gyereknap kibeszélő magazin igen gyerek szülők
Ki emlékszik már arra, hogy mikor, milyen ajándékot kapott? Senki. Viszont egy közös családi kaland, remek új sztorikkal kecsegtet, melyek örökre bevésődhetnek a gyerek emlékezetébe. Ilyennel készülök idén, én is. Vagy mégsem?

Sütemény illatára ébredni?

Leheveredni a fűbe egy fárasztó kirándulás után, majd együtt elfogyasztani az összenyomódott szalámis szendvicseket?

Kárörvendeni, amikor végre mi győzünk a társasjáték party-ban?

Összebújva elaludni egy lusta vasárnap délután?

A szülőség egyik legjobb része, hogy megmutathatjuk az élet szépségeit valaki olyannak, aki még új itt a Földön. Érdemes tehát visszagondolni arra, hogy mely élményeinkre emlékszünk vissza szívesen a gyermekkorunkból, hátha porontyunk is vevő lehet valamelyikre. Ha pedig mégsem, akár meg is kérdezhetjük, ő mire vágyna. Persze, csak ha elég bátrak vagyunk hozzá!

Nemrég láttam egy családi vígjátékot, Igen-nap volt a címe. Egynek jó, de ne várjatok tőle túl sokat. Röviden annyi a sztori, hogy a háromgyerekes szülők Allison és Carlos (Jennifer Gardner és Edgar Ramírez) belefáradnak az állandó fegyelmezésbe, ezért elhatározzák, hogy „jófej" szülők lesznek és adnak a gyerekeiknek egy napot, amikor mindenre igent mondanak nekik. Azért felállítanak néhány szabályt, nehogy teljesen elszabaduljon a pokol: 20 mérföldes körzetben kell maradni, nem lehet olyat kérni, ami komolyan kihat a jövőre és egy logikus összeghatáron belül kell maradni. Sejthetitek, hogy azért így is káosz lesz a vége. Autómosás lehúzott ablakkal, kémiai kísérletek a féltve óvott házban, tini-lázadás egy fesztiválon. Nem folytatom, mert nem akarok lelőni minden poént, úgysincs a filmben olyan sok...

Azért szöget ütött a fejembe a gondolat, mi lenne, ha gyereknap alkalmából megpróbálnánk ezt mi is?

Mi történne, ha egy napig igent mondanánk ovis gyermekünk MINDEN kérésére?

(A fent említett szabályok betartásával.)

Forrás: Shutterstock

Komolyan eljátszottam a gondolattal, kész is a várható forgatókönyv.

5:30 - Anya, nézhetek mesét? – Persze Kincsem.
6:00 - Nézhetek még egyet? - Igen.
6:30 - Nézhetek még egyet? – Igen.

Nem is rossz, legalább alhatnánk egy jót, mert órákig ülne így a TV előtt.

9:00 - Ehetek reggelire csokit? – Hát persze!
9:30 - Kihagyom a fogmosást, jó? Nem akarok felöltözni! Maradhatok egész nap pizsiben? – Jó, igen.
10:00 - Menjünk a Vasúttörténeti Parkba! Nem, inkább nézzük meg a mamutot a Természettudományi Múzeumban! Ne, inkább mindkettőt, jó? – Semmi akadálya, Nyuszikám.

Ez így azért nem teljesen állja meg a helyét, hiszen, ha nem erőltetném egy kicsit, magától valószínűleg nem hagyná el a lakást, mert mindig, minden épp ott szuper, ahol van. Az elindulás pedig a világ legértelmetlenebb dolga. Némi ráhatást követően, azért csak útnak indulhatnánk egy pizsamás, cukor-sokkos zombival, aki azt sem tudja, hol van, mert hajnalban kelt és nem evett semmi értelmeset.

A vonatos tortúra után, azért már biztosan megéhezne,

lecsúszna egy tápláló hot-dog és desszertnek egy óriási vattacukor, amit nyilvánvalóan zöldalmás jégkásával öblítene le, mert „olyan szép színe van".

A délutáni alvást persze kihagynánk, mert még meg kell nézni a mamutokat és a dínócsontokat is.

Ekkorra gyermekem már inkább emlékeztetne egy őrült csimpánzra, aki végképp elveszítette a fonalat, mint egy elégedett, boldog gyerekre. Borulnának azok a csontvázak, rettegnének a múzeumos nénik, csak a kitömött állatok néznének ránk békésen. A hazafelé út hozna egy kis enyhülést, mert a kis bajkeverő már a biztonsági öv kattanása előtt kidőlne. Édesapja vállán lógva jutna fel a lépcsőházon át, a lakásba, ahol már tényleg szívesen mondanék igent a többi kérésére:

17:00 - Játszhatunk együtt itthon?
19:00 - Fürödhetek habosat?
20:00 - Fogod a kezem, amíg elalszom?

Azt hiszem, a mi „igen" napunknak még nem jött el az ideje. Majd talán, ha kicsit nagyobb lesz, visszatérünk rá.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.