társkeresés párkapcsolat párkeresés múlt ismerkedés
- Úgyis csak átversz, mint a többi szemét pasi itt a neten. - Ilyenekkel indítanak a nők, panaszkodik Tibi, amikor az internetes ismerkedéseivel kapcsolatban kérdezem. - Annyi sértett, lelki sebeket hurcoló nő van az éterben, hogy az elképesztő.

Képtelenek tiszta lappal indítani, a múlt árnyékában élnek. Ha rossz tapasztalatuk volt, esélyt sem adnak az új kapcsolatot kezdeményezőknek. De miért nekünk, rendes férfiaknak kell bűnhődnünk az elődeink bűneiért? Miért nem tudnak a múlttól függetlenül teljes bizalmat szavazni?

Ez rányomja a bélyegét az indulási szakaszra, és jó nem sül ki belőle soha. Hiszen nem akarunk Karcsival, Bélával meg még ki tudja, kikkel versenybe szállni. Esélyt sem kapunk, hogy bebizonyítsuk, mi nem fogjuk megcsalni, átverni. Már unom az általánosítgatást, hogy a pasik ilyenek meg olyanok.

Nem, nem mindegyik férfi szemét! Embertípusok vannak csak. A rossz tapasztalatokból táplálkozó előítéletek és a múlt el nem engedése miatt nem sikerül sokaknak párt találniuk. Hiszen már senki sem bízik meg a másikban, és rögtön a legrosszabbat feltételezik, főleg, ha valamilyen kommunikációs zavar támad. Na, ilyenkor jön a vagdalkozás, és megreked az ismerkedés, ami nem tud egy bizonyos szintről elmozdulni, továbbfejlődni.

Forrás: Shutterstock

- Nyugodj meg Tibi, ugyanez a helyzet a férfiakkal is. Nem küzdenek már, mert megsebezték őket a múltban - tárom elé a tapasztalataimat én is. - Minél több sebtapasz van rajtuk, annál inkább képtelenek harcolni a kapcsolatért. "Nem akarok megfelelni már senkinek" - mondta egyszer nekem az egyikük. Ez pedig azt jelentette nála, hogy egy lépést sem tett a kapcsolatunk fejlődése érdekében. Így aztán nem is lett semmi az egészből.

Nő vagy férfi, egyre megy. Mindannyiuknak megvannak a démonai, amelyek üldöznek minket. Az idő múlásával újabb és újabb sérülések érik az embereket, akik nem gyógyítják be azokat. Ezek a kezeletlen, begyógyulatlan sebek pedig ott éktelenkednek rajtuk.

Rendkívül veszélyesek ezek a sérülések, mert a szem számára láthatatlanok. Sokszor már nem is fájnak, csak akkor kezdenek el sajogni, amikor egy új kapcsolatba bonyolódunk. Ilyenkor derül ki, vajon megfelelő módon lettek-e kezelve, és hogy kiújulnak-e azok a sebek, ugyanis a folytonos bizalmatlanság felülfertőzi őket.

Pedig megvan már az ellenszerük. A bizalom az, ami gyógyír ezekre, amivel kenegethetjük azokat. Patikában sajnos nem kapható szer, ennek ellenére bárki számára hozzáférhető. Tanulj meg újra bízni a férfiakban vagy a nőkben, és csak akkor törj pálcát valaki felett, ha már valóban konkrét okod van rá! De tudod, mit? Akkor se! Csak hagyd, hogy az általa okozott seb begyógyulhasson, hogy nyílt sebek nélkül léphess újra az ismerkedés rögös mezsgyéjére.

Még több cikk Zsuzsitól!

Ha idáig eljutottál, már biztos rajongsz Zsuzsi stílusáért, és nem bírod visszafogni magad, hogy még többet olvass tőle. Megértjük, és segítünk is neked. Az írói oldalán rengeteg írása vár rád.

Forrás: Hirling Bálint

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.