anyaság anya Farkas Nóra gyermektelenség
Remegve vette kezébe a tesztet, hogy leolvassa róla az eredményt. Talán csak túl kevés ideig várt. Gyorsan kinyitotta a fürdőszoba szekrényt, és elővette az utolsót. Reggel 6 óra volt. Az időpont jó. Talán csak rossz a teszt. Mindenképpen pisil még egyet.

A szíve nagyon hevesen vert. Inkább rá sem néz. Csak öt percet kell kibírnia. Addig gyorsan lefőzi a reggeli kotyogóst. Nem. Inkább teát. Lassan vánszorog az öt perc...

Gondolatban már a kezében tartja a kicsit. Édes szőke fürtjei vannak, és kék szeme. Egy csodálatos kislány, aki halkan gügyög. Elképzelte, ahogy anya-lánya karkötőt vásárol maguknak. Bele fogja gravírozni a születési dátumát és a nevét mind a két ékszerbe. A 18. születésnapján fogja odaadni neki, és onnantól örökre hordani fogják. Nekik lesz a legjobb kapcsolatuk a földön. Nem is szülő-gyerek viszony lesz közöttük, hanem barátnői. Legjobb barátnők lesznek.

Amikor túl lesz az első szerelmi csalódáson, zokogva borul majd a vállára, ő pedig megértően hallgatja és kedvesen simogatja a szőke fürtöket. Közben halkan suttogja majd: "Nyugodj meg édesem, anya mindentől megvéd!" Úgy is lesz! Óvni és vigyázni fogja egy életen át. Ha férjhez megy, büszkén feszít majd a családi fotókon, mert az ő lánya a legszebb a világon.

Hatalmas fehér ruhában lesz, a haja csodás hullámokban fog a vállára omlani, és kacag majd. Úgy, ahogy senki nem tud. Úgy, hogy ha az emberek meghallják, egyből jókedvre derülnek. Az esküvő után pedig fátyolos tekintettel jelenti be: "Anya leszek, te pedig nagymama, a világ legjobb nagymamája."

Forrás: Shutterstock

Ábrándozását a vízforraló zaja törte meg. Gyorsan lekapcsolta, majd a gőzölgő vizet a tealevelekre öntötte. Nem kedveli a teát, főleg üresen. Lehet, mégis a kávé mellett dönt... Ránéz az órájára. Még 2 perc. Lehet, egy kicsit többet vár. De minek? Egy percen semmi nem múlik. Inkább mégis bemegy a fürdőbe és megnézi az eredményt. Elindul, de megtorpan. "Nem! Higgadj le!" - nyugtatja magát. Még 2 perc.

Vagy kisfiú lesz. Egy vagány, rosszcsont kisfiú. Focizni fog, mint az apukája. Minden nap kint fogják rúgni a bőrt ketten iskola után. Addig ő bent elkészíti a sportolók vacsoráját, valamilyen sült húst, finom burgonyapürével és sok zöldséggel. Mondjuk, brokkolival. A fia persze utálni fogja. Nem eszi meg a brokkolit, az asztal alatt a kutyának adja, amíg ők elfordulnak. Amikor észreveszik, kicsit megszidják, majd hangos nevetésben törnek ki. Mert erre a kisfiúra nem lehet haragudni. Ő a világ legédesebbje. Apja fia.

Esténként majd mesél neki. Betakarja, és kedves puszit nyom a homlokára. A fia pedig átöleli a nyakát, és álmosan kéri: "Maradj még, anyu!" Hát marad, és órákon át figyeli élete férfiját, ahogy szuszog. Ha pedig felnő, határozott lesz és magabiztos. Nem fog messzire költözni tőlük, még akkor sem, amikor saját családja lesz, mert mindig figyelni és vigyázni akar majd a szüleire.

Könnyek szöktek a szemébe. Három év feszültsége gyűlt most össze benne. A két perc letelt: meg kell néznie a tesztet. Biztos, hogy sikerült! Biztos benne, hogy most sikerült! Az összes orvosi vizsgálaton átestek már a három év alatt. Fizikai gátja nincs. Lelki meg... hogyan is lenne, mikor már annyira vágyik rá, hogy a fél karját is odaadná érte?!

A nővére már kettőt is szült. A sógornője, aki először nem is szeretett volna, már régen óvodába járatja a kislányát. Nekik elsőre összejött. Nem volt irigy, csak szomorú maga miatt. Neki miért nem sikerült? De most eljött a napja! Ma van az a perc, amikor végre annyi várakozás után egy pozitív tesztet vehet majd a kezébe.

Belépett a fürdőszobába. Gyerekes, de eltakarta a szemét, hogy ne lássa meg egyből. Magában elszámolt háromig, aztán rápillantott. Nem láthatta sokáig, mert a könnyek összeszöktek a szemében. Minden kicsit homályossá vált. Talán az ő sorsa nem az anyaság...

Még több cikk Nórától!

Ha idáig eljutottál, már biztos rajongsz Nóra stílusáért, és nem bírod visszafogni magad, hogy még többet olvass tőle. Megértjük, és segítünk is neked. Az írói oldalán rengeteg írása vár rád.

Forrás: Szepessy László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.