szerelem kibeszélő magazin pasi oroszlán blogbejegyzés
Vannak szerelmek, amik éppen azért lesznek meghatározóak az életünkben, mert (szerencsére) nem tartanak örökké. Ezek azok a kapcsolatok, amikből - visszatekintve - többet tanulunk magunkról, mintha egy pszichológus kanapéján ültünk volna.

Nekem az egyetem alatt kellett átélnem egy ilyet. A másod diplomámat csináltam, és a csoporttársaim nagy része évekkel fiatalabb volt nálam. Mivel én a "fiatalabb pasival nem állok szóba" típus vagyok, nem is aggódtam, hogy egy filozófia szemináriumon bűnbe esek majd. No de elkiabáltam. A világ legszebb könyvtárában ült le mellém egy magas, telt ajkú (ez sajnos különösen a gyengém) fiú, akivel azonnal szikrázott köztünk a levegő, ráadásul kiderült, hogy csak fél évvel fiatalabb nálam, ami fölött lássuk be, nem volt olyan nehéz szemet hunynom.

Attól a délutántól kezdve együtt jártunk a közös óráinkra, együtt tanultunk, együtt ebédeltünk, és néhány hét után már minden este együtt aludtunk el, és reggel együtt ébredtünk. Imádtam. Őszintén szólva olyanok voltunk mint egy olasz házaspár. Csapkodtuk a kocsiajtót, kiabáltunk, majd egy szenvedélyes szex után megbocsátóan mentünk tovább.

Így volt ez másfél éven át, aminek az utolsó harmadát csak maradandó sérülésekkel úsztam meg, pedig soha nem emelt rám kezet.

A magabiztos Oroszlánt imádni kellett, rajongani érte, elnézni a hibáit, és mindig pontosan azt tenni, amit ő akar. Én a mindent feketén és fehéren látó Bak, egy idő után képtelen voltam erre. Azt éreztem, hogy mindketten csak őt szeretjük, velem pedig nem foglalkozik senki. Ennek ellenére mégis megvártam, hogy a világ legnehezebb vizsgaidőszakának a kellős közepén ő szakítson velem, és ezzel a pokol legmélyebb bugyrába dobjon. (Szín ötössel zártam azt a szemesztert.)

Forrás: Shutterstock

Hetekig sirattam, és kerestem magamban a hibát, hogy mégis miben nem voltam elég jó? Majd körülbelül egy hónap múlva az egyetem folyosóján szembejött velem, egy fekete hajú, kék szemű lány kezét fogva. Teljesen az ellentétem volt a csaj, akit ráadásul be is mutatott nekem. A lány a kézfogás után azt is közölte, hogy sokat hallott már rólam. „Felejtsd is el" csak ennyi csúszott ki a számon, majd a fiúra mutatva hozzátettem, hogy „és Te is."

Ez a hullaciki tíz perc éppen elég volt, hogy túllendüljek az egészen és pár nap alatt visszataláljak a magabiztos, szingli énemhez. Halmoztam a sikereket, körülvettek a legjobb barátaim, boldog voltam. Ő pedig az egyik reggeli kávéja közben rájött, hogy jobb volt velem, mint a fekete üdvöskéjével.

Mindent megtett, hogy kibéküljek vele. Virágcsokrot küldetett, amit én váza helyett egy nőies mozdulattal csak bedobtam a garázsba. Kinyomozta, hogy hol van órám és megvárt a terem előtt, váratlanul betoppant a családom lakásába. Felhívta az apukámat, hogy vegyen rá a békülésre. Nem értette meg, hogy akkor sem lépek ugyanabba a folyóba kétszer, ha a csillagokat is lehozza az égről. Képtelen volt elviselni, hogy már nem rajongok érte, hogy csak ő sajnálja magát, de nekem nem esik meg rajta a szívem.

Egy forró nyári éjszakán, éppen egy féktelen buliból értem haza, amikor a lakásom lépcsőjén ült és sírt. Nem hittem a szememnek. A hosszas vallomás után - ami dióhéjban annyiról szólt, hogy rájött, hogy nem tud nélkülem élni, és hogy sajnálja, amit velem tett - egy könnyekkel teli zsebkendővel karöltve, kitettem az életemből és bezártam mögötte az ajtót.

Azóta számára én vagyok az a lány, aki képtelen a megbocsátásra. Pedig már akkor sem haragudtam rá, de megtanultam, hogy a saját jólétemet, nem áldozhatom fel egy férfi viszonzatlan imádásának az oltárán. Azóta tudatosan nem ismerkedem Oroszlán fickókkal.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.