csillagjegy Mérleg csillagjegy shemagazin horoszkóp
Születésed ideje meghatározza az alapszemélyiségedet. A csillagjegyed és az aszcendensed bizony hatással van rád, akkor is, ha nem olvastál utána, ha nem foglalkoztat. Természetesen tudatossággal érhetsz el változásokat, de ahhoz elengedhetetlen, hogy ismerd önmagad - és a horoszkópod is.

A mérleg nő kifinomult, jó szépérzékkel megáldott. Igazán egy párkapcsolaton belül teljesedhet ki, ekkor tud a levegő jegyhez mérten légiessé válni. Kedves, figyelmes másokkal szemben, ugyanakkor mélységesen megbántódik, ha elfelejtenek megköszönni neki egy szívességet. Légies lelkét könnyen összetörik, a közönyt pedig képtelen elviselni.

Fontos számára, hogy szeressék, de a körülrajongást nem viseli jól. Az egyensúly jegyeként ismert mérleg nő időnként meghozza a váratlant, amivel meglepi környezetét. Békére vágyik maga körül, őt nem hajtja a versenyszellem. Idejét nehezen osztja be, de megbízható, így gyakran az utolsó pillanatban végez a feladataival.

Nem titok hogy én mérleg vagyok, amit bevallom, imádok. Ám az esztétikai értékek fontossága, a béketeremtés képessége és harmónia iránti mérhetetlen vonzódás szobái mellett, bizony ott vannak az alagsor rejtett zugai is.

A mérleg nő: ez lennék én

Döntésképtelenség – Vélhetően a mérlegekről mindenkinek ez jut eszébe először. Azt hagyjuk is, hogy reggel hányszor öltözöm át, de mi a helyzet a vásárlással? Ott állok a hipermarket étolajos részlegén, előttem tornyosul tíz féle napraforgóolaj... és képtelen vagyok dönteni. Mondjuk én kifejlesztettem erre egy módszert, mert észleltem, hogy így rettentően elhúzódik a nagybevásárlás, hiszen ott van még a vécépapíros-zsebkendős-tisztítószeres, no meg a cukros-lisztes-tésztás részleg is.

Tehát, én mindig a legolcsóbbnál kettővel drágábbat veszem meg.

Ez a szabály pedig egészen gördülékennyé teszi a közértes létemet. A döntésképtelenség azonban az életem minden területén komoly fennakadásokat tud okozni. Úgy gondolom, egy mérlegnek ez jelenti a legnagyobb kihívást, főként a mai felgyorsult, „azonnal" világban.

Forrás: Shutterstock

Egyensúly – Törekszem rá, de csupán pillanatnyi időt tudok eltölteni a mámorító hatása alatt, hiszen hosszú távon nem fenntartható. Ide-oda billeg a mérleg nyelve, ahogy én is billegek. Szörnyen kimerítő, hogy bizonyos dolgok egy ideig örömmel töltenek el, utána pedig szomorúvá, feszültté tesznek. Az egyensúlyra távolról a világ legcsodásabb céljaként tekintek, ám, amikor elérem, hirtelen unalmassá válik.

Csapongás – Gyakran fogok bele valamibe, amit aztán félbehagyom, mert ráeszmélek, hogy sokat vállaltam, még sincs kedvem hozzá, vagy megveszek felesleges dolgokat, csupán mert későn „mérlegelek". Rettentően tudok lelkesedni, de ez hamar átcsap a teljes közönybe.

Harmónia – Egy mérleg nem szereti a konfliktusokat, nem harcias típus, így én is szeretem inkább elsimítani magam körül a dolgokat. Mivel könnyen helyezem magam a másik helyébe, megértő, figyelmes, segítőkész vagyok.

Tudom, ez csodásan hangzik, de ebből fakadóan ritkán tudok állást foglalni egy-egy élesebb helyzetben.

Mivel a harmóniára törekvésem folyamatos, gyakran kötök számomra nem mindig jóleső kompromisszumot, ezeket pedig nem lehet a végtelenségig halmozni, így tehát van, amikor bizony robbanok. Ez viszont annyira távol esik a harmóniától, hogy teljesen kizökkent és utána szörnyen érzem magam.

Tehát nem egyszerű mérlegként ebben a rohanó, sikerorientált világban légiesen létezni, de a megfelelő mikrokörnyezettel és némi tudatossággal egészen jól el lehet boldogulni.

Nyitókép: Shutterstock

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.