szerelem kibeszélő magazin párkapcsolat Szabó Kíra típusok
Tedd a szívedre a kezed és mondd azt, hogy mindig a szerelem vezérelt és tartott benne az éppen aktuális párkapcsolatodban? Ugye, hogy nem!?

Ahogy rengetegféle ember, úgy rengetegféle szerelem és párkapcsolat létezik a világon. Persze, ahogyan mindenki, úgy gondolom te is arra vágysz, hogy rád találjon az igaz szerelem és egy olyan társsal kösd össze az életed, akivel színtiszta szerelem jellemezi az együtt töltött időtöket. Ezzel nincs is semmi baj, de,

ha reálisak akarunk lenni, akkor jobb, ha bevalljuk magunknak, hogy ez sajnos nem mindenkinek adatik meg. Ebből kifolyólag, aki nem ismeri ezt az érzést, képes olyan kapcsolatban is benne maradni, amiben valójában egyáltalán nem vagy alig érzi jól magát.

Vannak az örök elégedetlenek és pesszimisták, akik képtelenek elfogadni és elhinni magukról, hogy értékesek és szeretetreméltóak. Ők rend szerint olyan társat választanak maguknak, akik az igazat megvallva nem ugorják meg az ő szintjüket, nem azt adják meg nekik vagy nem olyan formában, ahogyan azt megérdemelnék. Ezt mélyen, legbelül ők is tudják, de mégsem állnak ki magukért és nem lépnek ki a kapcsolatból, hanem csendben tűrnek, azt gondolva, hogy nekik ez jutott, ezt kell elviselniük.

Vannak olyan típusú emberek, akik az érzelmeiket háttérbe szorítva csakis az anyagiakat helyezik a középpontba és eszerint választanak társat maguk mellé. Őket nem érdeklik a szép szavak, a figyelmesség, a romantika, elviselnek minden rosszat, figyelmetlenséget, hűtlenséget, ridegséget annak érdekében, hogy kívülről idillinek tűnő család, luxus körülmények, gyönyörű ház és drága autó vegye őket körbe. Ezért pedig képesek feladni a saját boldogságukat úgy, hogy közben nemcsak a környezetüket, hanem saját magukat is csúnyán becsapják nap, mint nap.

Forrás: Shutterstock

A legkegyetlenebb, amikor olyan kapcsolatban élik emberek az életüket, amelyben nemcsak érzelmileg vannak súlyosan befolyásolva vagy rosszabb esetben bántalmazva, hanem fizikálisan is. Rengetegen élnek olyan pár mellett, aki nem tiszteli, nem becsüli őket, illetve nőként és emberként is rendszeresen megalázó helyzetekbe hozzák őket. Sokan azonban, nem érzik az eset súlyosságát és hosszú évekig benne maradnak a kapcsolatban. Azt hiszik, hogy ők ennyit érdemelnek, nekik ennyi jár. A másik fél, aki uralkodik a gyengébb felett, ő pedig kegyetlen módon kihasználja ezt.

A következő, egyben az utolsó típus főként a szüleink, nagyszüleink idejében volt jellemző, de a mai modern korban is megfigyelhető, bár kicsit átalakult formában. Ide azok a párkapcsolatok tartoznak, amelyekben olyan felek élnek egymás mellett, akik nem a saját, hanem a környezetük, a családjuk, az édesanyjuk igénye szerint választanak párt maguknak. Azért vannak együtt az illetővel, mert jól néz ki, jól mutat mellettük, mások irigykedve tekintenek rá akár a külseje, akár a hivatása miatt. Persze, a négy fal között, ahol már nem kap helyet a külvilág, lehull az álarc és kiderül a súlyos igazság, hogy egy idegen fekszik az ágyuk másik oldalán, akit amellett, hogy nem ismernek, valójában nem is akarnak felismerni. A belső felismerések ellenére azonban a külvilág viszonylag hosszú ideig képes egyben tartani ezeket a kapcsolatokat (is).

Bármelyik típusba is tartozz, fontos tudnod, hogy egy életed van, amit érdemes úgy és aszerint élned, ahogyan neked a legjobb.

Teljesen mindegy, mit mond a család, a barátok, az ismerősök, ha te azt érzed, valaki mellett nem érzed magad jól, nem vagy megbecsülve és nem vagy önmagad, akkor onnan mihamarabb távoznod kell.

Bármi is legyen a következménye, soha nem hagyhatod, hogy valaki olyanra vesztegesd az idődet, aki valójában nem érdemli meg se a figyelmedet, se a szeretetedet. A szerelem mindenkinek a rendelkezésére áll, még ha néha tovább is várattat magára, mint azt reméled. Ami a legfontosabb, addig biztosan nem kerül az utadba, amíg magadat nem szereted és tiszteled eléggé.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.