magazin rajongás kibeszélő eszmefuttatás
Tegye fel a kezét, aki tiniként teleragasztotta a szobája falát az éppen ügyeletes szépfiú posztereivel! Vagy akinek – ha a szülők túl szigorúak voltak és nem engedték kitapétázni macsókkal a falat - legalább a ruhásszekrénye belső ajtaján ott mosolygott egy szívdöglesztő pillantású legény! Sok kéz a magasba lendült?

Tinikorom bálványai kétoldalas posztereken pózoltak. Minden lánymagazinban akadt belőlük pár és a legtöbb kortársam megszállottan gyűjtögette is plátói szerelmének képeit, hogy kitehesse őket a szobájába. Akadt, aki Tom Cruise-ért rajongott, akadt aki Val Kilmer-ért, másokat a fiatal Johnny Depp hozott lázba vagy valamelyik öttagú fiúbanda egyik-másik tagja. Ragyogó tekintettel mutogatták egymásnak az újabb és újabb plakátokat, de az sem számított ritkaságnak, ha valaki, egy egész füzetet ragasztgatott tele olyan fotókkal, amelyek rajongásának tárgyát ábrázolták.

Engem valahogy nem hozott lázba ez a téma

Érdekes, mert engem sosem kapott el a sikongathatnék, ha megláttam egy jóképű fiút, legyen az a barátnőm tesója vagy valamilyen sorozatsztár.

Félreértés ne essék, nem voltam én vak, nekem is tetszettek a helyes srácok,

tetszett egy-egy színészek, zenész, de korántsem éreztem azt az imádatot irántuk, ami a legtöbb kortársamat jellemezte. Poszterem sem nagyon akadt.
Egyszer mégis felragasztottam a falra Tom Cruise képét, amelyen szívdöglesztően vigyorgott a Top Gun egyik jelenetében. Szerettem azt a filmet és lássuk be, Tom is remekül mutatott a pilóta napszemüvegben... ám néhány nap után idegesíteni kezdett Mr. Cruise állandó jelenléte, így száműztem őt a szekrényem belső ajtajára, majd nagyjából egy hónap múltán teljesen meg is váltam tőle.

Forrás: AFP

Felnőttként sem lettem jobb

Ez az attitűd pedig a mai napig megmaradt. Egyszerűen nem vagyok rajongó típus. Vagy legalábbis nem a klasszikus értelemben. Sosem tudtam igazán bálványozni semmit és senkit. Akadtak néha becsípődéseim, például kiskamaszként oda-vissza voltam a Váratlan utazás sorozatért és a könyvért is, Anne Shirley kalandjaiért, később pedig a Szívek szállodája epizódjaiért – bevallom, még most is megnézem őket, ha belefutok az ismétlésekbe -, de ezeknél sokkal inkább a történet és a közvetített életérzés fogott meg, nem pedig egy-egy szereplő vagy színész.

A mai napig értetlenül állok a jelenség előtt, amikor nők sikoltozva, őrjöngve, sírnak és nevetnek egyszerre, ha meglátják valamelyik kedvencüket.

Hogy képesek akár egy évvel korábban megvenni egy koncert- vagy színházjegyet, órákat sorban állni, napokat utazni csakhogy láthassák „ŐT". Autogramot kérni, közös fotót készíteni. Engem ez mind hidegen hagy... Lehet, hogy az én készülékemben van a hiba, de nekem egyik ember olyan, mint a másik.

Ez nem jelenti azt, hogy nem ismerem el valakinek a munkáját, nem tisztelem azért, amit elért, nem hajtok fejet a tevékenysége előtt,

legyen szó zenészről, színészről, íróról, tudósról vagy bárki másról. A személyi kultusz azonban a lehető legtávolabb áll tőlem. A magánéletben is.
Sosem istenítettem a páromat, hiába voltam fülig szerelmes. Sosem ajnároztam a gyermekemet, pedig nincs nála fontosabb az életemben. Nem látom őket tökéletesnek, emberfelettinek, mindenkinél különbnek. Talán ez is furcsa, mert a szerelmesek és az anyák képesek bárki torkának nekiesni, ha valaki csak csúnyán néz a szeretteikre. Én azonban látom a gyengeségeiket, a hibáikat és ezekkel együtt szeretem őket, szívem minden szeretetével – bálványozás nélkül.

Nagy valószínűséggel ez már így is marad. Nem fogok már magamból kikelve sikoltozni és elájulni, ha rám mosolyog egy celeb, nem fogok országokat átívelő utazásba fogni, csak azért, hogy láthassam XY-t a színpadon. Őszintén szólva, nem is bánom. Nem hiányzik az észveszejtő rajongás - igaz ha más ilyen, az sem zavar, csak nem értem.
Arra azonban kíváncsi leszek, hogyan fogom viselni, ha esetleg a gyermekem lesz ilyen típus... vagy lehet, hogy ez a mai tinik körében már nem is divat?

Ilyen volt egy hamisítatlan tini szoba a '90-es években. Kattints a képre a galériáért!

Fotó: Adrienne Salingerhttp://www.life.hu/eletmod/galeria/20190410-ilyen-volt-egy-hamisitatlan-tini-szoba-a-90es-evekben-1.htmlmiddleon1200800

Te rajongó típus vagy/voltál?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.