szex szerelem szexmegvonás alkalmi kapcsolat párkapcsolat párkeresés Császár Zsanett
A nagyim mindig azt mondta, hogy ne kössek házasságot csak azért, mert ez az elvárás, vagy mert a barátnőim már férjhez mentek. Azt is kb. ezerszer hallottam tőle, hogy a gyermekvállalás hatalmas felelősség, és egy nő elsősorban magának szül.

Rengeteg ilyen "Hogyan ne cseszd el az életed" intelem volt a tarsolyában. Talán ezek is közrejátszottak abban - a fránya genetika mellett -, hogy igazi pasizógép letettem, aki képtelen lehorgonyozni valaki mellett.

Sokszor próbáltam (vagyis inkább mások próbáltak) változtatni a magánéleti státuszomon az elmúlt években. De valahogy mindig az alkalmi kalandok és az elköteleződés nélküli viszonyok irányába sodródtam - a házasságnak pedig még a gondolatától is irtóztam.

Valószínűleg azért, mert féltettem a szabadságomat, és nem akartam beállni a sorba, nem akartam másoknak megfelelni. Kibújtam az állandó párkapcsolattal járó felelősség alól, és a carpe diem szellemében éltem a napjaimat.

Kívülről úgy tűntem, mint aki istenien érzi magát a bőrében. Sokáig még én is elhittem, hogy nem vágyom másra. Ismerkedtem, randizgattam, és olyan mennyiségben kaptam meg a szexet, ami utólag visszagondolva is felfoghatatlan. Habzsoltam a gyönyöröket, közben pedig úgy csúsztam egyre lejjebb a lejtőn, hogy észre sem vettem. Feláldoztam a lelkemet az instant élvezetékért, de nagy árat fizettem érte: kiégtem, belefásultam az érzelemmentes légyottokba.

Forrás: Shutterstock

Ám ez csak akkor vált világossá számomra, amikor összejöttem egy imádnivaló pasival. Minden jól működött köztünk, kivéve a szexet. Hiába volt odaadó, hiába kényeztetett kitartóan, egyszerűen nem éreztem semmit. Mintha egy robot lennék, egy üres, lélek nélküli gép. Azt hiszem, ez volt az a pillanat, amikor úgy döntöttem, változtatok és felfüggesztem a hódító hadjáratokat.

Mit mondjak, kemény időszak következett. Állandóan hívogattak a régi pasijaim, mintha megérezték volna, mi zajlik bennem. És ugyan nehezen, de képes voltam uralkodni az ösztöneimen. Csak egyetlen cél lebegett előttem: megtapasztalni a szerelmesen szeretkezés élményét. Ez a vágy vitt előre, ez segített ellenállni a kísértésnek.

Tudtam, hogy csakis így élhetem meg adományként a szexet, és csak így válhatok azzá a nővé, aki nem fél a lelki kitárulkozástól. Aki nem ragad le a rutin meneteknél, aki kedvesen és gyengéden bánik a partnerével, és nem szexuális tárgyként.

A kísérlet életem minden szegmensére hatást gyakorolt. A cölibátus időszakában minden energiámat a saját fejlődésemre fordítottam. Az eredmények szinte azonnal láthatóak voltak. A munkámban egy szinttel feljebb léptem, a baráti kapcsolataim erősödtek, ahogyan a családommal való viszonyom is. És ami az egészben a legfontosabb: az elmúlt egy évben többet tanultam a kapcsolatokról és önmagamról, mint a szexszel teli évek alatt. Azt hiszem, jó úton haladok afelé, hogy végre igazi társa legyek valakinek.

Búcsúzunk!
Kedves olvasóink!

Október közepétől kezdve a SHE.HU teljes szerkesztősége, és az írói gárda is távozik a magazintól. Ezután a weboldalon és minden kapcsolódó közösségi felületen megjelent tartalmak nem a mi munkánk eredményei. Nehéz a búcsú, de köszönjük, hogy eddig velünk tartottatok, és reméljük hamarosan találkozunk! :) Íróink munkásságát addig is nyomon követhetitek saját írói oldalukon. Köszönjük ezt a 4 évet, amit velünk töltöttetek!

Ezennel kívánunk sok sikert az új szerkesztőségnek!

Forrás: Csudai Sándor

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.