zaklatás Herczeg Zsuzsa szakítás ex
Petra már nem bírta tovább az egykori párja okoskodásait. Az meg csak mondta és mondta, hogy mit hogyan kellene tennie és hogyan kellene viselkednie. Pedig ő már rég lezárta ezt a kapcsolatot, és nem kért Zsolt tanácsaiból.

Főleg, hogy a tanácsadás leginkább arra irányult, hogy legyen vele sokkal kedvesebb a nő. Messzemenő következtetéseket vont le a lány viselkedéséből az elkövetkezendő ötven évére, és persze az összes többi emberrel folytatott majdani kapcsolatára. Egy rémálom volt ez a férfi! Hiába kérte, hogy most már fejezze be, eddig, és ne tovább, az csak hajtotta.

- Szállj már le rólam! - próbálkozott újra. De nem lehetett leállítani.

- Egy megkeseredett, mogorva nő leszel. Soha nem leszel boldog, ha nem fogadod meg a tanácsaimat - hajtotta Zsolt a magáét.

Petra boldog volt, hogy már nem neki kell elviselnie a lelki gyenge férfi nyavalygásait. Túl sok volt a lelki terror, és a "most csak azért voltam ilyen, mert ez és ez történt velem" féle magyarázkodás. Elég volt a dühkitöréseiből, és abból is, hogy utána sírástól rázkódó vállal kérjen bocsánatot.

Az elején még megsajnálta, de most már csak egy tartás nélküli embert látott benne, aki szerint neki kötelessége megbocsátani. Mert szerinte az a működő kapcsolatok alapja. Ezek után rendszerint analizálni kezdte őt, és az összes társas kapcsolatára vonatkozóan iránymutatásokat adott. Na, ebből lett elege! És még most is folytatja, hogy kiadta az útját. Ha nem szóban, hát írásban. A monológok nem értek véget.

Forrás: Shuttertsock

Kérte szépen, kérte csúnyán, hogy álljon le, és a saját életét rendezze. A maga háza táján sepregessen, ne az övén. Pesze hasztalan. "Addig csinálom, amíg rá nem jössz, hogy igazam van "- írogatta a férfi.

Ekkor betelt a pohár. Hát nem fogja fel a másik, hogy nincs joga és erkölcsi alapja sem a prédikáláshoz? De ha még lenne is, van az a pont, amitől kezdve mindez már tűrhetetlen. Így aztán, bár nem volt híve a tiltás gombnak, más választása nem lévén, megnyomta azt.

Úgy érezte, a férfi teljesen lemeríti őt, elszívja az energiáit, és az, amit csinál, már kimeríti a zaklatás fogalmát. Mert vajon mi számít zaklatásnak? Mit kell ahhoz valakinek tennie, hogy teljesen el akard magad tőle szeparálni? Nem tudta a pontos meghatározást erre, csak azt, hogy sehogy sem képes leállítani a férfit. Teljesen ki akarta iktatni az életéből. Tudta, hogy a másik soha nem áll majd le, és azt is, hogy ő ezt már nem akarja tovább tűrni.

Az, hogy őrlődik a férfi, nem volt kétséges, de nem kell minden gondolatát elé tárnia, főleg, hogy már többször is kifejtette: nem kíváncsi azokra. Talán ez egy perverz öröm a férfi számára, hogy tudja, valakihez mindenképpen eljutnak a szavai - ha akarja azt az illető, ha nem. Így aztán döntött. Ha ez kell, hát legyen, és megnyomta azt a gombot. Mert vannak esetek, amikor már csak a tiltás gomb segít.

Még több cikk Zsuzsától!
Ha idáig eljutottál, már biztos rajongsz Zsuzsa stílusáért, és nem bírod visszafogni magad, hogy még többet olvass tőle. Megértjük, és segítünk is neked. Az írói oldalán rengeteg írása vár rád.Forrás: Hirling Bálint

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.