szex vágy technika párkapcsolat Császár Zsanett kommunikáció
Pár évvel ezelőtt összejöttem egy nálam hét évvel idősebb férfival. Pillanatok alatt egy hullámhosszra kerültünk, és olyan érzésem volt, mintha már ezer éve ismernénk egymást.

Egyformán gondolkodtunk a világról, hasonlóak voltak a céljaink, a nézeteink, egyszóval tökéletesen működtünk együtt - leszámítva a szexet. Ő ugyanis képtelen volt eltalálni a megfelelő ritmust, én pedig túlságosan zavarban voltam ahhoz, hogy szóljak neki. Valahogy hiányzott köztünk az összhang, nem érzékelte a testem jelzéseit, ezt pedig csalódásként éltem meg. Néhány próbálkozás után aztán elegem lett az egészből, és szakítottam vele.

Ennyi idő távlatából visszagondolva úgy látom, hogy a tökéletesség mániám mellett a türelmetlenségem is közrejátszhatott abban, hogy nem tudtunk jobban összecsiszolódni az ágyban. És talán az is, hogy fiatal voltam, tapasztalatlan. Akkor még azt hittem, hogy a szex a fizikai élvezetekről szól, a lelki együttlét örömeiről halvány fogalmam sem volt. A gátlásaimat pedig úgy próbáltam palástolni, hogy túljátszottam a dögös démon szerepét. Emiatt a szeretkezéseim pillanataiban is megmutatkozott egyfajta színpadiasság, amivel a saját értékemet akartam bizonygatni.

Utólag persze nagyon bánom, hogy ilyen ostobán viselkedtem. Az egymásra hangolódásra sem szántam elég időt, pedig ha elfogadóbb és megértőbb vagyok, minden másképp alakult volna. De a dolgokat nem tudom visszacsinálni.

A saját káromon tanultam meg a leckét, hogy a hálószobában felmerülő nehézségek nem feltétlenül jelentik a kapcsolat végét. Ám a boldog és örömteli szexuális életről nem elég álmodozni, tenni kell érte! Ha te is voltál már hasonló helyzetben, akkor pontosan tudod, milyen nehéz két ember eltérő adottságait szinkronba hozni. Íme, 4 tanács, ami segíthet, hogy ne járj úgy, mint én!

Beszélj nyíltan az érzéseidről!

Amikor intim dolgok kerülnek terítékre, a legtöbb ember zavarba jön, lefagy. Régebben én is nehezen kommunikáltam az erotikus vágyaimról, és emiatt nem igazán tudtam élvezni az együttléteket. Te ne kövesd el ugyanezeket a hibákat! A párod nem gondolatolvasó, és valószínűleg fogalma sincs arról, hogy éppen mi jár a fejedben. Ezért, ha valami felizgat aktus közben, biztasd a folytatásra! A szex akkor lesz igazán élvezetes, ha bátran elmondod és megmutatod neki, mire vágysz.

Forrás: Shutterstock

Soha ne színlelj!

Egy kapcsolat alapja a bizalom, amibe nem fér bele a hazugság. Azzal, hogy megjátszod az orgazmust, csak azt éred el, hogy a partnered legközelebb is ugyanazt és ugyanúgy fogja csinálni. Ráadásul elveszíted az intimitásnak a szépségét, amit a közösen megélt gyönyör tud adni. Van ennek értelme? Persze, hogy nincs. A színlelés helyett inkább adj neki iránymutatást, és súgd a fülébe, hogyan szereted, melyik póz nyújtja számodra a legnagyobb örömöt! Hidd el, a párod számára nincs annál gyönyörtelibb érzés, mint az, ha látja, hogy önfeledten élvezed a szeretkezést!

Felejtsd el az elvárásokat!

Ha már az elején túl magasra teszed a lécet, könnyedén elriaszthatod a kiszemelt férfit. Az rendben van, hogy hangot adsz a szexszel kapcsolatos elképzeléseidnek, ennek hiányában az élmény nem lehet teljes. De persze itt sem szabad túlzásokba esned, mert tönkreteheted az ígéretesen induló románcot. Ilyenkor ugyanis azt érzi a másik, hogy csapnivaló szerető, és ezzel súlyosan aláásod az önbecsülését. Elvárások helyett inkább motiváld, és segíts neki ellazulni, ami a kapcsolat egészére is jó hatással lesz!

A boldogságot nem centikben mérik!

Előfordulhatnak olyan esetek is, amikor alul túl kicsinek minősíted a partneredet. Ilyenkor természetes módon felerősödhet benned az aggodalom, de megnyugtatlak: a kiegyensúlyozott nemi élet minden péniszmérettel megvalósítható. Hiszen a nő élvezete alapvetően azon múlik, hogy miként bánik a testével a férfi.

Még több olvasnivalóra vágysz?
Megértjük, és segítünk is neked. Ha idáig eljutottál, biztos Greta May írói oldala is tetszene, ahol rengeteg hasonló téma vár rád.Fotó: Pályi Zsófia

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.