párkapcsolat férfi Herczeg Zsuzsa önimádó nárcisztikus
"De miért pont én?" - kérdezi Levente. Te pedig naivan azt hiszed, hogy önbizalom erősítésre szorul, és kitárulkozol, hogy miért ő kell neked. Holott csak az egóját akarja fényezni, hiszen már eldöntötte: neki te nem kellesz.

Ezért ha egy pasi szájából elhangzik ez a kérdés, fontold meg, hogy vajon tényleg önbizalomhiánnyal küzd, vagy inkább csak túltengésben szenved! Hiszen van olyan eset, amikor ő már tudja, hogy ennek a kapcsolatnak befellegzett - legalábbis részéről -, és nem kívánja tovább folytatni veled. De még kiélvezi, hogy isteníted őt egy ideig.

Az ilyen férfit csakis a saját érdekei vezérlik, és hogy te mit érzel, az egy cseppet sem érdekli. Azonban nagyon szívesen hallgatja azt, hogy te miért szeretnéd továbbra is fenntartani vele a kapcsolatot, és természetesen csakis pozitív dolgokról akar hallani. Ha bármilyen negatívumot hozol fel, esetleg kritizálod őt, akkor el is felejtheted örökre. Hiszen az egója nem bír semminemű kritikát, akkor sem, ha valóban rászolgált arra.

Szereti, ha kiemeled az előnyös tulajdonságait, azt meg főleg, ha magasztalod. Akkor érzi magát elemében, amikor rébuszokban beszélsz róla. Ilyenkor hajlandó még eljátszadozni veled egy kicsit, de tudd, hogy már nagyon vékony jégen táncolsz! Egyetlen hiba a dicsőítő himnuszodban, és máris repülsz.

Jobban tennéd, ha nem várnád meg, hogy ő küldjön el melegebb éghajlatra. Tudnod kellene, hogy amikor ezt az ominózus kérdést meghallod, itt az ideje távozni, ugyanis innentől kezdve bárminemű erőlködés felesleges részedről. Mert ő az a fajta, aki szereti látni, hogy vergődik az áldozata, és jóleső érzéssel figyeli a kínlódását.

Forrás: Shutterstock

Szóval, ha azt hiszed, hogy ezt a kérdést azért teszi fel, mert nem biztos magában, akkor tévedsz. Benned nem biztos. Mert felháborodott, hogy milyen jogon merted őt bármiért is felelősségre vonni. Igaz, hogy rászolgált a megbízhatatlan jelzőre, de akkor is arra vágyik, hogy bizonygasd: ennek ellenére neked ő az igazi, az érzéseid pedig mélyek és igazak.

Akkor is, ha nem érdemli meg. Mert az érzések már csak ilyenek - nem az eszed, a szíved irányítja azokat. Bár ekkor már teljesen mindegy, mit mondasz vagy teszel, mert senkit sem enged magához közel. Ő már mindent eldöntött magában, neked nincs beleszólásod. Azaz csak annyi, hogy még bezsebel tőled néhány dicsérő szót - amit meg is kap, hiszen szereted.

A kérdése azt sugallja, hogy totális önbizalomhiányban szenved, kevésnek érzi magát hozzád, ezért te biztosítani szeretnéd őt afelől, hogy benned márpedig megbízhat. De ez csak egy "álkérdés". Mert ravasz a lelke, és olyan jól csűri-csavarja a szót, hogy ebből a játszmából te nem kerülhetsz ki győztesen. Mindenképpen véget vet a veled való kapcsolatnak, bármit mondasz is neki. Ezért ha egy ilyen férfitől meghallod, a "miért éppen én kellek neked" kérdést, menekülj, és vissza se nézz!

Búcsúzunk!

Kedves olvasóink!

Október közepétől kezdve a SHE.HU teljes szerkesztősége, és az írói gárda is távozik a magazintól. Ezután a weboldalon és minden kapcsolódó közösségi felületen megjelent tartalmak nem a mi munkánk eredményei. Nehéz a búcsú, de köszönjük, hogy eddig velünk tartottatok, és reméljük hamarosan találkozunk! :) Íróink munkásságát addig is nyomon követhetitek saját írói oldalukon. Köszönjük ezt a 4 évet, amit velünk töltöttetek!

Ezennel kívánunk sok sikert az új szerkesztőségnek!

Forrás: Csudai Sándor

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.