utazás viselkedés bunkóság Fehérvári Varga Judit utas
Kevés dolog tud kihozni a sodromból, de a tömegközlekedés igen. Vagyis inkább a kulturálatlan emberek, akikkel utazás közben találkozom...

Íme, néhány ötlet, hogyan viselkedj, ha mindenképp az agyára akarsz menni mindenkinek! (Vigyázat, irónia következik!)

1. "Csak a testemen keresztül!"

Ha fel szeretnél szállni, a világért se engedd először kijutni a leszállókat! Nyugodtan állj az útjukba! Bár így te sem igazán tudsz fellépni a járműre, de ne menj arrébb egy tapodtat sem - inkább várd meg, amíg mindenki átpréseli magát közted és a korlát között! Hiszen valamennyien imádunk összedörgőlődni ismeretlen emberekkel, főként most, vírushelyzetben...

2. Úgy őrizd az ajtót, mint az életedet!

Ha felszálltál egy járműre, cövekelj le az ajtóban! Hiába van bent hely, ha több megállót utazol, akkor se mozdulj! Nehezebb lesz tőled leszállni, de az emberek kedvelik a kihívásokat. A lényeg, hogy te közel légy az ajtóhoz. Ne törődj senki mással, csak azzal, hogy neked jó legyen!

3. Miért adnád át a helyed?

Ha egyszer sikerült kifognod egy szabad helyet, ülj le, aztán a világért se mozdulj onnan! Pláne, ha kismamát vagy idősebb utazótársat látsz ácsorogni. Még a végén megsértődnek, hogy gyengének nézed őket, és azért ajánlod fel az ülésed. Maradj nyugodtan, esetleg kezdj telefonálni, vagy csapj a fejedre egy fülhallgatót, így tutira nem érzékeled a külvilágot.

Forrás: Shutterstock

4. Ne fossz meg senkit a kihívásoktól!

Ha látsz valakit, aki segítségre szorul, nézz a levegőbe révedő tekintettel, mintha észre se vennéd! Legyen az egy anyuka, aki a babakocsival küzd, vagy egy vak ember. Miért is avatkoznál bele? Nyilván saját maga szeretne megoldást találni. Teher alatt nő a pálma, ugye?

5. Szórakoztasd a kedves utastársakat!

Ha a barátoddal két egymástól távol eső ülőhelyet sikerült megszereznetek, akkor is mindenképp folytassátok a megkezdett beszélgetést! Lehetőleg minél hangosabban. Az utazóközönség úgysem kíváncsi semmi másra, csakis a ti eszmecserétekre. Minél messzebb ültök egymástól, annál jobb: legalább nem unatkozik senki, amíg titeket hallgat.

+1 Tömegben szép az élet!

Amikor sokan vannak a járművön, lehetőleg minél több ember mellett igyekezz elmenni! Nyugodtan taszítsd az állókat az ülők ölébe, hátha barátságok vagy szerelmek szövődnek. Ha valaki előzékenyen arrébb húzódik, hogy elférj mögötte, állj be a helyére, hogy ő maradjon beszorítva! Ha pedig más próbálna melletted beljebb kerülni, egy tapodtat se mozdulj! Nehogy már könnyebb legyen neki, na!

Persze, mindezeknek az ellenkezőjét is csinálhatod. Elvégre van, aki szeret(ne) kulturáltan közlekedni...

Még több cikk Judittól!

Ha idáig eljutottál, már biztos rajongszJudit stílusáért, és nem bírod visszafogni magad, hogy még többet olvass tőle. Megértjük, és segítünk is neked. Az írói oldalán rengeteg írása vár rád.

Forrás: Pályi Zsófia

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.