család shemagazin történet napi story blogbejegyzés gyerekkelvagyok
Minden sikeres férfi mögött egy nagyszerű, erős nő áll. Ez az apákra hatványozottan igaz! Az apák rettenthetetlen szuperhősök, egyszemélyes szórakoztatóközpontok, stabil bástyák, míg az anyák a szuperhősök koordinátorai, a szórakoztatóközpontok igazgatói és a bástyák karbantartói.

Reggeli instrukciók

- Drágám, ma te hozod el Bálintot az oviból, rendben? – közli a feleség reggel élete párjával.
- Persze, semmi gond – vágja rá vidáman a férfi, miközben belecsúsztatja a laptopját a táskába. - Hova is kell mennem? – áll meg egy pillanatra, mint akinek szöget üt a fejébe valami. Mondjuk az, hogy az elmúlt hónapok során még sosem hozta el a kisfiát az oviból. A reggeli műszak az övé, amikor együtt sétálnak el a zöld épületig, majd be az udvarra, ahol már át is veszik tőle az óvónők Bálintot, aki általában kurjongatva fut a társaihoz.
- Bemész a főépületbe, fel az első emeletre és megkeresed a Nyuszi csoportot – sóhajt az asszony.
- Jó, de az merre van?
- Ki lesz ragasztva az ajtajára egy nagy nyuszi... - magyaráz a másik, s kissé mulattatja a helyzet, hogy a minden szituációban magabiztos férje, most pont úgy fest, mint egy elveszett kisfiú.
- Okéééé...
- Mivel péntek van, hozd el az ágyneműt és a piszkos ruhákat is, kérlek – jut még valami anya eszébe, miközben felsegíteti Bálintra a hátizsákot, amelyben olyan létszükségletű dolgok kapnak helyet, mint 2-3 kisautó, néhány gesztenye, ám a legfontosabb útitárs mégis a kedvenc alvós állat, Bubu, aki mindenhová elkíséri a kisfiút. – Jó mulatást, Szívecském! – nyom egy puszit anya Bálint arcára.
- Szia, Anyaaaaaaaaaaa! – viszonozza a kisfiú és már útra is kel apával.

Délutáni egyeztetés

- Szia! Ahhhh, rosszul hallak, alig van térerő... Minden rendben volt az oviban?
- Igen, persze. Fél 4-re mentem érte, már itt vagyunk a parkban, bringázunk.
- Szuper, én épp most léptem be az ajtón és nekilátok a vacsinak. 7-re legkésőbb érjetek haza, hogy tudjunk enni és 8-ra már ágyban legyen – kéri a feleség, míg kiteszi a vacsorához vásárolt dolgokat a konyhapultra.
- Oké. Puszi – nyugtázza a férfi az infót, majd bontja a vonalat.

Forrás: Shutterstock

Esti vihar


- Megint én vagyok – sóhajt 30 perc múlva a telefonba a nő. - Az jutott eszembe, hogy ne felejtsd el megitatni Bálintot. Az óvodában alig iszik és este mindig olyan, mint egy kiskacsa. Ha megitta a kulacsból a vizet, akkor töltsd újra, mert nyugodtan leguríthat kettőt is. És ha a farmer csúszna le a fenekéről, akkor van benne az a kis gombos gumi, húzd meg, mert reggel kiengedtem, hogy ne szorítsa a hasát, de lehet, hogy túl bő lett.
- Milyen kulacs? Milyen farmer? – kérdezi tétován az apa. – Kantáros naci van Bálinton...
- Az a benti nadrágja. Nem öltöztetted át?
- Miért? Kellett volna?
- Igen – szól vészjóslóan a nő és rossz előérzete támad. Abbahagyja a zöldségaprítást és inkább kézbe veszi a telefont. – Milyen cipő van rajta? – kérdezi.
- A szandál...
- Szandál? – kérdez vissza a nő és beletúr a hajába. – Az a benti cipője. Tehát benti ruhában és benti cipőben hoztad el?
- Így adták oda... - mentegetőzik a férj, s igazából nem is érti, miért ingerült a felesége hangja.
- Igen, neked pedig az öltözőben át kellett volna öltöztetni. Nem ebben a ruhában, cipőben vitted, ugyebár!

- Ezt nem mondtad. Öltöztetésről szó sem volt – hárít magabiztosan a férj, hiszen eszerint rossz instrukciót kapott reggel, tehát a kialakult szituáció nem az ő hibája. – Azt mondtad, hogy hozzam el Bálintot. Elhoztam.

A feleség elnyom magában egy mélyről feltörő káromkodást és bár kedve lenne kiabálni is, inkább azt sem teszi, mert már tudja, hogy nem fog vacsorát készíteni. Valami előérzet az súgja a fejében, hogy most bizony sétálni fog, sőt inkább futni – most hogy rápillant az órára.
- Gondolom, a szennyest sem hoztad el... - sziszegi a telefonba, csak hogy érezze a férj is, most cseppet ideges. – És a hátizsák sincs nálatok... - húzza a sportcipőt a lábára.
- Hát....nincs...
- Szuper. Eszerint Bubu is az óvodában maradt... - a vonal másik végén néma csend.
- Én... csak... Bálintot hoztam el – szól bele a telefonba végül a férj, most már kicsit nyekegve, s ebben a percben ébred rá arra, hogy ha Bubu pénteken bent maradt az oviban, akkor bizony Bubu hétfőig ott is marad. Ez pedig azt jelenti, hogy

amint felfedezi Bálint a hiányát, kitör a 3. világháború és be sem fejeződik hétfőig.

- Mentem! – zárja le az anya a beszélgetést és dühösen teszi le a telefont.
- Hova? – de ezt már a süket készüléknek súgja.

Otthoni cicanaciban, sportcipőben rohan az utcán, miközben a telefonon az időt kémleli.
17.30... be fognak zárni! – zakatol a fejében és gyorsabban kezd futni. Bár csak 10 perc sétára laknak az ovitól, most egy örökkévalóságnak érzi, hogy odaérjen. Gyorsit még egy kicsit a tempón és megállapítja, hogy továbbra sem érti, mit szeretnek mások a futáson. A zöld építményhez érve beront a kapun, átcsörtet az udvaron és feltépi az épületbe vezető ajtót. Zihál, patakokban ömlik róla a víz, alig kap levegőt és két középkorú nő bámul rá rémülten.
- Mit keres itt? A gyerekek már hazamentek – közli az egyik takarító, és a zárba illeszti a kulcsot, hogy hétvégére bezárja az óvodát.
- Én... - lihegi az elszánt anya. – Én csak Bubuért jöttem...

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.