szerelem Lippai Flóra párkeresés titok
Amikor először megpillantottam Sárát, úgy éreztem, az összes vér kiszalad az ereimből. Eddig nem hittem a "szerelem első látásra" klisében, de abban a pillanatban megingott alattam a talaj. Egy gond volt csupán: a húgával jártam.

Egy júliusi napon futottunk össze. Emlékszem, a levegő hullámzott a forróságtól, a klíma meg persze pont azon a héten romlott el a kocsiban. Kírával akkor voltunk éppen két hónaposak - egy rock koncerten jöttünk össze. A barátaimtól sorban kaptam a vállonveregetéseket, a perverzebbektől pedig az elismerő kacsintásokat.

És valóban, Kírában megvolt minden, amire egy férfi vágyhat: gyönyörű arc, karcsú derék, vállig érő szőke, göndör haj. Úgy festett, mint egy földre szállt angyal, de mellé olyan sziporkázó humora és esze is volt, hogy úgy éreztem, ő életem fogása.

Vártam a pillanatot, mikor jön el az áttörő "hűha" érzés, mikor döbbenek rá, hogy nem tudok nélküle élni. Vártam, amikor esténként összebújva meséltem neki, hogy a főnököm rommá dolgoztat, ő pedig megértően cirógatta a hajam. Vártam, amikor egy margitszigeti napsütéses szombaton felolvastam neki egy részt a kedvenc krimijéből. És vártam akkor is, mikor megkért, vigyem el kocsival a nővéréhez.

Vonakodva, de beleegyeztem, hogy felugorjak egy kávéra. Végül is nem a szüleinek mutat be... Aztán Sára ajtót nyitott, én pedig életemben nem szégyelltem még úgy el magam, mint akkor. Egy apró ponttá zsugorodtam össze a jelenlétében. Legbelül már akkor tudtam, hogy tehetetlen vagyok az érzéseimmel szemben.

Külsőre szakasztott ellentéte volt a húgának: hosszú, hullámos sötétbarna haja kócosan terült szét a szélrózsa minden irányába. Álmoskás arcán először a mélybarna, hatalmas szemei tűntek fel - életemben nem láttam még ennyire gyönyörű szempárt. Vékony karjaival lágyan intett, hogy kerüljünk beljebb. Aztán megvillantotta édes, kissé "rosszlányos" mosolyát, és abban a pillanatban végem lett.

Forrás: Shutterstock

Amíg Kíra bement a nővére szobájába elvinni néhány cuccát, Sára kitöltött nekem egy forró presszót. Ahogy megdöntötte a kotyogóst, láttam, hogy finoman remeg a keze. Próbáltam valamiféle sablonos "de szép időnk van" beszélgetést kezdeményezni - általában jó vagyok az ilyesmiben -, de most a torkomon akadt a szó. Az igéző, hatalmas szempár lopva rám pillantott a mikulásos bögre mögül, finom vonású ujjai idegesen doboltak a combján.

Rajtam pedig egyre inkább elhatalmasodott a düh és a csalódottság. Az érzés, amit két hónapja olyan nagy türelemmel vártam, most elemi erővel robbant belém és marcangolt szét. Mire kiittam a kávét, már tudtam: szakítanom kell Kírával. Aztán pedig szépen megvárom, míg Sára arca maradéktalanul kitörlődik az emlékezetemből.

Négy hónap telt el a kávézás - egyúttal a szakítás - óta, de Sára képe szinte a bőrömbe égett, akár egy tetoválás. Mindössze tíz percig beszélgethettünk, de azt kívántam, bárcsak másnap reggelig ott maradhattam volna. És a mai napig erre a kívánságra kelek, ezt látom a tükörben, fogmosás közben, munkába menet, mindenhol, mindig.

És most, nem egészen öt perce kaptam egy üzenetet. "Szia! Van kedved este meginni valamit? Sára" Izzadok, remegek, egy falat sem megy le a torkomon. Csakis Kírától tudhatja a számom. Ezek szerint áldását adta ránk, tényleg egy angyal. A szívem a torkomban dobog, úgy válaszolok: "7-re érted megyek."

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.