magazin fehérnemű kibeszélő szexi kényelem melltartó blogbejegyzés home office mell
Már kislány koromban az anyukámtól is azt láttam, hogy amint hazaért a munkából az volt az első dolga, hogy „jajj de kényelmetlen volt már" felkiáltással levette magáról a melltartóját, és az otthoni játszós pulcsi alá esze ágában sem volt, hogy felvegye.

Körülbelül nyolcadik osztályos azaz, tizennégy vagy tizenöt éves lehettem, amikor megvettük anyuval az első melltartómat. Igazi anya-lánya, csajos hétvégi program volt. Tisztán emlékszem rá, hogy hófehér csipkés, és több mint valószínű „A" kosarú volt. Ez az apró ruhadarab akkor sokat segített abban, hogy a testemben és a lelkemben történő hatalmas változásokat ne sokkoló traumaként, hanem pozitívan éljem meg. Visszatekintve ez többé-kevésbé sikerült is, bár a kislányból nagylánnyá válás olyan néha kellemetlen, maradandó élményeket okozott, amiket ma is magammal cipelek. De semmiképp sem gondolom, hogy ennek bárminemű köze lenne, ahhoz, hogy ma milyen viszonyom van a melltartó hordással.

Úgy, ahogy gyerekkoromban az anyukámtól, most a kora harmincas barátnőimtől is sokat hallom, hogy mennyire ki nem állhatják a melltartókat, hogy ha tehetnék, akkor soha még csak eszükbe sem jutna felvenni. Vannak olyan barátnőim, akik a több mint egy éve tartó home office alatt csak akkor voltak hajlandóak melltartóra fanyalodni, amikor orvoshoz mentek, vagy a video meetingen nem akarták, hogy a lányok is beköszönjenek a főnöknek.

Abból kifolyólag, hogy ez a leginkább utált ruhadarabjuk nem is igazán érdekli őket, hogy ha muszáj viselni, akkor éppen milyen van rajtuk. Átlagosan két maximum három darabbal rendelkeznek, amikből legalább az egyik, ha nem az összes, biztos, hogy nem az ő méretük, és fazonjuk. Ha nem a mellünk formájának megfelelő kosarat választunk, és ráadásul kisebbet vagy nagyobbat választunk a kelleténél, akkor ne is csodálkozzunk rajta, hogy még azelőtt le akarjuk magunkról tépni, hogy delet ütne az óra. A díszítéssel, csipkékkel, masnikkal kapcsolatban pedig úgy gondolják, hogy csak akkor van értelme dögös szettet vásárolni, amikor az ellaposodott párkapcsolatukba szeretnének valahogy újra életet lehelni. Ezek szerint a szexi fehérneműnek ez lenne a rendeltetés szerinti használata? Ugyan már! Egy olyan napon, amikor tudom, hogy minden önbizalmamra szükségem lesz, akár egy munkahelyi meeting, vagy egy családi rendezvény miatt, biztos, hogy előkapom a fiókból a legdögösebb csipkés, push up bodymat és azonnal emeletekkel feljebb érzem magam a láthatatlan szexusmérőn is.

Forrás: Shutterstock

A legtöbb nőnek soha senki sem mutatja meg, hogy melyik az a melltartó, ami tökéletesen passzolna hozzá. Pedig a legtöbb fehérnemű üzletben az erre szakosodott eladók örömmel segítenek, ha eltévedtünk a cicifixek erdejében. Talán sokan cikinek érzik, és nem mernek segítséget kérni, és úgy gondolják, hogy a nekik legszimpatikusabbnak tűnő darab felpróbálás nélkül is passzolni fog rájuk. Pedig akármennyire is ódzkodunk tőle minden esetben érdemes felpróbálni a melltartót is, mert egyes típusok esetében csak akkor derül ki, hogy sajnos rossz méretet választottunk. Ezzel együtt sokszor az is előfordulhat, hogy éppen abban a csipkecsodában látjuk majd magunkat a legdögösebbnek, amit fel sem akartunk próbálni, de a barátnőnk, vagy a már említett hozzáértő eladó megmutatta nekünk.

Sajnos ebben a témában azt is meg kell említenem, hogy akármennyire is hihetetlen, de a melltartó az egyik olyan ruhadarab, amit a legtöbben a legritkábban mosnak ki. Vannak, akik hetekig, sőt hónapokig képesek ugyanazt a melltartót hordani, úgy, hogy ráadásul eszükbe sem jut, hogy ez mennyire egészségtelen, mi több nem is higiénikus. Mosásuk is külön misét igényel, ezért érdemes külön nekik kifejlesztett mosózsákban tisztítani őket.

Melltartó szerető nőként, nemcsak hordani szeretem őket, de vásárolni is. A kedvenc márkáimtól évek óta ugyanazokat a fazonokat hordom, és még a home office olykor szürke hétköznapjaira is minden nap kiválasztok egyet, éppen a hangulatomhoz illőt és szépen felöltözve, magabiztosan állok a nap feladatai elé.

Makra Lídia

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.