magazin karácsony ünnep Szabó Kíra ajándékok
Kisgyermekként mindenki imádja a karácsonyt és alig várja az év azon szakaszát, amikor izgatottan várhatja a Jézuskát, aki mindig elhozza neki azt az ajándékot, amire egész évben várt. Felnőttként is lehet hasonlóan izgalmas a szeretet ünnepe, azonban az ajándékok tekintetében már kicsit reálisabban látjuk a helyzetet és viszonylag hamar rájövünk, hogy nem mindig az kerül a fa alá, amire szívünk mélyén a legjobban vágyunk. Persze az illem és az udvariasság azt kívánja, hogy ennek semmiképpen se adjunk hangot, pedig néha nagyon nehéz megállni, hogy csendben maradjunk.

Először is szögezzük le, hogy karácsonyban a legjobb az, hogy a stresszes, feszültséggel teli napok után végre nyugalomban és jobb esetben békében lehet együtt a család, ha pedig az ajándékokról van szó, részemről sokkal jobb érzés adni és látni, hogy valakinek igazán örömet és boldogságot okozok azzal, hogy valami olyat adok neki, ami tényleg hasznos számára, mint kapni. Pláne akkor, amikor olyan ajándékot kapok, aminek már a csomagolásán is látszik, hogy na, ez megint nagyon félrement. Biztos ismerős lehet a helyzet, amikor a 145. karácsonyi mintás zokninak vagy nyakkendőnek már nem tudsz örülni, sőt, már elrejteni sem tudod, hogy mennyire utálod azokat.

Most összegyűjtöttem azokat az ajándékokat, amelyeket egyszerűen nem lehet megúszni karácsonykor, pedig már a látványától egyenesen a falra mászom és biztos vagyok benne, hogy nem vagyok ezzel egyedül.

Tisztálkodási csomag

Meg nem tudom számolni hány tusfürdő és testápoló csomagot gyűjtöttem be az elmúlt évek során. Kamasz koromban őszintén szólva még örültem is neki, de ahogy teltek az évek, egyre jobban kiborultam. Miért gondolja bárki is, hogy tusfürdőt, testápolót és sampont adni karácsonykor jó dolog? Hasznosnak persze hasznos, azt nem vitatom, de azt sem szeretném, hogy az emberek életében a tisztálkodás napi szintű tevékenység, amihez feltételezem, rendszeresen beszerzik a hozzávalókat. Egy ilyen ajándékcsomag sokkal inkább fejezi azt ki, hogy „nem tudtam neked mit venni, meg nem is volt kedvem ezen gondolkodni, úgyhogy veszek neked egy ilyet" Köszi, de inkább nem!

Pizsama és papucs

Drága jó öreg pizsama és papucs ajándékba mindig jó lehet, mi?! Gondolhatják ezt sokan. „Nem tudom mit vegyek a Józsinak, veszek neki egy pizsamát meg egy pár papucsot, aztán meg is vagyunk." Mondjuk a nők esetében ez még akár jó ajándék is lehet, de a férfiak minden bizonnyal a falra másznak egy újabb kockás karácsonyi pizsamától. Főleg azért, mert a pasik nagy százaléka az év nagy részében pucéran alszik.

Ránk, nőkre visszatérve pedig igen, nem lehet rossz egy pizsama, de valahogy az ajándékozóknak sosem sikerül eltalálni azt az ízlést, anyagösszetételt, ami a befutó lehet. Helyettük jönnek a régi, nagymamás hálóingek baba kék színben egy nagy fehér margarétával a közepén. Ugyanez a papucsoknál, vannak elképesztően cuki és puha mamuszkák, belebújós papucsok, de ezek az esetek nagy százalékában a polcokon maradnak és helyettük jönnek a klumpák és régi, jó barátaik, amiket csak azért nem dobunk ki, hogyha az anyós vagy a nagynéni, akitől ezt a csodát kaptuk ajándékba, láthassa, hogy igen, hordjuk ezt a roppant hasznos ajándékot. Ne, kérlek, ne!

Forrás: Shutterstock


Konyhai edények, serpenyők

Kétség nélkül állítom, hogy minden nő rémálma, amikor ajándékot bont ki karácsonykor és az 678. edénykészlet mosolyog vissza rá. Szegény, szerencsétlen nők egész évben robotolnak a konyhában, (azért írtam, hogy nők, mert én még mindig nem) az ünnepek előtt már tele van a hócipőjük és legszívesebben megrendelnék a karácsonyi menüsort, de ehelyett inkább halálra főzik és sütik magukat még december 24-én is. A legboldogabb pillanat számukra, amikor minden az asztalon van és a család többi tagjával együtt végre megpihenhetnek, ilyenkor a legrosszabb egy serpenyővel megajándékozni őket. Éppen, hogy kijöttek a konyhából, ne küldjük már őket egyből vissza. Ez akkor még rosszabb, ha az ember lánya, jelen esetben én is, kevés időt tölt a konyhában, ennek ellenére minden évben kap egy konyhai edényt. Miért, miért, miért?!

Bögrék és gyertyák és egyéb haszontalan csecsebecsék

A tisztálkodási szer után az abszolút kedvencem, ha kapok egy karácsonyi bögrét, illetve egy finom, vagy éppen vécé illatosító szagú gyertyát. Ezzel számomra az ajándékozó azt üzeni, hogy egyáltalán nem ismer engem és/vagy fogalma nincsen róla, hogy minek örülnék. Persze arra nem veszi a bátorságot, hogy megkérdezzen, inkább megveszi a 125. haszontalan porfogót, amit legszívesebben rögtön azután kihajítanék a kukába, miután megkaptam. Aki megveszi és odaadja ezeket az ajándékokat, egy cseppet sem érzi kellemetlennek a helyzetet? Ha ennyire nem érdekli, mit vesz másoknak, akkor mondjuk azt is választhatná egy opciónak, hogy nem vesz semmit, nem?

A fenti lista, ami persze a végtelenségig folytatható lenne is azt bizonyítja, hogy karácsonykor, idén még inkább, arra kellene fókuszálnunk, hogy jelen legyünk és megéljük az ünnepi, békés pillanatokat a szeretteink, a családtagjaink körében. A felesleges ajándékok helyett, legyen az a legnagyobb ajándék, hogy együtt vagyunk és szeretjük egymást.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.