szerelem vágyak Ferencz Gabriella megalkuvás
"Ez van, ezt kell elfogadni!" Vannak mondatok, amiket utálok hallani. Nem azért, mert nem igazak, hanem mert aki mondja, azt várja el, hogy egyetértsek vele. Elfogadjam, és ne akarjak többet annál, ami van.

Mindig a fejlődésben és a lehetőségekben hittem. Akkor is, mikor éppen a lelkem apró darabjait próbáltam összeszedni a padlóról. Amikor úgy éreztem, nincs erőm felkelni, mert akkora fájdalmat okozott számomra az, aki a legfontosabb személy, támogatóm, életem társa kellett volna, hogy legyen.

De a legnagyobb szenvedés után is mindig előjött egy érzés, egy mélyről fakadó hit, hogy ezután csak szebb pillanatok következhetnek. Bármi történik, megyek tovább, mert nem tudok egy helyben topogni. Nem elég az, ami van, mindig arra törekszem, hogy jobb lehessen. Már nem várom el, hogy támogassanak ebben, azt viszont igen, hogy ne akarjanak lebeszélni vagy gátolni.

Én sem teszem ezt senkivel, pedig hallottam már furcsa álmokat és vágyakat. De mindig úgy voltam vele: ha ő hisz benne, boldog attól, hogy tervezhet, akkor én nem töröm össze a lelkesedését. Különben sem lehet soha előre tudni, mi az, ami megvalósul, és mi az, ami örökre csak álom marad.

Forrás: Shutterstock

Sokszor az is elég az eredményhez, ha egyedül csak mi hiszünk benne. Már azzal olyan energiákat mozgósítunk, amelyek minden akadályt odébb löknek az utunkból. Aki az "ez van, ezt kell elfogadni" mondat szerint él, az csak sodródik - nincs mersze ahhoz, hogy irányt váltson, vagy az árral szemben ússzon. Csalódott, és azt a következtetést vonta le, hogy semmi értelme remélni.

Szerelmes vagyok. Nem hittem, hogy ez velem még egyszer megtörténhet. Én is csalódtam, de akkorát, amekkora öt másik életre elég lett volna. Annyira fájt, hogy nemcsak a lelkemben, hanem testem összes porcikájában éreztem. Minden nap minden percében, ez pedig pokoli kín, elhihetitek. De hónapok múlva ismét felszínre tört bennem a hit, hogy megajándékoz még az élet valami széppel.

Most pedig itt ül mellettem az a férfi, akit jó nézni, és örömmel tölt el, ha hallom a hangját. Akinek nem kell magyarázkodnom, csak örömtelin mesélni. Olyan érzésekkel töltötte és tölti meg a szívemet, melyek képesek feledtetni a szörnyű múltat. És a mosolyától mindig libabőrös leszek! A régi rossz emlékek persze nem tűntek el, de annyi új, boldogságban eltöltött pillanatot élhetek meg vele, hogy már nem kínoz nap mint nap, amit átéltem.

Hogy ez csoda lenne? Talán. Vagy annak köszönhetem a mostani boldogságomat, hogy nem figyeltem a károgókra, és nem hittem el, hogy meg kell alkudnom azzal, ami van. Tudtam, hogy vágyhatok és törekedhetek többre. Miért is ne? Próbálkozás nélkül nincsen győzelem!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.