Férfiak őszintén: Ezek a jelek arra utalnak, hogy már nem szeret a pasid

magazin kibeszélő párkapcsolat férfiak Szabó Kíra Jelek
Mi, nők hajlamosak vagyunk olyan dolgokba is benne ragadni, amiről titkon már réges-régen tudjuk, hogy nem tesznek minket boldoggá, nem építenek, és nem leljük benne örömünket. Mégis maradunk addig, ameddig a végén már kifacsart, átvert lélekkel, teljesen összetörve ki nem dobnak bennünket. Ennek megelőzésére megkérdeztem néhány férfi ismerősömet, hogy melyek azok az intő jelek, amelyeket ha észreveszünk a másikon, bármennyire is fájdalmas, ideje továbbállni és többé sosem nézni vissza.

Nőként állandóan a másik fejébe szeretünk vájkálni, a gondolatait, az érzéseit megfejteni és minden pillanatban megtudni. Pláne, akkor, ha az illetővel párkapcsolatban élünk és kételyeink vannak azzal kapcsolatban, hogy a másik mennyire tisztel meg minket az őszinteségével. Ha vannak is intő jelek, amelyek megingatják az önbizalmunkat, hajlamosak vagyunk nem tudomást venni róla vagy teljesen mást beleképzelni, mint amiről szó van valójában. Íme, egy kis segítség, egyenesen férfiaktól, akik mesélnek azokról a számukra egyértelmű jelekről, amelyek arra utalnak, hogy ők már kifele kacsintgatnak az adott kapcsolatból.

Sűrűsödnek a külön programok

Szembetűnő változás lehet, mégis az a jellemző, hogy a nők későn veszik észre, hogy egyre több a külön töltött program a pasijával. Addig közös volt a bevásárlás, közös volt a hobbi, együtt jártak a barátokhoz, még akkor is, ha nem közös barátokról volt szó, majd hirtelen mindig akad valami más, valami fontosabb, ami nem várhat, ami kibúvót jelent a közös együttlét alól. Persze, ha a közös programok közül egy-egy nem jön éppen össze munkahelyi túlóra vagy egyéb spontán közbejött program miatt, még nem jelent házasságtörést vagy kiábrándultságot, de ha ezek egyre gyakrabban fordulnak elő, ott biztosan van valami a háttérben.

Ritkulnak a szexuális együttlétek

Sok párkapcsolatra jellemző, hogy az évek előrehaladtával csökken a szexuális együttlétek száma, ami mögött számos ok állhat. Viszont, ha a szex hirtelen eltűnik a mindennapokból és mondjuk a heti 3-4 helyett már a havi 1 is alig jön össze, akkor nagy valószínűséggel nem a fejfájás vagy munkahelyi stressz áll a háttérben. A megkérdezett pasik szerint, a férfiak nagy része csak akkor nem kívánja a szexet hosszú távon a partnerrel, ha elmúlt a vágy, a vonzalom, vagy ha valaki más is a képbe került.

Kevesebb információt közöl magáról és arról, mi történt vele

A férfiak többsége nem közlékeny típus, a nőkkel ellentétben ők azok, akikből harapófogóval kell kihúzni az információkat, legyen szó arról, hogyan telt a napjuk, mit ettek stb. Szerencsére azonban kivételek is vannak, akik napi szinten mindent megosztanak a párjukkal. Azonban, ha ismered a másikat, még akkor is, ha szűkszavú pasiról van szó, szembeötlő lehet, ha a korábbiakhoz képest nem beszél semmiről, nem számol be a vele történtekről, gyakorlatilag semmibe nem avat be téged. Ez bizony utalhat arra, hogy már nem jelentesz neki annyit, hogy beszámoljon arról, hogyan érzi magát és mivel tölti el az idejét.

Forrás: Shutterstock

Kihúzza magát a kötelező családi programok alól

A családi programok egyébként sem a férfiak kedvenc időtöltései közé tartoznak, pláne, ha az anyóshoz vagy olyan távoli rokonhoz kell menni látogatóba, akit soha életében nem látott és jobb időtöltési formát is tudna találni ahelyett, hogy idegenekkel bájcsevegjen. De a szerelemért bármit, legalábbis a kapcsolat elején biztosan. Aztán, ha már elmélyült és komoly a dolog, előfordul, hogy néhányan előre kihúzzák magukat a családi találkozók alól, de a többség félévente egyszer vagy évente a párja kedvéért kibír egy vasárnap délutánt. Ha már ezek alól is kihúzza magad a párod, pedig korábban egy szó nélkül rábólintott, akkor nyomos okod van kételkedni.

A telefonbeszélgetéseket mindig máshol intézi

A párkapcsolatok rettegett mumusa az a fránya mobiltelefon. Mindig csak a bajt okozza. „Miért csörög megint a telefon? Ki keres ilyen későn? Miért nem nézed meg ki üzent?" és még folytathatnám. Gondolom a Te szádból is elhangzottak már ezek a kérdések jó pár alkalommal a párod irányába. Addig nem lehet gond, ameddig a telefonjait az üzenetváltásait előtted intézni vagy nem érzed azt, hogy egy hívás vagy sms miatt szándékosan félrevonul. Viszont, ha arra leszel figyelmes, hogy megváltozik a viselkedése, ha megcsörren vagy pittyen egyet a mobilja, akkor valószínű, hogy jogos a gyanakvásod.

Hirtelen stílust vált

A férfiak szerint ők általában munkahelyi előléptetés vagy egy nő miatt váltanak stílust vagy adnak magukra többet az átlagosnál. Ha párkapcsolatban élsz, és azt tapasztalod, hogy a párod, máshogyan kezdte hordani a haját, a korábban szeretett és gyakran használt nadrágjait, pulcsijait félre dobta és tőle szokatlan stílusú ruhákat vásárolt magának, új parfümöt használ és teszi ezt látszólag minden különösebb ok nélkül, akkor mindenképpen járj utána, hogy mi állhat a hirtelen jött változás hátterében.

Csökken az érdeklődés

Intő jelnek számít egy párkapcsolatban, ha csökken a kommunikáció, ezzel együtt az érdeklődés a másik irányába. Bár a férfiak, ahogyan korábban említettem, kevesebbet mesélnek magukról, a napi történéseikről, azért a másikat általában kifaggatják, miként telt a napja, hogyan érzi magát, mi a véleménye bizonyos dolgokról, helyzetekről. Ha ez a fajta érdeklődés alábbhagy és a párod nem kíváncsi rád, nem érdekli, hogyan telt a napod, sőt, ha kérdezés nélkül, magadtól mesélsz és arra is fittyen hány, nem reagál vagy rád szól, hogy ne most, akkor mindenképpen járj utána, hogy ennek mi lehet az oka.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.