kéthetente kétszer bébiszitter jött a kicsihez, mi pedig elkezdtünk randikra járni. Vacsora, mozi, beszélgetés... újra megismertük egymást mind lelkileg, mind fizikálisan, és tudjátok mit? Ez teljesen felpezsdítette a házasságunkat, és még jobban összekovácsolt minket, mint gondoltam.

Martinék történetét Pokk Brigitta jegyezte le

Te teszel érte, hogy megmaradjon a tűz a házasságodban?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.