párkapcsolat energiavámpír szenvedés pszichológus lélek Császár Zsanett
Napok óta gyengélkedem. Alig van erőm, csak aludni akarok, és nem gondolkodni, nem tudni a világról. Legszívesebben elutaznék egy eldugott kis faluba, ahol senki sem ismer, és senki sem szól hozzám.

Erre lenne most a legnagyobb szükségem. Az utóbbi hónapokban ugyanis rengeteget vívódtam. Elfáradtam a veled való együttlétben. Úgy érzem magam, mintha üvegbe lennék zárva, és közben rohadtul szeretnék ordítani.

Mindig igyekeztem a legempatikusabb, legtürelmesebb társad lenni, és mindenben maximálisan támogatni. Biztattalak, amikor úgy döntöttél, hogy otthagyod a munkahelyedet, annak ellenére, hogy éppen akkor neveztek ki vezetőnek, elég jó fizetéssel. Akkor is a pártodon álltam, amikor kitaláltad, hogy eladod az örökségedet, pedig borítékolható volt, hogy családi viszályt hoz az életünkbe.

Az aggodalmaidat, a félelmeidet is mindig meghallgattam, sokszor éjszakába nyúlóan mondtad a magadét. Néha annyira fáradt voltam, hogy alig bírtam nyitva tartani a szemem, és már legszívesebben hagytam volna a francba a lelked ápolását.

De kitartottam, mert tudtam, hogy odafigyelésre, törődésre, szeretetre van szükséged ahhoz, hogy meggyógyuljon a szíved. Az apukád két hónappal azelőtt halt meg, hogy összejöttünk volna. Akkoriban nagyon rossz állapotban voltál, ezért ragaszkodtál hozzá, hogy hozzád költözzek. Nehéz döntés volt, mégis gondolkodás nélkül beleegyeztem. Talán azért, mert sajnáltalak, és feltett szándékom volt, hogy kihúzzalak a gödör aljáról. Az erőmmel, a humorommal, a szenvedélyemmel álltam melléd.

Forrás: Shutterstock

Egyetlen zokszó nélkül csináltam végig veled ezt a két évet. Ha kellett, fal voltam, ha kellett, villámhárító, néha pedig puha takaróként öleltelek körbe, hogy megnyugtassalak. Hullámvölgyekben és hullámhegyeken száguldoztál, de én nem adtam fel. Bíztam abban, hogy előbb-utóbb kisimulnak a dolgok. Nem így lett.

Minél többet adtam neked, annál kevésbé értékelted. Mintha csak érted léteztem volna, teljesen kiszipolyoztál, elvetted az összes energiámat. Akkor még nem tudtam, hogy a lehetetlennel próbálkozom, hiszen veled nem lehetett kialakítani egy egymás tiszteletére alapuló párkapcsolatot. Te olyan férfi vagy, aki kihasználja a másikat a maga céljaira, aztán messzire hajítja, mint egy almacsutkát. Aki nagyon is jól tudja, hogy mit kell mondani vagy tenni adott szituációban, hogy a nő megsajnálja, sőt, megszánja. Ebben tényleg profi voltál.

Az elmúlt hetekben ugyanúgy próbáltál manipulálni, ahogyan az együttélésünk évei alatt, de időközben levettem a szemellenzőt. Utólag belegondolva nem értem, hogyan bírtam ki ennyi időt veled. Mert nem csak komoly problémákkal küzdöttél: te magad voltál a megtestesült problémagyár. A végén már úgy éreztem, mintha a "házi pszichológusod" lennék, egy nonstop hívható készenléti szolgálat. Ezzel hatalmas terhet tettél a vállamra, én pedig majdnem összeroppantam alatta. De szerencsére időben feleszméltem.

Én nem akarok semmi mást, csupán azt, amit mindenki szeretne: boldog lenni. De melletted nem érzem magam szabadnak, folyton visszahúzol, nincs elég levegőm. Lépnem kell. Elfogyott a motivációm, ezért nem leszek többé se a csajod, se a terapeutád!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.