terhesség Kovács Barbara anyaság gyerekvállalás
Bogi a kanapén ült, feszülten várta a percek vánszorgását. Ha a mai este egy átlagos nap lenne, bekuckózva feküdne az ágyában. És talán még vetne egy utolsó pillantást a céges e-mailekre, hogy másnap felkészülten foghasson neki a teendőinek.

De a mai este semmiképp sem nevezhető átlagosnak. Mi több, azt sem túlzás állítani, hogy életének egyik nagy fordulópontjához érkezett. Lassan kifújta a levegőt, és az órájára pillantott. Öt percet kell várni a biztos negatív eredmény megjelenéséig. A terhességi teszt a combján feküdt gondosan letakarva egy papírzsebkendővel. Az öt perc az öt perc. Csak semmi leselkedés előtte.

Ez tökéletesen jellemzi Bogit. A szabálykövető, pedáns fiatal nő lelkes tökéletességgel végezte munkáját. A magánéletét illetően azonban nyoma sem volt ennek a társadalmi szabályokat követő magatartásnak.

A harmincas évei elején járó nő megannyiszor hallgatta végig szülőfalujában lakó idős szomszédok káráló és becsmérlő megjegyzéseit az életéről. Arról, hogy mennyire le van maradva az életével, és semmi értelme ennek a gyökértelen, család nélküli létnek.

A lány minden alkalommal illedelmesen végighallgatta a kritizáló megjegyzéseket, és mit sem törődve velük, vállat rándítva élte tovább imádott életét. Egy pillanatra sem gondolta, hogy rosszul kellene éreznie magát csak azért, mert nem akar belevágni az anyaság élethosszig tartó munkájába. Őszintén örült a barátnői gyermekeinek, de a néhány órás babázás után boldogan tért vissza az ő gyermektelen, kötöttségek nélküli mindennapjaiba.

Tudatosan vigyázott erre a békés életvitelre, és mindent megtett azért, hogy ne kelljen reszketve várnia a teszt eredményére. A mostani hónap azonban kivétel volt. Már hetek óta meg kellett volna jönnie a havi vérzésének, de a biológia nem akarta a Bogi által imádott szabályszerűséget. Eleinte biztos volt benne, hogy a stressz miatt késlekedik a dolog, de mikor egyre több nap telt el, muszáj volt más irányba terelnie a gondolatait.

Újabb hosszú napok teltek el, mire rávette magát a teszt megvásárlására, és még néhány, míg meggyőzte magát az elvégzésére. Korábban sosem volt még ilyen helyzetben, de párszor már eljátszott a gondolattal, vajon hogyan viselkedne. Biztos volt benne, hogy mantrázva motyogná a "negatív" szócskát egészen addig, míg a teszt ezt az eredményt nem mutatná.

Forrás: Shutterstock

Most azonban nyoma sem volt ennek az elképzelt reakciónak. Az elmúlt napokban többször is azon kapta magát, hogy a hálószoba egész alakos tükre előtt fürkésző tekintettel vizslatja lapos hasát - vajon tényleg domborodik egy kicsit, vagy csak a képzelete játszadozik vele? Szinte észre sem vette, milyen megszokott mozdulattá vált hasának végigsimítása és hányszor motyogta eközben félhangosan a kérdést:

- Tényleg itt vagy? Engem választottál?

A percek ólomlábakon ugyan, de egyre csak teltek, végül a beállított telefon hangja jelezte, hogy itt az idő szembenézni a helyzettel.Bogi óvatosan felemelte a tesztet, és lélegzetvisszafojtva pislogott a kis műanyag eszközre. Tekintete a tesztről a használati útmutatóra siklott, hogy megbizonyosodjon a látottak jelentésében.

Egy csík. Ettől negatívabb már nem is lehetne. Most kéne jönnie a mindent elsöprő megkönnyebbülésnek. Ehelyett azonban egy egészen más dolog történt. Az elmúlt napokban megszokott óvó kézmozdulattal, újra ösztönösen a hasát simogatta. A csendesen, motyogva megformált szavak halk sóhajjal hagyták el Bogi száját:

- Ne aggódj, kisember! Most már semmitől sem félek. Pontosan tudom, milyen nagyon foglak szeretni. Kész vagyok a mi nagy kalandunkra. Várlak!

A melegen csillogó szemek könnyekkel teltek meg, és ebben a pillanatban a megkönnyebbülés édes érzése is úrrá lett rajta.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.