magazin kibeszélő barátnő párkapcsolat ex
A szerelemért sokan sok mindenre képesek és a szerelem szinte bármit legyőz. Azt gondolom, hogy ez érthető, hiszen minden ember vágyik az igazi társra, de nem fura, amikor valaki állandóan az én – mondjuk úgy - exeimben véli felfedezni az új szerelmet?

Ezt a kérdést Bianka tette fel nekem pár napja, amikor az Andrássy úton sétálva szembejött velünk Réka. Réka Bianka barátnője, én éppen csak, hogy ismerem, ám míg én hangosan ráköszöntem a vörös, kifejezetten csinos lányra, addig Bianka egy szót sem szólt, sőt Réka sem üdvözölt minket. Az érdeklődésemre, hogy miért nem köszönnek egymásnak, holott egy éve még nagyon sok időt töltöttek együtt, Bianka csak annyit felelt: Képmutató emberekkel nem barátkozom.

Barátság extrákkal

Meglehetősen furcsállottam a megjegyzését, mivel múlt nyáron még együtt nyaralt és fesztiválozott a két lány.
Hát pont ez az! – kezdett bele a történetbe Bianka. – Mondhatni sülve-főve együtt voltunk az elmúlt években, mégsem vettem észre, milyen képmutató, csak amikor már minden határt átlépett.
Úgy gondolom, igazán jó barátnők voltunk.

Együtt nyaraltunk, fesztiváloztunk, hétvégente strandoltunk, buliztunk, kirándultunk. Remek párost alkottunk.

Olyannyira, hogy mindig legyeskedtek körülöttünk a fiúk, bárhova is mentünk.
Például, amikor Horvátországban utaztunk összebarátkoztunk egy magyar társasággal. Itt ismertem meg Lőrincet, akit nagyon szimpatikusnak találtam. Sok időt töltöttünk együtt, ám nekem itthon volt egy se vele, se nélküle kapcsolatom. Bár tudtam, hogy hülyét csinálok magamból, mégsem tudtam túljutni „Mr. se vele, se nélküle" iránti szerelmemen, így kedvesen visszautasítottam Lőrincet, amikor megkérdezte, komolyabbra fordíthatnánk-e a kapcsolatunkat. Néhányszor még próbálkozott, aztán véget ért a nyaralás.

Pár héttel később írt nekem, hogy elnézést kér, nem gondolta, hogy ilyen rövid életű lesz a kapcsolata Rékával, ha tehetné visszacsinálná az egészet és inkább kitartóbban próbálkozott volna nálam,

mert Réka egyáltalán nem olyan, mint amilyennek gondolta. Cseppet sem hasonlít rám és tudja, hogy ezzel a húzással a maradék esélyét is elpuskázta nálam. Persze először egy szót sem értettem az egészből. Rákérdeztem Rékánál, aki egy vállrándítás kíséretében közölte, randizott néhány hétig Lőrinccel. Igazából nem haragudtam, hiszen én döntöttem úgy, hogy visszautasítom a fiú közeledését és különben is, miért kéne Rékának minden kósza kalandjáról beszámolnia?

Forrás: Shutterstock

Újra és újra

A következő esetnél azonban már szöget ütött a fejemben, hogy valami nincs rendben, ugyanis Bencével kísértetiesen hasonlóan alakultak a dolgok, mint Lőrinccel. Ekkor már cseppnyit zavart a dolog. Nem azért mert úgy éreztem, hogy Réka lecsapja a kezemről a srácokat, hiszen én egyikkel sem akartam kapcsolatot kialakítani, de mégis

nagyon furcsának találtam, hogy mindig utólag tudom meg, hogy a barátnőm azokkal a fiúkkal randizgat, akik eredetileg irántam érdeklődtek.

S valahogy sosem ő mondta el nekem a dolgot, hanem hol innen, hol onnan értesültem ezekről az igencsak rövidke liaisonokról... Bár egyik fiú sem volt a szó szoros értelmében az exem, mégis nagyon érdekesnek találtam a történteket és valahogy nem is értettem igazán a szituációt.

Több a soknál...

A végső csapást az mérte a barátságunkra, amikor kaptam egy üzenetet az egyik közösségi oldalon egy idegen férfitől, aki úgy mutatkozott be, mint Réka párja. Ekkor már hónapok óta nem beszéltem Rékával, valahogy eltávolodtunk, holott nagyobb szükségem lett volna rá, mint valaha, mert végre kiadtam az útját „Mr. se vele, se nélküle"–nek, s bár az én döntésem volt, piszkosul megszenvedtem. Ő azonban sosem ért rá találkozni velem. A párja levelét olvasva meg is értettem miért...

A srác ugyanis keserűen közölte velem, hogy Réka megcsalja őt, és hogy felfordul a gyomra, mert az ő köreiben nem divat, a barátunk volt párjával ágyba bújni. Legalább tízszer elolvastam a levelet, hogy nem értek-e félre valamit, de nem... minden kétséget kizárólag Réka párja – akiről egyébként nem is tudtam – arról írt, hogy

a barátnőm és „Mr. se vele, se nélküle" bizony összejárnak és nem virágot szednek a réten.


Ez volt az utolsó csepp a pohárban. Az nem érdekelt, amikor olyan férfiakkal jött össze, akik valójában nekem udvaroltak. Ha neki jó volt összeállni azokkal, akik előbb az egyik, majd a másik barátnőnek teszik a szépet, hát lelke rajta. De hogy képes volt azzal a fiúval is összeszűrni a levet, akiről jól tudta, hogy halálosan szerettem és hatalmas erőfeszítésembe került, hogy lezárjam vele a viszonyomat... Nos, ezzel nálam minden határt átlépett. Próbáltam hívni, majd amikor nem vette fel, írtam neki egy e-mailt. Soha nem válaszolt rá. Az exemtől tudtam meg jóval később, hogy a viszonyuk nem tartott sokái és semmit sem jelentett egyikük számára sem. Ő pótlékot keresett, amit nem talált meg, Réka pedig...ki tudja. Mint látod, azóta sem vagyunk beszélő viszonyban.

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.