esküvő magazin katarzis esküvői ruha házasság
Jövő nyáron lesz az esküvőnk, de már szeptemberben ruhaszalonok weboldalait böngésztem, hogy megtaláljam az álom ruhámat. Tudtam, hogy nem szeretnék habos-babos, köves, strasszos, csicsás ruhát, inkább a csipke, és a letisztult, A vonalú darabok tetszettek.

Kamaszkorom óta vágyom arra, hogy ott álljak az esküvői szalon próbafülkéjében, A tökéletes ruhában, a barátnőim gyűrűjében, és pityeregve, remegő hangon bólintsak rá arra a ruhára, amiben hozzá megyek életem szerelméhez. Hát, ez a sok ömlengés nem a fejemből pattant ki, hanem a „Say yes to the dress" című realitynek köszönhető, na meg egy picit talán a Disney meséknek. Hát, kedves nőtársaim, akik a ruhapróba előtt álltok, elmesélem az én történetem, és annyit elöljáróban elárulok: nekem egyáltalán nem olyan volt, mint a filmekben.

Útmutató menyasszonyoknak

Amikor menyasszony leszel, szembe találod magad egy csomó kérdéssel, amire valójában senki nem tudja a választ, és most beszéljünk csak a menyasszonyi ruháról. Kaptam ajánlásokat, melyik szalonokba érdemes ellátogatni, és elkezdtem bújni a közösségi oldalakat. Az értékelések, a hozzászólások, a ruhák, és az árak alapján nagy nehezen kiválasztottam három kölcsönzőt.

Bejelentkeztem ruhapróbára, és azt kérték, nézzek ki pár modellt az oldalról, amiket mindenképp szeretnék felpróbálni. Lelkesen lapozgattam a fényképeket, jegyzeteltem, és próbáltam megbarátkozni a gondolattal, hogy a járvány miatt csak egy kísérő jöhet velem.

Az egyik álmom még a próba előtt szertefoszlott: nincs barátnőkoszorú, nincs pezsgőzés, és a legjobb barátnőim csak a nagy napon láthatják élőben rajtam A ruhát.

Nagyon kedves, segítőkész személyzet, egy tündéri kiskutya, és gyönyörű ruhák. A tanácsadó félretette nekem azokat a modelleket, amiket kinéztem az oldalról, és elkezdtem próbálni. Egy órám volt összesen, így nem akartam szüttyögni, összesen hat ruha volt rajtam – nem húsz, mint a filmekben. Érdekes módon, amelyik ruhákat előre kinéztem, azok álltak a legrosszabbul, az esküvői ruha stylisttól viszont annyi dicséretet kaptam, hogy belepirultam, de nem éreztem semmit.

Forrás: Shutterstock

Mármint amikor felvettem a szebbnél-szebb, különleges csipke csodákat, nem éreztem SEMMIT.

Pár órával később, még azon a napon elmentünk egy másik szalonba. Amikor nézegettem a vállfán lógó ruhákat, egyik sem tetszett, végül négyet tudtam kiválasztani, de egyik sem volt az igazi. Még annyira sem, mint az első szalonban. Próbáltam sellő fazonú ruhát, A vonalút, csipkéset, királylányosat, uszályosat, uszály nélkülit, és ott álltam, mint egy rakás szerencsétlenség. Fogalmam sem volt, melyik áll a legjobban, és melyikben érzem magam igazán jól. Szerencsére lefotózhattuk a ruhákat, így négy nappal később tudtam, hogy egyik sem az igazi.

Megvan A ruhám, de nincs katarzis

A harmadik egy gyönyörű szalon volt, épp mint a „Mondj igent a ruhában" című sorozatban. Pódium, óriási függönyök, rengeteg szebbnél-szebb ruha, és tükrök. Megmérték a magasságom, a súlyom, beszélgettünk az elképzelésemről, és kezdődött a kaland. Az első ruha nagyon más fazonú volt, mint azok, amik előtte rajtam voltak, de valamiért nagyon tetszett.

Szépnek láttam magam benne, praktikus is volt, hiszen levehető az uszálya, és én, aki állandóan husinak látja magát, végre úgy láttam a tükörben, hogy vékony vagyok.

Felvettem még vagy tíz ruhát, de végig az első járt az eszemben, így a legvégén megkértem a stílus tanácsadókat, hadd vegyem vissza. Ők is azt mondták, jól áll, és egészen más arcot vágok ebben a ruhában, mint a többiben. Ők már csak arra vártak, hogy igent mondjak rá. Nem éreztem katarzist, nem volt sírhatnékom, de láttam magam a padok között vonulni és reggelig táncolni. Kényelmes volt, tetszettem magamnak, de bizonytalan voltam, mert azt hittem a filmeknek köszönhetően, hogy más érzés lesz. A lényeg, hogy megvan A ruhám, és kíváncsian várom, hogy amikor legközelebb, tíz nappal az esküvő előtt felveszem, mit fogok érezni...

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.