Csak a nárcisztikus barmok járnak edzőterembe? Ki hitette ezt el veled?

sport edzés kibeszélő magazin edzőterem
Lassan kezdek leszokni a Facebook-posztok alatti kommentek olvasgatásáról, de ha netán ott ragadok valamelyik alatt, felforr az agyvizem, ha az edzés kerül szóba. Hogy miért? Elmondom. 

Manapság a legtöbb edzéssel foglalkozó posztbejegyzés a koronavírus miatt korlázozások és azok lehetséges enyhítése miatt születik. Abba most nem folynék bele, hogy én személy szerint jó ötletnek tartom-e az edzőtermek újranyitását, de vannak olyan kommenetek, amelyek miatt kinyílik a bicska a zsebemben.

A leginkább azok a hozzászólások akasztanak ki, akik az edzőterembe járókat vagy oda járni vágyókat árkot ásni, építkezésre dolgozni vagy krumplit kapálni küldenék. Szerintük a fizikai munka tökéletesen helyettesíti a célzott uram bocsá' edzővel történő edzést, ami egyrészt egy hatalmas nagy hülyeség, másrészt ha mindenki kapálna és ásna vagy cipekedne amióta világ a világ, ők sem írogathatnák az ostobaságaikat az okostelefonjukon.Tehát,ha szerinted nem munka a szellemi munka - ami után nem csak jólesik, de elengedhetetlen is a sportolás - akkor tedd le a kezedből az okostelefonodat, kapcsold ki a Netflixet és kikapcsolódásként mozgasd át a bútorokat a lakásban. Mellékesen mondom, ha a zenészeket küldenéd el "dolgozni", akkor, ugye te sosem jársz koncertre és otthon sem hallgatsz semmiféle zenét?

A másik, amit értelmezni sem tudok, az az, hogy sokan vagytok, akik úgy vélik, a testmozgás úri passzió, az edzőterem nárcisztikus barmok gyülekezete, akik csak azért járnak oda, hogy otthon kéjelegve nézhessék a tükörben az izmaikat. Ha nem tudtad volna, most elárulom, hogy nem minden edzőteremben a súlyzós edzés van a fókuszban, és most azt is megsúgom, hogy a testednek nem azért kell(ene) izmosnak lennie, mert az jól néz ki. Persze, van akit ez vagy ez is motivál, és ezzel sincs az égvilágon semmi baj (ugye, te is jársz fodrászhoz és igyekszel olyan ruhákat venni, amik tetszenek), de a legtöbbünket az egészségünk megőrzése sarkalla arra, hogy némi izomtömeget magunkra szedjünk.

Forrás: Shutterstock

A harmadik típus, aki szintén kihoz a sodromból, az az, akik szerint egy rendesen dolgozó embernek, pláne családanyának biztosan nincs ideje a fitneszteremben illegetni magát. Ha mégis van, akkor az biztosan a gyerekei, a családja és házimunka rovására megy. Nos, egyrészt még sosem olvastam filmes csoportokban olyan beszólásokat, hogy erre hogyan van ideje bárkinek, másrészt neked aztán pont semmi közöd ahhoz, hogy ki, hogyan tölti a szabadidejét. Tehát ez esetben nem csak az a felháborító, hogy sokan a saját lustaságuk és eltunyult testük miatti frusztrációikat vezetik le sportosabb társaikon, hanem az is, hogy úgy érzik joguk van a te idődet beosztani. Ha te is előszeretettel szólsz bele más hobbijába, neked kifejezetten javaslom az edzést, hogy levezesd a felgyülemlett agressziódat és felesleges energiáidat.

Végezetül hatalmas kedvenceim azok, akik azt mondják, hogy aki akar, az edzőterem nélkül is tud sportolni. Ez igaz, ha eddig is futottál, azt most is megteheted, és ha olyan sportot űztél, ami semmiféle eszközt nem igényel, azt online vagy egymagad is folytathatod. Sokan vagyunk azonban, akiknek az edzése eszközhöz kötött, mi azt szeretjük és nem akarjuk felváltani a futásra vagy az aerobikra. Persze azért megoldjuk valahogy, hiszen tavasz óta volt időnk beszerezni otthonra is néhány súlyzót vagy kettlebellt, és a bezárás idején is rendszeresen megmozgatjuk magunkat, de a nyitás után neked is javasoljuk, hogy menj el és éld át a közösségben való edzés eufóriáját.

Te hogyan edzel most, hogy zárva vannak a termek?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.