pihenés shemagazin nőiesség csúnya énidő
Mi a nőies? Ez minden kor sajátja, de ne fussunk messzire, korlátozzuk magunkat a mostani világra. Szőrtelen test, vonzó idomok, szexi, de nem ribis öltözködés, kellemes smink, csodásan a vállunkra omló hajzuhatag... de állj! Nőként te is tudod, hogy ezeket idő és energia megvalósítani, a korral pedig a számok egyre csak hatványozódnak. Bizony, néha jó érzés ezeket elengedni, és csúnyának látni magunkat.

Lopj magadnak egy napot, amikor nem kell kimozdulnod a lakásból és senki se jön hozzád látogatóba. Az egész napodat csak magaddal töltheted. Mi jut eszedbe? Arcmaszk, új smink tesztelése, hajcsavarás, hajfestés, körömlakkozás, online vásárlás? Tedd félre ezeket és inkább koncentrálj másra.

Legyél ma csúnya!

Rád férne már egy hajmosás? Engedd el! Sőt, ne is fésülködj! A szőrtelenítést is tedd egy másik napra. A csipkés tanga helyett ma válassz egy kényelmes pamut bugyogót. A feszülős leggings maradjon csak a szekrényben, elő a kitérdelt, megfakult, de végtelenül kényelmes mackó nadrággal. Dekoltázst varázsoló melltartó? Ugyan már! Kapd fel az első pólót, ami a szekrényed legalján, a száműzött felsők részlegén várja már évek óta, hogy újra magadra öltsd. Dobj rá egy kinyúlt, nagymamád által kötött, indokolatlan színkombinációval rendelkező kardigánt. Az egészet pedig koronázd meg bolyhos zoknival.

Miután a tökéletes „szarok bele" outfit kész van, haladj tovább

A fürdőszobába lépve ne nyúlj az arctisztítóhoz, a sminket pedig felejtsd is el. Igen, még egy lágy púder is szebbé tenne, ez pedig teljesen ellentétes a mai céloddal. Egy gyors fog- és arcmosás után már távozhatsz is. Nem kell a dezodor, a ránctalanító, a szemöldökcsipesz. A borotvát és más szőrtelenítésre alkalmas eszközt is kerüld el messzire.

Dobj fel egy kávét!

Tegyél bele annyi cukrot, amennyire mindig is vágytál, dobd fel a lábadat az asztalra és pörgesd nyugodtan a telefonodat, addig, ameddig csak akarod. Utána jöhet egy kiadós reggeli. Nem kell a müzli, sem a szuperegészséges turmix. Üss fel pár tojást, pakolj meg egy szendvicset vagy egyszerűen csak melegítsd meg a tegnapi vacsorából maradt finom falatokat. Ha úgy esik jól, egyél az edényből fakanállal. Nem kell finomkodnod.

Forrás: Shutterstock

Hoppá, kicsusszant...

Mivel egyedül vagy az otthonod óvó biztonságában, és ma csúnya nőset játszol, simán belefér, hogy hangosan büfögj, vagy épp – oh, igen – pukizz. El sem tudod képzelni, mennyire jó érzés ezeket nem rejtegetni, visszafojtani, és tudni, hogy senkitől, még önmagadtól sem fog egy rossz szó sem érkezni miattuk.

Az ebéd után nem kell behúzott hassal végigcsinálnod a napot, és bizony nem kell óvatoskodnod az adagokkal, hiszen a mai jógát ellógod. Feküdj le a kanapéra, és ha úgy tartja kedved, szundizz egy órát.

Élvezed? Akkor folytasd tovább!

Érzed már, hogy a csúnya-napod nem csupán a külsőségekről szól? Egyszerűen engedd el azt a fajta nőiesség kergetést, ami részben belülről fakad, részben pedig külső nyomás hatására alakult ki. Hidd el, a nap végére érezni fogod, mennyire feltöltődtél.

Te meg mered lépni?

Nyitókép: Shutterstock

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.