magazin kibeszélő megcsalás párkapcsolat bűn félrelépés házasság
Az elköteleződés mindenkinek ijesztő - kivétel nélkül. Még akkor is, ha most sokan felhördülnek és a pokol égő tornácára kívánnak. Hidd el, csak azért fáj ennyire ez a mondat, mert igaz!

És ha egyszer ezt sikeresen beismered, akkor utána már azt is könnyebben beveszi majd a gyomrod, hogy a megcsalás előbb vagy utóbb nálad is felüti a fejét. Lehet tagadni, meg kapálózni ellene vagy tele pofával fröcsögni, hogy márpedig nálad tuti nem - pedig de. Csak idő kérdése.

És éppen ezért, baromi nagy szívességet tehetsz magadnak, ha elébe mész a dolognak. Például azzal, hogy beleásod magad a hűtlenség anatómiájába. Mondjuk, lehetne azzal kezdeni, hogy górcső alá veszed a megcsalás mibenlétét.

Nem azt, hogy a társadalom szerint mi számít hűtlenségnek - az voltaképp nem számít. Az a fontos, az az elengedhetetlen, hogy te önmagad előtt tisztázd: neked mit jelent a megcsalás? Mi az, amitől azt éreznéd, hogy a párod - aki a társad, a cinkosod, a legjobb barátod - elárult?

Mert lehet, hogy neked nem probléma, ha olykor flörtölget, de könnyen előfordulhat, hogy neki az. Vagy nálad olykor-olykor belefér egy kósza smaci - a szétcsúszott csapatépítős buli hevében -, de a párodnak rohadtul nem. Ezek feltérképezéséhez pedig elsősorban az kellene, hogy rendbe tedd magadban a témát. Utána pedig ülj le a pároddal és őszintén beszéljétek át, hogy ki mit vár a másiktól a hűség oltárán!

Azért készülj fel, mert nem lesz egyszerű! Főleg, ha nem egyezik majd a véleményetek, miközben azt hittétek, hogy ti ebben is abszolút egyetértésben vagytok. DE! Az nem baj, ha ellenkező állásponton vagytok. Sőt! Elképesztően felszabadító, ha tényleg lehet teljesen őszintén és nyíltan beszélni a legelemibb vágyainkról.

Forrás: Shutterstock

Tabu téma, de gondolj bele: szerinted miért van annyi félrelépés? És miért végződik a tündérmesének induló házasságok fele válással? Lehet találgatni - csak felesleges. Rohadtul nem találgatni, féltékenykedni, nyomozni meg egymás telefonjában kutakodni kellene, hanem kommunikálni és felfogni, hogy emberek vagyunk. Mindannyian, kivétel nélkül. Éppen ezért pedig gyarlók vagyunk, ami magában hordozza azt, hogy időnként hibázunk.

A megcsalás, bár a sejtjeid mélyére hatoló fájdalommal jár - hidd el, tudom miről beszélek -, nem halálos bűn. Még akkor sem, ha a közvélemény szeret rá így tekinteni. A megcsalás, pláne ha egyszeri alkalomról van szó - a sorozatos visszaesés más tészta -, csak hiba. Hibázni pedig emberi dolog.
Ha sikerül picit mélyebbre hatolnod a kérdésben - netalán te is csaltál már -, akkor jól tudod, hogy a megcsalásnak sokszor semmi köze a párodhoz.

Egyáltalán nem azon múlik a dolog, hogy a melletted lévő társ mennyire tökéletes, szép, vagy jó az ágyban. Egyszerűen csak veled is megtörtént az, ami a világon emberek millióival, hogy magával ragadott az újdonság varázsa. Az, hogy egy másik ember szemében láthattad magadat, (akár negyven pluszosan) szexisnek, kívánatosnak.

Hiszen járhattok fasza wellness hotelekbe meg romantikus páros masszázsra, az a föld felett tíz centivel lebegős, erotikától fűtött energiaáradat nem fog visszatérni. Vagy legalábbis garantálhatóan nem úgy, mint az elején volt. Tetszik vagy sem, de ez a hosszú kapcsolatok rákfenéje. Ellenben olyat adnak, amit senki sem akar eldobni, de még kockára tenni sem.

Pont ezért történik a legtöbb kikacsintgatás illuminált állapotban - sokszor szinte önkívületben. Mindez persze mit sem fog számítani a megcsalt félnek. Ő csak azt fogja érezni, hogy elárultad, megszégyenítetted. Holott te őt szereted a világon a legjobban. És még azt is pontosan tudod, hogy az a másik a kedvesed lába nyomába sem érhet.

Egyszerűen csak elgyengültél, mert ember vagy. Érted? A párod elgyengült, mert ember. Nem kell azonnal a bíróságra rohanni, nem kell selejtnek érezned magadat. Helyette inkább le kell(ene) ülni, beszélni, hallgatni, újra beszélni, ismét hallgatni és egyáltalán nem szégyellni, ha szakemberhez fordultok segítségért.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.