depresszió függőség öngyilkos öngyilkosság Tiktok magazin szerelmi bánat
A fájdalom, amit egy viszonzatlan szerelem okoz, egy mentális betegség vagy épp egy szenvedély is elérheti, hogy úgy érezzük, vége az életünknek. De ezek valóban majdnem megöltek?

Mutatkozz be annak a nevében, ami majdnem megölt! – láthatjuk manapság egyre több TikTok videó kezdőképén. Erre pedig nem csupán a tartalomgyártó, de sok őt néző is válaszol. A videókban és a hozzászólásokban is sokan írják le, mi az, ami majdnem a vesztüket okozta.

Komolytalannak hitt problémák

Ez az a kategória, ami sokak számára inkább nevetséges, pedig annak, aki benne van – jobb esetben csak volt - igenis nagyon komoly problémát jelentett. Az első helyen a szerelmi bánat áll. Mondhatjuk persze az elszenvedő félnek, hogy lesz majd más, túl lesz rajta, meg se érdemelte az a másik, valaki majd jobban fogja értékelni, a csalódás olyan mértékű, amely elhomályosítja a racionális gondolkodást. Ilyenkor csak a szorító rettenetet lehet érezni, ami olyan, mintha csak fel akarná tépni a mellkasunkat, hogy kitépje a szívünket. Minden értelmét veszíti, céltalanná, súlytalanná válunk. Egy ekkora fájdalom van, akit az öngyilkosság szélére sodor, és sajnos van, aki áldozatául is esik.

Sokan a depressziót, szorongást és pánikbetegséget is komolytalannak hiszik. Teszik persze mindezt addig a percig, amíg ők maguk, vagy valamelyik közeli szerettük nem kerül bele valamelyik állapotba. „Nincs okod így érezni", „szedd már össze magad", „csak arra van szükséged, hogy emberek között lágy", „csak sajnáltatni akarod maga"... ismerős valamelyik mondat? Gyakran épp az ilyen megnyilvánulások miatt nem jutnak el olyan szakemberhez a betegek, akik segíteni tudnának. Az előítélet miatt még saját maguknak sem akarják beismerni, pedig ezek az alattomos mentális problémák van, hogy épp egy boldog időszak közepén törtnek rá az emberre.

Meglepő módon, ezzel a két kategóriával lehet a leggyakrabban találkozni a már említett platformon.

Forrás: Shutterstock

Komoly gondok

A függők ritkán vállalják fel, hogy az alkohol, a drog vagy más szer, szenvedély vetett majdnem véget az életüknek. Akik mégis, azoknak a története lehetne a legjobb prevenciós módszer. A függőségből nem lehet kigyógyulni, csupán átalakítani. Épp ezért is fontos, hogy tudjunk mértéket tartani, ha másként nem, akkor mások példáján keresztül tanulva. Az ilyenfajta kinyilatkoztatásokat senki sem veszi félvállról, hiszen mindenki tudja, hogy egy függőség bizony gyakran követel életet.

Ebbe a csoportba tartoznak a balesetek - autó, háztartási -, és a betegségek, melyek lehetnek hosszú lefolyásúak vagy hirtelen bekövetkező súlyos állapotok egyaránt.

Bármikor, ha úgy érzed, nincs elég erőd megoldani a problémáidat, ha elhatalmasodna feletted egy rossz szokásod, merj segítséget kérni!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock.com

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.