Mégis hogy lehetne jó a szex, ha úgy éltek, mint két idegen?

szex vágy Dósa Eszter szexuális vágy unalmas idegen házasság
Közel a negyvenhez, tíz év házasság után, nem tagadom: a szexuális élet valóban ellaposodhat. De tökre nem arról van szó, hogy a harmadik év vége felé hirtelen unalmassá válik a misszionárius póz, amin csak egy bőrtanga és egy plüssbilincs segíthet.

Akárhogy is nézzük, a szex többnyire ugyanannak a pár póznak a variálása, mindenféle extra körítéssel. Nálunk is többé-kevésbé hasonlóan alakulnak az együttlétek, mint bárki másnál. És ez nem unalmas, hiszen egy élvezetes közös tevékenységről van szó. Ahogy nem unjuk el a feleségemmel a közös filmezéseket, kirándulásokat vagy főzést, ugyanúgy a szexet is szeretjük együtt művelni.

Azonban a rohanó hétköznapok tényleg bele tudnak rondítani a szexuális életbe. Reggeli kapkodás, bölcsi, ovi, meló, bevásárlás, lakáshitel... Ember legyen a talpán, akinek nem sínyli meg a nemi élete ezt! Na, nem azért, mert a szex beunalmasodik, hanem azért, mert sokszor nincs erőnk vagy időnk szeretkezni.

Egy csomó helyen azt olvassuk, hogy ha sok-sok együtt töltött év után megszürkül a kapcsolatunk, akkor be kell vetni valamilyen szexuális játékot, ami megfűszerezi az éjszakákat. Én fordítva közelíteném meg! Először a kapcsolatot kell táplálni és életben tartani, mert csak az tudja magával hozni a jó szexet. Valljuk be, elég nehéz elképzelni a fordítottját: minden este vad, lepedőszaggató aktusok, miközben úgy éltek egymás mellett, mint két idegen.

Amikor már nem vagytok egymás szemében férfi és nő, csak apa és anya, azon egy cukorból készült ehető tanga sem fog segíteni. Az fakítja meg a szexet, ha alapból nem érintitek, nem csókoljátok meg egymást, ha nincsenek ölelések csak úgy - nem a heti két misszionárius póz.

Ahhoz, hogy minden klappoljon, kell a kettesben töltött idő. Lehet, hogy csak egy kádfürdő fér bele, amíg picik a gyerkőcök. De amint rá lehet bízni őket egy hétvégére a nagyira, azonnal élni kell a lehetőséggel! Utazni, falat mászni, izgalmas filmet nézni, vagy bármi. Két embert a közösen megélt élmények tartanak össze.

Ha már évek óta együtt vagytok a pároddal, az jó esetben azt jelenti, hogy mertek egymás előtt nyíltan beszélni mindenről - a szexről is. Bizarr lenne pont az előtt szégyenlősködni, akivel összekötötted az életedet, ismeri a lelki titkaidat és egy csomószor látott már meztelenül. Viszont a jó szex titka nem csak a kommunikáció, a mikor és a hogyan is fontos.

Forrás: Shutterstock

Mindenkinek vannak titkos szexuális vágyai, amiket egyszer majd ki szeretne próbálni. Ez lehet egy extrémebb dolog szopóálarccal, de lehet egy sima pózcsere is. Ami biztos, hogy ezeket a dolgokat nem a hétköznapok sűrűjében, este tízkor, két ovis - bölcsis -, dolgozós hétköznap között kell megvitatni.

Erre kell a kettesben töltött idő. Ideális esetben minimum egy hosszú hétvége. Az első nap leeresztünk, belazulunk, pihenünk. Meg kell "ágyazni" a kívánságok megfogalmazásának. Meg lehet nézni egy jó filmet egy pohár borral. A feleségem például odavan a "szürkés" filmekért, én megnéztem vele. Lehet, hogy engem nem mozgat ez a vonal, testidegen a kikötözés, de abban benne vagyok, hogy kipróbáljuk, milyen lehet bekötött szemmel.

Meg kell találni a közös metszéspontot. Ami ellen nem berzenkedem, azt kipróbálom, mert benne van a pakliban, hogy tetszeni fog. Olyat pedig nyilván senki sem erőltet a másikra, ami nem szimpatikus neki. Végtelen listát lehet írni a szexuális élet fűszerezéséről, de tökre fontos tudni, hogy ez csak annyi, amit a neve is mutat: fűszer. Jutalomjáték, meglepetés, valami plusz, és nem a hétköznapok része.

Ha minden alkalommal előkerül a tejszínhab vagy a korbács, akkor egy idő után az lesz a normális, és azt már elég nehéz lesz továbbpezsdíteni. Ennek előre megjósolható következménye, hogy húsz év múlva már csak párcserével, cipzáros bőrmaszkban, egy vulkán tetején fején állva menne a szex, miközben elverik a segged egy fagyasztott pisztránggal.

A sima, mezei, egyszerű szeretkezésnek kell működnie elsősorban tíz, húsz, harminc év után is. Mert ha az megfakul, nincs az az óriás flakon tejszínhab, ami feldobhatná. És ha az jó és élvezetes, akkor lesz kedved és lesz merszed megosztani a társaddal a különleges vágyaidat is.

(András, 39)

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.