halál szerelem férj párkapcsolat gyász házasság
Egy kicsit minden nap belehaltam ebbe a szerelembe. Ezt nem is lehet máshogy. Ebbe egyszerűen bele kell pusztulni. Kötelező! Mert ha nem így lenne, akkor minek? Minek vesztegetném az időmet melletted? Minek adnám oda a testemet, a lelkemet?

Amikor először közeledtél hozzám, ellenkeztem. Van két felnőtt gyerekem. A férjem meghalt. Ötven éves is bőven elmúltam már. Mit akarhatnál tőlem? Engem meggyötört az élet. Nem mondanék ítéletet magamra. Nem mondom, hogy aszott tehén lettem, de az agyam nem fogja fel: miért is akarhatnál te engem?

Nem hittem el, hogy az érzéseid igazak. Nem hittem el, hogy szerelmes lehetsz belém. Nem hittem a szerelemben soha életemben. Még lánykoromban sem. Akkor sem, amikor ezer fokon égtem a fiatalság tüzében.

Amikor rátaláltam a férjemre, azt gondoltam magamban, igen. Ő az, akit szeretek, tisztelek. Minden rendben is ment az életünkben, szépen felépítettük magunkat közösen. Hűségesen kitartottam mellette végig. Egészen a halála utolsó napjáig, amikor a rák már annyira elvette tőlem, hogy meg sem ismerte az arcomat.

Én akkor is felnéztem rá, és nem a betegségtől szenvedő testet láttam, aki az utolsó hónapjaiban volt. Végigéltem vele a földi poklot, amikor pedig meghalt, meggyászoltam. Olyan fájó érzés volt, hogy azt hittem, már sosem gyógyulok ki belőle. Azt hittem, engem is fel fog emészteni a férjem betegsége... és akkor jöttél.

Egy csokor virág, kedves szavak, egy-egy mosoly a munkahelyünk folyosóján. Azt gondoltam, csak bátorítani akarsz a férjem halála után. Nem hittem a fülemnek, amikor elém álltál tárt karokkal és azt mondtad: "Szeretlek! Szeretlek téged teljes szívemből, és mindent megtennék azért, hogy veled lehessek!"

Forrás: Shutterstock

Napokig rettegve jártam be dolgozni. Nem akartam találkozni veled. Nem akartam a szemedbe nézni, de legfőképpen nem akartam válaszolni a szerelmi vallomásodra. Mert én magam is így éreztem. Már akkor szerettelek teljes szívemből, teljes lelkemből. De a férjem iránt érzett hűségem nem engedett hozzád közel. Még mindig nem dolgoztam fel a múltamat, és nem is akartam. Lélekben valaki másnak a felesége voltam, és úgy gondoltam, nem tehetem meg, hogy új kapcsolatba kezdjek.

- Miért kerülsz engem? - kérdezted egy napon, amikor nem volt elég időm elmenekülni előled.

- Nem kerüllek - hazudtam, és hirtelen könnyek törtek elő a szememből.

Aznap munka után megvártál. Felajánlottad, hogy hazaviszel, én pedig elfogadtam. Először némán ültünk az autóban. Zakatoltak a gondolataim, de te megtörted a csendet:

- Tisztellek téged, és tisztelem a férjedet. Sosem bántanálak meg azzal, hogy azt követelem tőled, tagadd le a múltat, és még az emlékét is töröld ki. Én úgy szeretlek téged, ahogy vagy. Feltétel nélkül!

Azon az estén még órákat beszélgettünk egymással, a szívem pedig egyszer csak megolvadt. "Feltétel nélkül." Ezzel a tűzzel vetettem magam bele a kapcsolatunkba, és sosem bántam meg. Köszönöm, hogy megmutattad nekem ezt az érzést, köszönöm, hogy engem választottál. Úgy, ahogy vagyok!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.