magazin kibeszélő eszmefuttatás tegyél magadért tökéletes alak lélek tippek-tanácsok
Negyven múltam. Ez már a B oldal sokak szerint, én mégsem érzem magam öregnek. Tele vagyok energiával, életkedvvel és tervekkel. Nézem magamat a tükörben és kifejezetten tetszik, amit látok. Persze manapság nem trendi elégedettnek lenni, én mégis az vagyok.

Mindenki imád panaszkodni, elmesélni, hogy neki milyen rossz a párkapcsolata, a munkája, az anyagi helyzete.

Mi nők pedig különösen szeretünk azon sopánkodni, hogy miképp nézünk ki.

Miért nem kerekebb a fenekünk, vékonyabb a derekunk, fényesebb a hajunk, ragyogóbb az arcunk, na és persze mindenekfelett imádunk ítéletet mondani másokról. Millió helyről hallom a megkeseredett, rosszindulatú megjegyzéseket, amelyeket egymásra teszünk. A szomszéd Gizinek miért nincs narancsbőre? Az XY celeb meg hogyan tudott visszafogyni a szülés után?
Ha nem azon sopánkodunk, hogy bezzeg, ő milyen jól fest, vajon hogy csinálja, akkor azon szörnyűlködünk, hogy milyen borzalmasan néz ki a másik. Túl kövér, túl sovány, túl ráncos, túl ránctalan, festett szőke, megőszült... Tudjátok, ez a „Ha van sapka rajta az a baj, ha nincs akkor meg az" tipikus esete. Hol marad a tolerancia, a megértés és a jóindulat? Mikor veszett ki belőlünk, nőkből az egymás iránti szeretet és az összetartozás érzése?

Negyven vagyok, de a testem egy húszévesé

Negyven vagyok és milliószor megkaptam már, hogy miért nézek ki így? Mint egy húszéves... Ez azért erős túlzás, de egy tízessel általában valóban kevesebbnek szoktak saccolni. Kaptam ezért már elismerő szavakat és a hátam mögötti becsmérléseket egyaránt.

A kedvencem, hogy hova járok, hogy így nézek ki? A másik, meg hogy nekem könnyű...

Miért is? Dolgozom, gyereket nevelek, mosok, főzök, takarítok. Nincs bejárónőm, szakácsnőm, nem rendelem a kaját. Viszont van egy gyermekem, akivel minden délután órákat sétálok. Tényleg, nekem baromi könnyű, mert végül is a gyerek formában tart! Mellette nincs lazsálás. Persze ahhoz az is kell, hogy, amikor véget ér a munkaidő és hazaér a család legkisebb tagja, akkor ne beültessem a tv vagy a tablet elé, hanem felvegyem a sportcipőmet és elinduljak vele valamerre. De azt hiszem, ezt bárki megteheti. És megteheti azt is, hogy otthon főz – így ugyan kevesebb ideje marad a közösségi oldalakon szörfölni, de egészségesebb ételeket ehet és még spórol is. Ja, hogy ez fárasztó? Igen kérem, ezek fárasztó dolgok. Mert ahhoz, hogy valaki megőrizze a fittségét, a vitalitását, az életkedvét és az alakját – ami a nőket úgy érdekli -, ahhoz bizony fárasztó dolgokat kell tenni.

Forrás: Shutterstock

A kanapén tespedéstől és a napi krémestől senkinek nem lesz kerek a feneke és vékony a dereka.

Teljesen mindegy, hogy valaki öt-, tíz-, húsz- vagy negyvenéves! Azért, hogy jól érezd magad a bőrödben, ahhoz hogy egészséges legyél, tenni kell, mert se a bőröd nem lesz feszesebb, se az arcod nem lesz ragyogóbb, ha a szomszédodat vagy a hírességeket szapulod. Ellenben elmehetsz naponta sétálni, biciklizni, futni vagy bérletet válthatsz egy edzőterembe. Kialakíthatsz egy arcápolási rutint. Csoki helyett pedig vehetsz almát a boltban és ihatod cukor nélkül a kávédat.

Magaddal foglalkozz, ne mással!

Tűzd ki a célodat és csináld! És különben is, mit hasonlítgatod magadat másokhoz? Főleg az agyonfilterezett sztárocskákhoz? Kit izgat, hogy ő a szülés után már lapos hassal távozott a kórházból, a te derekadon, fenekeden, combodon meg ott maradt tíz kiló felesleg? Majd leadod, csak határozd el!
Ne azzal törődj, hogy az ő élte - látszólag! - tökéletes! A saját életeddel foglalkozz és a saját céljaiddal, ne másokkal, mert attól hogy szomorúan vagy bosszúsan nézegeted mások képeit, mutogatsz a szomszédra, a kolléganőre vagy a bolti eladóra, neked nem lesz jobb.

A tökéletes életnek valójában egy titka van! Hogy ne másokéhoz mérd a sajátodat!

Ne akarj 175 cm magas 60 kilós szupermodell lenni, ha téged 160 cm-rel áldott meg a sors. Hozd ki ebből a legtöbbet és a legjobbat! Hidd el sokkal elégedettebb és kiegyensúlyozottabb leszel, ha magaddal foglalkozol mások helyett!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.