Péntek 13 kibeszélő szerelem magazin párkapcsolat szerencse
Sokunknak végződött már szerencsétlenül a kapcsolata. De miért van az, hogy valakik folyton így járnak, és mindig hoppon maradnak? Péntek 13-án pont aktuális elgondolkoznunk ezen.

Miért futok mindig zsákutcába a szerelemben? Én rontok el valamit? Esetleg sikerül folyton rossz pasit választanom? Vagy csak szimplán mindig szerencsétlenül alakulnak a dolgok? Érdekes ezen gondolkoznom éppen ma, péntek 13-án.

Bár nem vagyok babonás, de lehet, hogy jobban oda kellene figyelnem a népi hiedelmekre, ugyanis már nem találok több okot arra, miért végződnek folyton kudarccal a párkapcsolataim. Úgy érzem, hogy rendre olyan férfiakat vonzok be, akik nem méltók a szeretetemre. Bennem vagy a környezetemben van a hiba?

„Nincs szerencsém a szerelemben". A fél évszázada működő Apostol együttes már 1978-ban megénekelte ezt a dalt, és még ma is sokan szenvedünk a párkapcsolati kudarcaink miatt.

Nézzük, milyen okok állhatnak mindezek mögött:

A bizalom hiánya

A párkapcsolatok jelentős része gyakran azért megy tönkre, mert hiányzik vagy teljesen elveszett a bizalom. Lojalitás nélkül pedig hiányzik a legjelentősebb pszichés elem, a biztonság. A bizalmatlansághoz gyakran a féltékenykedés, a birtoklásvágy vagy a hűtlenség vezet. Van. hogy valaki kórosan féltékeny, és nem tud mit tenni ellene.

Eltérő elvárások

A kacsolatunkban mindig tudnunk kell, mit akarunk, mi a célunk, és mit szeretne a másik fél. Gyakran előfordul, hogy ezek az elvárások nem reálisak. Akkor kezdődnek a szerelemben a problémák, ha az egyik fél gondolatai, a jövőről alkotott elképzelései és elvárásai teljesen mások, és fogalma sincs arról, hogy párja mit vár el tőle. Ezek a különbözőségek csalódásokhoz vezethetnek.

Káros életvitel

Az alkoholizmus, a szerencsejáték függőség, vagy akár a drogproblémák nagyon káros hatással vannak nem csak az egyik félre, de a kapcsolatra is, és könnyen szakításhoz vezetnek.

Kommunikáció hiánya

A kommunikáció hiánya a szakítások egyik legfőbb oka, éppen ezért a kapcsolatok legfontosabb területe. Egy kiegyensúlyozott kapcsolatban a beszélgetések mennyisége és minősége nagy jelentőséggel bír. Ennek segítségével fejezzük ki az érzéseinket és a vágyainkat, vagy akár rendezzük a problémáinkat.

Forrás: Shutterstock

Kompatibilitás

Egy sikeres kapcsolatban fontos az összeillés szexualitásban, személyiségben, érdeklődésben és még sok más dologban. Ha ezek jelentős részében nincs egyezés, az gyakran konfliktushoz vezet.

Különböző élethelyzetek

Ha a kapcsolatban az egyik fél élete sikeresen zajlik, fejlődik a karrierjében és az élet más területein, ezzel szemben a másik félről ez nem mondható el, akkor az gyakran feszültséghez és konfliktushoz vezet. Az anyagi és az intellektuális különbözőségek miatt a kapcsolat szereplői gyakran eltávolodnak egymástól.

Bántalmazás

Minden esetben tűrhetetlen ez a fajta méltatlan bánásmód a kapcsolatban. Ennek formája lehet pszichés, verbális vagy szexuális. Ezek megbocsáthatatlan tettek, és minden esetben véget vetnek a bizalomnak. Egy ilyen kapcsolatból azonnal ki kell lépni.

Unalom

Az unalom és a megszokás az egyik legnagyobb rizikófaktor a kapcsolatokban. Hosszú távú kapcsolatban élni csodás dolog, de egy idő után sokak számára unalmassá válhat. Ennek kiváltó okai lehetnek a különféle programok, valamint a megfelelő hozzáállás hiánya.

Te is érezted már, hogy bármit csinálsz nincs szerencséd a szerelemben?

Nyitókép: Shutterstock

Ez is érdekelhet: Margit hercegnőnek nem volt szerencséje a szerelemben.

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.