Egy igazi nő méltósággal öregszik, és nem meztelenkedik a közösségi oldalán

magazin kibeszélő öregedés meztelenkedés közösségi oldal
Néha meghökkenek, mi történik a közösségi oldalakon. Nem értem a meztelen baba fotókat, az álvigyorgós szelfiket, és még sorolhatnám, de amivel legkevésbé tudok azonosulni, amikor egy negyvenes, ne adj isten ötvenes, vagy már nyugdíjas korú hölgy feltűnési viszketegségben szenved.

A XXI. században sokaknál annyira alap, hogy mindent posztol a közösségi oldalára, mintha levegőt venne. Ezzel a fiatalos lendülettel szeretné felvenni egy csomó középkorú nő a versenyt: hiányos öltözetben pózolnak, TikTok-fiókot gyártanak, és hetente profilképet cserélnek pár jó szóért cserébe. Ha ilyet látok, én érzem kínosan magam helyettük...

Nem csak a 20 éveseké a világ, de azért na...

A karantén kezdetével óriási követőtáborra tett szert Bíró Mari, akinek a fotói és videói kezdetben óriási népszerűségnek örvendtek az Instagramon. Szegényt amilyen hamar felkapták, olyan gyorsan feledésbe is merült a neve, mostanra pedig drasztikusan lecsökkent a követői száma, és a profiljáról is eltűnt egy csomó tartalom. Azért emlegetem őt, mert Bíró Mari Insta-oldala is tele volt fürdőruhás fotókkal, igaz, sokan nem vele együtt, sokkal inkább rajta nevettek...

Attól függetlenül, hogy Bíró Mari büszke lehet magára, ugyanis szerintem idős hölgy létére remekül tartja magát, borzalmasan kínos volt minden egyes hiányos öltözettel sokkoló fotó, amit közzétett. De ez nem csak rá igaz, hanem minden egyes nőre, aki képtelen elfogadni a korát, és méltósággal viselni azt. A feltűnési viszketegség és a kapuzárási pánik ijesztő helyzeteket szül...

Forrás: Shutterstock

A nőknél is létezik kapuzárási pánik

Mindig a pasikat emlegetik a kapuzárási pánik kapcsán, pedig a nők épp olyan nehezen fogadják el az öregedést, mint a férfiak, sőt... Én személy szerint jókat mosolygok a pasikon, akik életmódváltásba kezdenek, mert zavarja őket a sörhas, vagy elkezdik festetni a hajukat, vesznek egy új autót, vagy okostelefont, mert hirtelen elkezd ciki lenni a nyomógombos telefon, amit egyébként évtizedek óta használnak.

De mivel különbek azok a nők, akik múmiának festik magukat, szűk nadrágokba gyömöszölik testüket, és cicikidobós felsőben szelfiznek?

Na meg azok, akik aprócska fürdőruhában mutatják meg magukat a netes ismerőseiknek a wellness hotelben? Szerintem semmivel, sőt... Félreértés ne essék, itt nem arról van szó, hogy ki hogy néz ki. Nem számít, hogy valaki 50 kilós, sportos, vagy kissé dundi, hanem az életkorról. Tudom, hogy mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát, és valahol egyet is értek ezzel a nézettel, de normális kereteken belül.

Drága idősödő nőtársam, te, aki épp most készülsz feltölteni egy újabb remekül sikerült szelfit. Ha nem vagy olyan szerencsés, hogy valaki lebeszéljen erről, akkor most leírom, mi a probléma ezzel. Nagyon ciki, amikor egy hivalkodó fotón mutogatod magad az internet népének. Hidd el, sokkal szexibb, tiszteletreméltóbb, és vonzóbb egy méltósággal idősődő nő, aki büszkén viseli a korát, mint egy feltűnési viszketegségben szenvedő, folyton a pozitív visszacsatolásra vágyó nő.

Nem kell szűk ruhákat húznod a divat kedvéért, ha nem állnak jól, és a cicás filter sem neked való.

Ne regisztrálj fel a TikTokra ötven pluszosan, hogy Britney klipjére tátogva rázd a feneked, mert kínos. Igen, akkor is, ha a húsz éves lányoddal vonaglasz!

Én érzem rosszul magam helyetted, és sokszor arra gondolok, hogy ha anyukámat így látnám, elsüllyednék szégyenemben. Néhány kiéhezett, idősődő fószeren, vagy milf imádón kívül többnyire nem őszinte a "De jól nézel ki" kezdetű hozzászólás, előbbiek pedig csak azért írják, mert rólad fantáziálnak. Hölgyeim, gyönyörűek vagytok mindannyian, de ezt nem kell napi húsz bejegyzéssel bizonygatni, a korotokat pedig el kell fogadni, és méltósággal viselni.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.