magány változás célok Ferencz Gabriella
"Nem erre számítottam! Azt hittem, másként alakulnak a dolgok! Nem így terveztem!" - Számtalanszor elhangzanak ezek a mondatok, és örökösen csalódottak vagyunk. Akkor is, amikor nem kellene.

Az élet, a kapcsolatok, a munka, a karrier nemcsak arról szól, hogy terveznünk kell, hanem arról is, hogy rugalmasan kell állnunk a dolgokhoz. Legyetek őszinték! Hányszor valósult meg száz százalékban az, amit akartatok - úgy istenigazából, pontról pontra? Könnyű felsorolni, igaz? Hát ez az! Én már nem ragaszkodom tíz körömmel ahhoz, amit célul tűztem ki.

Számtalanszor megtapasztaltam már, hogy az életnek olykor van egy jobb ötlete, ajánlata számomra. De ehhez fel kell ismernünk azokat az apróságokat, amelyek a másik irányba mutatnak.

Sok nő bánkódik azon, hogy egyedül van, magányosnak érzi magát. Ugyanakkor, ha a Nagy Ő szembejön velük, de más paraméterekkel, mint amire gondoltak, képesek elszalasztani. Mert például ők akarták a férfinak az első gyereket szülni, és nem akarnak egy mozaikcsalád része lenni. De távkapcsolatot és fiatalabb pasit sem szeretnének. Félnek attól, hogy bonyolulttá válik az életük, hogy meg kell felelniük, hogy kritikák kereszttüzébe kerülnek.

Egy váratlan eseménynél nem a negatívumokra kellene koncentrálni, hanem arra, hogy mit lehet belőle kihozni. Mert egy kapcsolat, partner nem olyan, mint az étteremben az étlapon szereplő menü, ahol mi választhatjuk ki, mit akarunk. Aki boldog és sikeres szeretne lenni, annak meg kell tanulnia alkalmazkodni a változásokhoz és nyitott szemmel kell járnia.

Forrás: Shutterstock

Hiába keseregtek, az élet nem lesz méltányos veletek. Én is másként terveztem sok mindent: a karrieremet, a párkapcsolatomat stb. És mégis azt mondom: jól érzem magam! Azzal foglalkozom, amit szívesen csinálok. Azzal a férfival vagyok, aki fantasztikusan azonos hullámhosszon van velem. Ezek pedig megfizethetetlenül értékes dolgok.

Az út, amin elindultam - és amelyről azt hittem, nyílegyenesen vezet a célom felé -, rendkívül kacskaringóssá vált. Nekem is rá kellett döbbennem arra, hogy mivel szeretnék foglalkozni, mi az, amiben engedek, és mi az, ami olyan fontos, hogy mindenképpen érvényesülnie kell. Most pedig itt vagyok, jól vagyok, és minden nap hálát adok azért, hogy úgy történtek a dolgok, ahogy.

Még akkor is, ha közben sokat sírtam. Azokra a pillanatokra pedig kimondottan büszke vagyok, mikor az utolsó könnycseppet is letöröltem az arcomról, és azt mondtam magamban: "Mostantól csak jó jöhet!" Így is lett. Optimistán kell a jövőbe nézni, és el kell fogadni, hogy a dolgok változnak - ahogy mi is.

Mert akkor kapjuk a legszebb ajándékokat, a legnagyobb lehetőségeket, amikor nem is számítunk rá. Amikor nem félelemmel, hanem mosolyogva ugorjuk át az akadályokat, mert kíváncsiak vagyunk, hogy mi vár ránk mögötte.

Búcsúzunk!
Kedves olvasóink!

Október közepétől kezdve a SHE.HU teljes szerkesztősége, és az írói gárda is távozik a magazintól. Ezután a weboldalon és minden kapcsolódó közösségi felületen megjelent tartalmak nem a mi munkánk eredményei. Nehéz a búcsú, de köszönjük, hogy eddig velünk tartottatok, és reméljük hamarosan találkozunk! :) Íróink munkásságát addig is nyomon követhetitek saját írói oldalukon. Köszönjük ezt a 4 évet, amit velünk töltöttetek!

Ezennel kívánunk sok sikert az új szerkesztőségnek!

Forrás: Csudai Sándor

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.