szerelem változás párkapcsolat kényelem magány Pechál Péter boldogság
Meleg lakásban, teli hassal éheznek szeretetre, szexre, törődésre, érintésre, változásra. Egy másik ember mellett fekve húzzák magukra a takarót - magányosan. Mert nem elég forró a víz, hogy kiugorjanak, csak egy kellemesen langyos pocsolya az életük, aminél ijesztőbb a hideg ismeretlen.

Megszoktam a párom, nincsenek komoly ellentétek köztünk, de igazi mély intimitás sem. Megszoktam, hogy egyedül vagyok, nem akarok alkalmazkodni valakinek a hülyeségeihez. Rendes munkám van, elfogadható fizetéssel, miért akarjak többet?

A kellemes kényelemmel megátkozva élünk. A változtatás iránti vágyunkat elfojtja a nyugalom - az a már jól ismert ördög, amit magunkhoz ölelhetünk. Hiszen, ha már felépítettük az életünket, megteremtettük a látszólagos biztonságot, akkor miért kockáztatnánk? Miért vállalnak azt, hogy mindezt elveszítjük?

Nem bűn megelégedni azzal, ami van. Nem kell mindig többre vágyni, nem kell mindig valami jobbat hajszolni, nem kell hagyni, hogy magával ragadjon a "mindig több kell" társadalmi nyomás. Lehet, hogy neked tényleg pont elég, amid van, és jó helyen vagy az életben. Fontos, hogy ezt élvezd, és ne tedd tönkre hülye illúziók hajszolásával. De csak akkor, ha tényleg így érzed.

Forrás: Shutterstock

Hogy kelsz fel reggel? Boldogan ébredsz arra a valóságra, amit az életed jelent? Elégedett vagy, vagy csak beletörődtél? Este hiányérzet nélkül, kiegyensúlyozottan nyújtózol el, jó esetben amellett a társ mellett, aki tényleg egésszé tesz?

Vagy ott belül nyomaszt, hasogat valami? Ami napról napra egyre nagyobb űrt hasít magának. Egyre kényelmetlenebbé téve már magát a létezést is. Lassú, üres haldoklássá alacsonyítva a napjaidat, amik az életedből még hátra vannak.

Mert van olyan, akinek nem elég, ha "minden rendben". Akinek néha az is jobb, ha valami fáj, mintha semmit se érezne. Aki nemcsak létezni szeretne, hanem szüksége van arra, hogy valami táplálja őt, hogy növekedni tudjon. Hogy sikereket érhessen el. Hogy ne csak valaki legyen mellette, hanem egy olyan társ, aki azzal, hogy valóban látja és értékeli őt, valóságossá teszi mindazt, amit eddig csak gondolt önmagáról. Hogy ne kelljen azt éreznie, hogy meleg lakásban, teli hassal éhezik valami többre, valami igazira...

Szóval, a te életed rendben van?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.