magazin kibeszélő megcsalás barátnő
Janka és Timi gyerekkoruk óta barátnők voltak. Húsz éven át minden titkukat megosztották egymással, bármikor számíthattak a másikra, de csúnya vége lett. Egy ideje nem beszélnek, egyáltalán.

Csúnya veszekedés volt. Az egész lépcsőház tőlük zengett, pedig csukva volt az ajtó. A sírással kevert ordítozás után Timi zokogva elviharzott.

Úgy egy hónappal a veszekedés előtt, Timi meglátta Janka férjét egy kávézóban, egy nővel. A gyengéd mozdulatokból, a felszabadult kacarászásból sejthető volt, hogy ez nem egy szimpla munkaebéd. A párocska szerencsére nem vette észre Timit, így gond nélkül megléphetett a kínos helyzetből. Ziháló mellkassal és kipirult arccal rohant vissza a munkahelyére, de aznap már nem tudott másra koncentrálni csak arra, aminek korábban szemtanúja volt.

Miután lehiggadt, elhatározta, utánajár a dolognak, hiszen biztos csak valami félreértésről van szó, Peti nem tenne ilyet, pláne nem most. Másnap elsétált ugyanarra a helyre, ugyanabban az időben, de nem látta őket sehol. „Ostoba ötlet volt" - gondolta, és már indult is volna tovább, amikor észrevette a lopott búcsúcsókot, az út túloldalán lévő irodaház előtt. Peti kitette a csinos csábítót, majd elhajtott.

Nincs mit szépíteni, ez ennél egyértelműbb már nem is lehetne. Timi egész éjszaka álmatlanul forgolódott és azon agyalt, vajon mit kellene most tennie? Mi lenne a helyes? Szíve szerint azonnal elmondta volna Jankának, hogy Peti megcsalja, de hát a baba... A baba, akit annyira vártak. Hét év próbálkozás, négy inszemináció, három sikertelen lombik után, most itt van. Már csak két hónap és megszületik.

Mégis hogy mondhatná el egy amúgy is hiperérzékeny, hét hónapos terhes nőnek, hogy a családi idill, amiben él, egy nagy kamu?

Ha nem mondja el és kiderül, márpedig előbb vagy utóbb úgyis kiderül, akkor mi lesz? Hogy tagadhatná le, hogy ő végig tudott az egészről?

Két napig őrlődött, majd felhívta Petit. Elmondta neki, hogy tudja, látta őket és azt is, hogy Jankának egyelőre nem szólt. Peti egy darabig hallgatott, majd a vártnak megfelelően, mentegetőzni kezdett, hogy imádja a feleségét, de így kevés a szex, meg úgy el van ő hanyagolva, aztán persze kérlelni kezdte Timit, hogy ne árulja el. Timi csak annyit kérdezett: „Akkor mégis mit tegyek?" Hosszas vita után, abban maradtak, hogy Peti rövidre zárja a viszonyt és mindketten úgy tesznek, mintha nem történt volna semmi.

Timi nem volt maradéktalanul elégedett, de mivel ezt tűnt a legjobb megoldásnak, megbékélt vele. Két hét után hívta csak fel Petit, hogy megbizonyosodjon róla, tartja a szavát és leépítette a csajt. A válasz természetesen igen volt, és mivel Timi nagyon el akarta hinni, hát el is hitte. Tényleg minden jel arra mutatott, hogy rendeződnek a dolgok, hiszen Jankától is úgy tudta, hogy Peti nagyon cuki: virágot vesz neki, jár a felkészítő tanfolyamra is, meg minden.

Újabb két hét után, Janka sírva hívta fel barátnőjét, hogy menjen át, baj van, majd letette a telefont. Timi biztos volt benne, hogy a babával van valami, taxit hívott és átszáguldott a városon. Húsz perccel később, már a kapukódot pötyögte, felrohant a lépcsőn, benyitott az ajtón. Janka a napfényes nappali közepén, a földön ült, mobiljával a kezében és potyogtak a könnyei. Nem a babával volt baj.

Forrás: Shutterstock

Peti titkárnője felhívta Timit, hogy ha nem tetszik neki az óra vagy nem jó a méret, szívesen elintézi a cserét, mert tudja, hogy ekkora pocakkal már nem szívesen mászkál az ember. Janka sosem hordott órát. Utálta a karórákat, mert teljesen felesleges státusz szimbólumnak tartotta őket, amióta úgyis mindenki a telefonján nézi az időt. Ezzel persze Peti is tisztában volt.

Timit elöntötte a méreg, nem tudott gondolkodni. Érezte, hogy mondani kellene valamit, hogy megnyugtassa barátnőjét, de bíztató szavak helyett, annyit tudott csak mondani:

„Én tudtam. Nem szóltam neked, mert féltettelek téged és a babát. Nagyon sajnálom."

Eltelt egy kis idő, mire Janka felfogta, mi történik, aztán szabad utat engedett pusztító dühének. Timi próbálta védeni magát, de végül inkább feladta és elmenekült. Két év telt el, de az egykor legjobb barátnők, azóta nem beszélnek egymással.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.